Size Özel Reklam

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar Maaşları

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar Maaşları

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği nedir?
2 – Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği İş İmkanları
4 – Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Ne İş Yapar?
5 – Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Atamaları
7 – Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Nasıl?


Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Gerek devlet okullarında gerekse de özel okullarda bilgisayar öğretmeni olarak görev yapacak elmanlar yetiştirmek amacı ile kurulmuş bir üniversite programıdır. Birçok üniversitede okutulmaktadır.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4 yıllık bir bölümdür.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Bölümü başarı ile bitirenler, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği yanı sıra, bilgi-bilişim merkezi yöneticiliği ve danışmanlığı, ölçme ve değerlendirme uzmanlığı, yazılım-tasarım geliştirme uzmanlığı, bilgisayar sistemleri ve web tasarımcılığı, bilgisayar programcılığı, ağ yöneticiliği, sistem ve multimedya tasarımcılığı, multimedya ve grafik tasarımcılığı, test ve değerlendirme uzmanlığı gibi çeşitli alanlarda çalışabilmektedir.

4 Yıllık Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Ne İş Yapar?

Bölümün Türkiye'deki önemi tam kavranmamış olsa da, Bilgisayar birimleri açısından oldukça önemli bir yerde. Bölümü bitiren öğretmen adayları MEB okullarında bilgisayar öğretmeni olabilirler. Bölümün en büyük avantajı sizi asla öğretmenlik için zorlamaması. Bölümün diğer çalışma alanları ile iş olanakları şunlardır:

-Kamu/özel kuruluşlarda bilgi-bilişim merkezi yöneticisi-danışmanı
-Öğretim teknolojileri ölçme ve değerlendirme uzmanı
-Eğitim ve öğretim teknoloğu
-Öğretim tasarımcısı
-Web tabanlı eğitim tasarımcısı
-Uzaktan eğitim uzmanı/ danışmanı
-Akademisyen
-Bilgisayar sistemleri ve web tasarımcısı
-Çoklu ortam(multimedia) ve grafik tasarımcısı
-Eğitim yazılımı geliştirme sorumlusu ve yetkilisi
-Proje yöneticisi
-Ağ yöneticisi

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Maaşları Ne Kadar

Göreve yeni başlayan bir bilgisayar öğretmen maaşı 3050-4000 TL civarında maaş almaktadır. Alınan ek ders sayısına göre bu maaşın 3800-4500 liraya kadar çıkması mümkündür.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bölümü bitirenler ortalama 83 ve üzeri puanlarla çeşitli devlet okullarına öğretmen olarak atanabilmektedir. Öğretmen olmak için KPSS oturumlarının ve sözlü mülakatın başarılı geçmesi gerekiyor.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Bölüm mezunları Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak atanmaktadır. Bilgisayar öğretmeni olarak da anılırlar.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Yorumları – Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Atanma konusunda çok iyi olmasa da mesleği icra etme bakımından en rahat öğretmenlik bölümlerinden bir tanesidir. Hele de bilgisayar işlerinden zevk alıyorsanız kesinlikle okumanız gereken bir bölüm olduğunu söyleyebiliriz.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

2 yorum

  1. Unknown
    hocam ben yks ye giricem. bilgisayarlarla uğreşmayı seven biriyim. bilgisayar öğretmenliği kafama yatmış bulunmakta. ev de kendi özel işlerimlede zaman geçirmek istedğiğimden rahat bir meslek arıyorum. bu mesleğe başladığımda sabah tan akşam okul kapanana kadar zorunlu olarak kalmalımıyım? yoksa dersim bittiğinde direk eve mi giderim? ortaokul bilgisayar ogretmenligini düşünüyorum.
    • Yönetici
      Merhaba, istediğiniz özelliklere en uygun mesleği ve öğretmenlik branşını bulmuşsunuz. Normalde beden eğitimi öğretmenlerinin işinin rahat olduğu düşünülür; ama inanın bilgisayar öğretmenliği kadar rahat bir öğretmenlik branşı yok.

      Öğrenciler zaten neredeyse bir ilgisayar öğretmeni kadar kullanabiliyor artık bilgisayarı. Bu nedenle çok da ders anlatmak zorunda değilsiniz. İlgili derste öğrencileri sınıfa alır, siz de kendi bilgisayarınızın başına geçer işinize bakarsınız.

      Bilgisayar öğretmeni olunca gün boyu okulda olmak zorunda değilsiniz. Gün boy okulda kalanlar formatör öğretmenlerdir ki istemediğiniz takdirde formatör öğretmen olmazsınız. Yahut isterseniz de fazladan ücret alırsınız.

      Formatör öğretmen olmadığınız takdirde, sadece dersleinizin olduğu saatlerde okulda bulunmanız yeterlidir. Atıyorum dersiniz 12'de bittiyse çıkıp evinize gidersiniz. Dilerim istediğiz bölümü kazanırsınız.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.