Size Özel Reklam

Basım ve Yayın Teknolojileri Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Basım ve Yayın Teknolojileri Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Basım ve Yayın Teknolojileri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Basım ve Yayın Teknolojileri bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Basım ve Yayın Teknolojileri nedir?
2 – Basım ve Yayın Teknolojileri Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Basım Yayın Teknolojileri İş İmkanları
4 – Basım Yayın Teknolojileri Ne İş Yapar?
5 – Basım Yayın Teknolojileri Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Basım ve Yayın Teknolojileri Atamaları
7 – Basım Yayın Teknolojileri Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Basım ve Yayın Teknolojileri Nasıl?

Basım ve Yayın Teknolojileri Bölümü Nedir?

Basım ve Yayın teknolojileri alanında ilgili kavram ve terminolojiyi öğrenmiş ve özümsemiş, bu sektörde ihtiyaç duyulan yeni sistemleri tanıma ve uygulama kabiliyetine haiz, alanında ortaya çıkacak sorunları çözebilecek, gelişen teknolojiye ayak uydurabilecek yeteneklere sahip, sektörün ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılayabilecek donanımlı, çalışır durumda bulunan sektörün ihtiyaç duyduğu grafik tasarım, basım ve yayın konusunda her türlü yazılım ve donanımı kullanabilecek birikimi olan, kalite güvence de dahil olmak üzere sektörün her alanında görev alabilecek nitelikte teknik elemanlar yetiştirmektir. 

Basım ve Yayın Teknolojileri Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Basım ve Yayın Teknolojileri Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Basım ve Yayın Teknolojileri bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Basım ve Yayın Teknolojileri bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Basım ve Yayın Teknolojileri Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Basım ve Yayın Teknolojileri 4 yıllık bir bölümdür.

Basım ve Yayın Teknolojileri İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Basım ve Yayın Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler ve beceriler doğrultusunda Basım ve Yayın sektöründe mal/hizmet üreten, Grafik Tasarım Birimleri,Halkla İlişkiler, Müşteri İlişkileri, temsilci firmaları, Üretim Planlama Departmanları, Kalite Departmanları, Ar-Ge Araştırma Geliştirme) Departmanları, Yayın evleri, Gazetelerde, Basımevlerinde, Ajans hizmetlerinde, mürekkep firmaları, solvent üreten firmalar, kalıp firmaları, film firmaları ve yardımcı hizmet veren firmalar), Ambalaj firmalarında konstrüksiyon tasarım, Ambalaj firmalarının üretim departmanları, Etiket sanayi , Görsel Medya yapımcılığının alt dallarında uygulama yapan firmalarda,ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler. 

4 Yıllık Basım ve Yayın Teknolojileri Bölümü Ne İş Yapar?

Bölüm mezunları yayıncılık sektörünün her alanında çalışma imkânı bulabilirler. Basım ve Yayın Teknolojileri mezunlarının iş alanlarından bazıları şunlardır:

-Matbaalar ve Basımevleri
-Darphaneler
-Reklam Ajansları
-Radyo ve Televizyon Kanalları
-Gazeteler ve diğer Yayıncılık Şirketleri
-Medya ve İletişim Şirketleri
-İnternet Yayıncılığı ve Tasarım Şirketleri

Basım Yayın Teknolojileri Bölümü Maaşları Ne Kadar 

Basım ve Yayın Teknolojileri maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Basım ve Yayın Teknolojileri mezunu maaşı 3000-3500 lira civarında iken özel sektör için Basım ve Yayın Teknolojileri maaşları asgari ücret ile 2500-3000 lira arasında değişmektedir.

Basım ve Yayın Teknolojileri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

KPSS puanları yüksek sayılır. Son atamalarda bölüm mezunları 87 ve üzeri puanlarla kamuya atanabilmiştir.

Basım Yayın Teknolojileri Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Bölümü bitirenlerin öğretmen olma şansı şimdilik bulunmamaktadır.

Basım Yayın Teknolojileri Bölümü Yorumları – Basım Yayın Teknolojileri Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Kamuya atanmak bu bölüm mezunları için ciddi manada zordur; zira hem her atamada bölüme kontenjan verilmemekte hem de özel sektörde geniş iş imkanlarına sahip bir bölüm konumunda değil.

Değerli üniversite adayları, Basım ve Yayın Teknolojileri nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Basım ve Yayın Teknolojileri iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.