Size Özel Reklam

Basın ve Yayın Bölümü Nedir Ne İş Yapar Olanakları Maaşları

Basın ve Yayın Bölümü Nedir Ne İş Yapar Olanakları Maaşları

Basın ve Yayın hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Basın ve Yayın bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Basın ve Yayın nedir?
2 – Basın ve Yayın Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Basın ve Yayın İş İmkanları
4 – Basın ve Yayın Ne İş Yapar?
5 – Basın ve Yayın Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Basın ve Yayın Atamaları
7 – Basın ve Yayın Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Basın ve Yayın Nasıl?


Basın ve Yayın Bölümü Nedir?

Çeşitli basın ve yayın organlarında görev alacak meslek elemanlarını yetiştiren 4 yıllık bir üniversite bölümüdür.

Basın ve Yayın Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Basın ve Yayın Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Basın ve Yayın bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Basın ve Yayın bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Basın ve Yayın Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Basın ve Yayın 4 yıllık bir bölümdür.

Basın ve Yayın İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Bölümden mezun olan öğrenciler haber ajanslarında, ulusal ve yerel gazetelerde, kamu ve özel radyo ve televizyon kuruluşlarında; kısacası basın yayın ile ilgili her alanda çalışabilirler. Öğrenciler muhabirlik, haber fotoğrafçılığı, editörlük, radyo yayıncılığı, TV haber programcılığı, internet yayıncılığı ve görsel yönetmenlik gibi alanlarda çalışabilirler.

4 Yıllık Basın ve Yayın Bölümü Ne İş Yapar?

Basın ve Yayın programını bitirenler çeşitli basın ve yayın kuruluşlarının merkez ve haber bürolarında “Muhabir” olarak görev alırlar.Mezunlar, matbaacılık, basın işletmeciliği, basında pazarlama, Radyo-TV haber programcılığı ve yayımcılığı gibi konularda çalışmalar yaparlar. Üniversitede akademik kariyer yanında Radyo-TV, Haber Programcılığı ve Yayımcılığı gibi konularda medyada çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait işyeri de açabilirler. Kazanç durumu, çalışma  koşulları ve deneyimle doğru orantılıdır.

Basın ve Yayın Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Basın ve Yayın maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Basın ve Yayın mezunu maaşı 2750 lira civarında iken özel sektör için Basın ve Yayın maaşları asgari ücret ile 2000 lira arasında değişmektedir.

Basın ve Yayın Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

KPSS atama puanlarının çok yüksek olduğu söylenemez. KPSS atamalarını incelediğimizde bölüm mezunlarının 81 ve üzeri puan aldığında çeşitli kamu kurumlarına atandığını görebiliriz.

Basın ve Yayın Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Basın ve Yayın bölümünü bitirenler, formasyon aldığı takdirde Gazetecilik öğretmenliği yapabilirler. Ancak formasyon başlı başına yeterli değildir. Ayrıca KPSS ve mülakatlarda başarılı olmak gerekmektedir.

Basın ve Yayın Bölümü Yorumları – Basın ve Yayın Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Sektöre ilgi duyanların zevkle okuyacakları bir bölümdür. Ama bu bölüme girenler kendilerini çok iyi yetiştirmelidir. Aksi takdirde özelde iş sahibi olmak çok zor olacaktır.

Değerli üniversite adayları, Basın ve Yayın nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Basın ve Yayın iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.