Size Özel Reklam

Bilgisayar Enformatik Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Enformatik Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Hakkında Bilgiler

Bilgisayar-Enformatik hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Bilgisayar Enformatik bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Bilgisayar Enformatik nedir?
2 – Bilgisayar-Enformatik Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Bilgisayar Enformatik İş İmkanları
4 – Bilgisayar-Enformatik Ne İş Yapar?
5 – Bilgisayar Enformatik Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Bilgisayar Enformatik Atamaları
7 – Bilgisayar Enformatik Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Bilgisayar Enformatik Nasıl?


Bilgisayar Enformatik Bölümü Nedir?

Bilgisayar Enformatik Bölümü, büyük ve hızlı bir gelişim içerisinde olan bilgisayar yazılım ve donanım dallarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli, yetenek sahibi, problem çözücü ve analitik düşünebilen elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan bir üniversite bölümüdür.

Bilgisayar Enformatik Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Bilgisayar Enformatik Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Bilgisayar Enformatik bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Bilgisayar Enformatik bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Bilgisayar Enformatik Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Bilgisayar Enformatik 4 yıllık bir bölümdür.

Bilgisayar Enformatik İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Bölüm mezunları; dengeli teorik ve pratik eğitim-öğretim ile kazandıkları birikimlerini; donanım, yazılım, bilgi-işlem ve sistem-analiz-tasarım kavram ve ilişkilerini özümsemiş olarak, özel ve kamu sektöründe, önemli ölçüde mevcut insan gücü açığını giderme yolunda bilgisayar programcısı ve ileri aşamada sistem analisti olarak geniş iş olanaklarına sahiptirler.

4 Yıllık Bilgisayar Enformatik Bölümü Ne İş Yapar?

Bilgisayar mühendisliği programı sistemlerinin yapısı, tasarımı, geliştirilmesi ve bu sistemlerin kullanımları konularında eğitim ve araştırma yapar. Bu bölümlerden mezun olanlar çeşitli yönetim,endüstri ve hizmet alanlarında sistem çözümleyici ve uygulama programcısı; bilgisayar donanımı, yazılımı üreten ve pazarlayan firmalarda genellikle bilgi işlem merkezlerinde sistem programcısı, bilgi işlem merkezlerinde yönetmen; yönetim, bilişim sistemleri alanında kurucu ve yönetici mühendis veri tabanı yönetimi; bilgisayar destekli endüstriyel sistemlerin tasarım ve geçekleştirilmesinde araştırma-geliştirme mühendisi olarak görev yalabilirler.

Bilgisayar kullanımının hızla yaygınlaştığı ülkemizde bilgisayar mühendisliği bölümü mezunlarını yönetim, eğitim, endüstri, ticaret ve hizmet alanlarında faliyet gösteren çeşitli kamu kuruluşları ile özel kuruluşlarda bankalarda, üniversitelerde,bilgisayar donanım ve yazılımı üreten ve pazarlayan firmalarda çalışma imkânları vardır.

Bilgisayar Enformatik Maaşları Ne Kadar 

Bilgisayar Enformatik maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Bilgisayar Enformatik mezunu maaşı 3000-3500 lira civarında iken özel sektör için Bilgisayar Enformatik maaşları asgari ücret ile 2500-3000 lira arasında değişmektedir.


Bilgisayar Enformatik Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son yıllarda yapılan KPSS atamalarında bu bölüme kontenjan ayrılmadığı için atama olmamıştır.


Bilgisayar Enformatik Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Bu programdan mezun olanlara öğretmen olma olanağı verilmemiştir.

Bilgisayar Enformatik Bölümü Yorumları – Bilgisayar Enformatik Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Bölümün ataması henüz yapılmamıştır. Bu nedenle tercih etmeden önce özel sektör iş olanakları ayrıntılı bir şekilde araştırılmalıdır.
Değerli üniversite adayları, Bilgisayar Enformatik nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Bilgisayar Enformatik iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.