Size Özel Reklam

İmam Hatip Mezunları Din Kültürü Öğretmeni Olabilir mi?

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, günümüz koşullarında ataması en kolay olan iyi öğretmenlik bölümlerinden bir tanesidir. Özellikle İmam Hatip Lisesi mezunları tarafından çokça tercih edilen Din Kültürü öğretmenliği bölümü taban puanları da yüksek sayılan bir bölümdür. Ancak bölümün en büyük avantajı neredeyse mezunların tamamının devlet okullarına kadrolu veya sözleşmeli öğretmen olarak atanabilmesidir.

Nasıl Din Kültürü Öğretmeni Olunur?

Din Kültürü öğretmeni olmak için girilmesi gereken sınav YKS’dir. Normalde çoğu öğretmenlik bölümlerine YKS sınavları ile girilmektedir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü TYT ve AYT puan türü ile öğrenci aldığımı yapar TYT ve AYT’ye girmesi yeterlidir.

Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olan her aday YKS’ye girip TYT-AYT puan türünde yeterli puanı aldığı takdirde Din Kültürü öğretmenliği okuyarak öğretmen olabilir. Mezuniyetten sonra yerine getirilmesi gereken şartlar da vardır elbette.

Bölümü bitirenler KPSS eğitim bilimleri ve genel-yetenek, genel-kültür sınavlarına girerler. Sonrasında alan sınavına katılırlar. Bu sınavlardan yeterli puanı alanlar mülakata (sözlü sınav) tabi tutulurlar. Buradan da başarılı olanlar tercih ettikleri ilin istedikleri bir MEB okuluna atanırlar.

İmam Hatip Lisesi Mezunları Din Kültürü Öğretmeni Olabilir mi?

Evet, İHL mezunları da bu bölümü okuyabilir; ancak İHL mezunu olmanın bu bölüme yerleştirme konusunda herhangi bir avantajı yoktur. Bütün lise mezunları ile aynı haklara sahiptirler. Onlarında yapması gereken tek şey YKS’de lazım olan puanı alabilmektir.

Din Kültürü Öğretmenliği Bölümü Nasıl, İyi mi?

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi şu an için ülkemizde atama konusunda en şanslı olan bölümlerden bir tanesi bu bölümdür. Her sene sayısı artan imam hatip ortaokulları ile imam hatip liseleri, din kültürü öğretmenlerine ihtiyaç duymaktadır. Hali ile atamaları son derece kolaydır. Atamanın dışında birçok avantajı vardır. Örneğin normal tayinlerde bu öğretmenler istedikleri yere çok daha kolay bir şekilde tayin olabilmektedir. Neredeyse her okulda ihtiyaç duyulduğu için bölüm mzunları kolayca istedikleri şehre, ilçeye veya okula tayin edilmektedir.

Din Kültürü Öğretmeni Ne Kadar Maaş Alır

Din Kültürü öğretmeni maaşları için 3050 lira civarındadır. Göreve yeni başlayan bir öğretmenin alacağı maaştır bu. Aynı zamanda maaşa ek ders dahil edilmemiştir. Meslekte en az 10 yılını dolduranlar ve ek dersi olanlar daha yüksek maaşlar almaktadır. Ek dersi tam olan birisi ek olarak 750 lira civarında para kazanabilir. Haliyle 3050 olan maaş 3800 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.