Size Özel Reklam

İmam Hatip Mezunları Hukuk Okuyabilir mi?

Hukuk Fakültesi birçok üniversite adayı için gözde bölümlerden bir tanesidir. Avukat, savcı, hakim gibi meslekleri edinmek için Hukuk okumak gerekmektedir. Ancak bu bölümü kazanmak pek kolay değildir. Birçok öğrenci tarafından talep edildiği için taban puanları yüksektir. Ancak TYT ve AYT sınavlarına özverili bir şekilde çalışan her kişi bölümü kazanma şansına sahiptir.

Hukuk Fakültesi Nasıl Kazanılır, Hukuk Okumak İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Hukuk Fakültesi bir TM bölümüdür. Bu bölüme öğrenci alımı YKS puan türü ile yapılmaktadır. YKS puan türüne sahip olmak için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır.

Öncelikle, TYT’ye girmeniz gerekir. Ardından da AYT oturumlarına katılmanız gerekmektedir. Ancak TYT’ye giren her öğrenci AYT’ye girme imkanına sahip olmaz. AYT oturumlarına katılmak için TYT’den en az 150 baraj puanını geçmeniz gerekir. TYT’den ne kadar yüksek puan alırsanız YKS puan türünüz o kadar yüksek olacaktır.

TYT’den yeterli puanı aldığını düşünenler AYT sınavına da girerler. Bu iki sınavın hesaplanması ile oluşan YKS puanı yeterli ise Türkiye’de Hukuk bölümü olan herhangi bir üniversiteyi tercih ederek hukuk okuyabilirsiniz.

İmam Hatip Lisesi Mezunları Hukuk Fakültesi Tercih Edebilir mi?

Bu başlık dahilinde bahsedeceğimiz her şey imam hatip mezunları avukat olabilir mi, savcı olabilir mi ve hakim olabilir mi sorularının da cevabı niteliğindedir; zira bu meslekler hukuk Fakültesi okunarak edinilmektedir.

İHL mezunları da tıpkı tüm üniversite adayları gibi Hukuk bölümünü tercih edebilir ve bölümü okuyabilir. Yapılması gereken tek şey yukarıda bahsettiğimiz sınavlara girmek ve yeterli puanı almaktır.

Hukuk Okumak İçin Ne Yapılmalı?

Az önce de belirttiğimiz gibi Hukuk Fakültesi, kazanması zor olan bir üniversite bölümüdür. Özellikle İmam hatiplilerin bu bölümü kazanması için çok daha fazla çalışması gerekir. Çünkü diğer liselerde yoğun olarak sayısal dersler verilirken, imam hatiplerde din derslerine de ağırlık verilmektedir. Hali ile sayısal derslerden uzak olan İHL mezunları kendi çabaları ile matematik, geometri gibi derslerde kendilerini geliştirmeli ve iyi netler çıkarmalıdır.

İmam Hatip Mezunlarının Hukuk Okumasında Herhangi Bir Engel Var mı?

Hayır, diğer tüm adaylar hangi yasal haklara sahipse İHL mezunları da o hakka sahiptir. Anlayacağınız bütün üniversite adaylarının puanları aynı katsayı ile hesaplanır, bu konu ile ilgili herhangi bir eşitsizlik veya adaletsizlik söz konusu değildir.

Hukuk Kazanmak İçin Günde Kaç Saat Çalışılmalı?

Günümüzde ÖSYS’ye giren öğrenci sayısı fazladır. Haliyle yoğun bir rekabet ortamı bulunuyor. Bu yüzden böyle gözde mesleklere sahip olmak için daha fazla çaba sarf edilmesi gerekir. Hukuk isteyenlere tavsiyemiz günden 6-8 saat arasında çalışmalarıdır. Aksi takdirde bölümü kazanmak zor olacaktır.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.