Size Özel Reklam

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri nedir?
2 – Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri İş İmkanları
4 – Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Ne İş Yapar?
5 – Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Atamaları
7 – Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Nasıl?

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Nedir?

Bilgisayar ve donanımları ile ilgili her türlü iş ve işlemi yapabilecek, kamu kurumları ile özel firmalarda görev alabilecek deneyimli meslek elemanları yetiştiren bir lisans programıdır.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Bilgisayar Teknolojisi Ve Bilişim Sistemleri Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Bilgisayar Teknolojisi Ve Bilişim Sistemleri bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Bilgisayar Teknolojisi Ve Bilişim Sistemleri bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Bilgisayar Teknolojisi Ve Bilişim Sistemleri Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Bilgisayar Teknolojisi Ve Bilişim Sistemleri 4 yıllık bir bölümdür.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü Bilkent Üniversitesi'inde kısaca CTIS(Computer Technology and Information Systems ) olarak anılıyor. Ctıs mezunları Network, Database, Web Development, Project Management gibi birçok farklı alanda çalışabilmektedir. CTIS mezunları mühendis değildir ve mühendis diploması almazlar, fakat pratikte, özellikle de özel sektörde, birçok CTIS mezunu, bilgisayar mühendisleri ile aynı işi yapabilmektedir.

Bu tamamen bilişim sektöründe hangi alanda çalışmak istediğinize göre değişmektedir. Müfredatta yer alan ve ilk 2 seneyi oluşturan temel programlama ve teknoloji derslerinden sonra yönelmek istediğiniz alan ile ilgili gerek CTIS bölümünden gerekse okuldaki diğer bölümlerden( Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İşletme v.b) seçmeli dersler alabilir ve mezun olduğunuzda hangi alanda çalışmak istediğinize buna göre karar verebilirsiniz.

Kamu sektörü hariç, piyasadaki çoğu kurum ne mezunu olduğunuzdan ziyade ne iş yapabildiğinize göre size iş imkanı sağlar. Ama genel çerçeve olarak, programlama, network, web development,project management gibi birçok bilgisayar mühendisinin de yaptığı işleri yapmaktadır CTIS mezunları. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

4 Yıllık Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Ne İş Yapar?

Bölümün iş olanakları geniş olsa da, iş bulma olanakları geniş sayılmamaktadır. İş olanaklarının geniş olmasından kasıt, mezunların birçok alanda çalışabileceğidir. Ancak ülkemizde insanlar genellikle bir devlet kurumunda çalışmak ister. Ancak o da en azından bu bölüm için çok kolay değildir. Bölüm mezunları bilgisayar ve bilişim sistemlerinin yer aldığı her türlü kurum ve kuruluşta çalışabilir. 

Bu kurum ve kuruluşlar arasında devlet kurumları olduğu gibi, özel kuruluşlar, şirketler de mevcuttur. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim sistemleri mezunları kendi işini de kurabilir. Mezunlar eğitim süresince web tasarımcılığı, program geliştirmeciliği gibi alanlarda da yetiştirildikleri için, bu kişiler web tasarım işleri ile uğraşabilir, kazanç sağlayabilecekleri kendi web siteleri oluşturabilir ve benzeri işleri yapabilirler.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Maaşları Ne Kadar 

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri mezunu maaşı 3000-3500 lira civarında iken özel sektör için Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri maaşları asgari ücret ile 2500-3000 lira arasında değişmektedir.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

75 KPSS taban puanı ile son yıllarda devlet kurumlarına atanmak mümkün olmuştur. Neredeyse her atamada bu bölüme de kontenjan verilmektedir.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Pdagojik formasyon alarak KPSS ve öğretmenlik mülakatlarından başarılı olanlar Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapabilirler.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Yorumları – Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Bölüm mezunları kamu veya özel sektörde illa ki iş bulabilmektedir. Zaten bu alanda kendisini yetiştiren birisi her şekilde ekmeğini kazanabilecektir. KPSS atama puanları da düşük olduğundan tercih edilecek programlardan bir tanesidir.

Değerli üniversite adayları, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.