Size Özel Reklam

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Nedir Ne İş Yapar maaşları Olanakları

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Nedir Ne İş Yapar maaşları Olanakları

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Bitkisel Üretim ve Teknolojileri bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Bitkisel Üretim ve Teknolojileri nedir?
2 – Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Bitkisel Üretim ve Teknolojileri İş İmkanları
4 – Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Ne İş Yapar?
5 – Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Atamaları
7 – Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Nasıl?


Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Nedir?

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü’nün Lisans Programı, her biri 30 AKTS değerinde 8 yarıyıldan oluşan 4 yıllık bir programdır. Bir AKTS, öğrencinin her yarıyıl için 30 saatlik iş yükünü ifade eder. Programda, lisans öğrencileri ilk yıl Botanik, Zooloji, Tarımsal Ekoloji, Kimya, Matematik gibi temel bilim derslerinin yanında Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Programı için temel teşkil edecek dersler ile programa başlangıç yaparlar.

İkinci sınıftan itibaren Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için öngörülen ortak derslerin yanı sıra Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü meslek derslerini almaya başlarlar. Üçüncü sınıfta Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü temellerini öğrenmeyi tamamlayan öğrenciler, dördüncü sınıfta ileriye yönelik çalışacakları alanla ilgili dersleri seçerek o alana yoğunlaşırlar. Dördüncü yılın sonunda hazırlamış oldukları Lisans tezini başarıyla savunan öğrenciler programdan Ziraat Mühendisi ünvanıyla mezun olurlar. 

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Bitkisel Üretim ve Teknolojileri bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Bitkisel Üretim ve Teknolojileri bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Bitkisel Üretim ve Teknolojileri 4 yıllık bir bölümdür.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Programdan mezun olacak “Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Uzmanı” Ziraat Mühendisleri, kamuda T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde; özel ve kamu üniversitelerinde, Tarım ve Kredi Kooperatifleri, tarımla ilgili üretici birlikleri bünyesinde; özel ve kamu bankalarında,  fide-fidan, tohumculuk ile biyoteknoloji gibi tarımla ilgili diğer kamu ve özel sektör kuruluşlarında, tarımsal üretim işletmelerinde, analiz laboratuvarlarında, organik tarım işletmeleri, tarımsal danışmanlık firmaları ile bitki koruma ürünleri satış ve pazarlama  işletmeleri olmak üzere oldukça geniş bir iş alanında istihdam edilebilirler. Ayrıca, girişimciliklerini kullanarak tarımsal üretim, danışmanlık vb. konularda kendi özel işletmelerini açabilirler.

4 Yıllık Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Ne İş Yapar?

Mezunların uluslararası kuruluşlarda ve çok uluslu firmalarda teknik eleman ve yönetici olarak sorumluluk almaları beklenmektedir.

Mezunların iş alanları içinde bitkisel ve hayvansal işletmelerin kurulması ve yönetilmesi, özel ve resmi araştırma, eğitim ve yayım hizmeti veren birimler, danışmanlık şirketleri, kontrol-sertifikasyon, proje hazırlama ve yönetme, tarımsal ürün ve girdi pazarlaması, perakende sektörü, agro turizm, tarımsal ürün işleme, paketleme, depolama ve taşıma, haller ve belediyeler, tohum, fide, fidan, yumurta ve diğer damızlık materyal üretimi, arıcılık gibi çok sayıda sektör/alan sayılabilir.

Mezunların eğitim sırasında kişisel becerilerinin ve girişimciliğin gelişmesi sonucu kendi işlerini kurma yönünde de atılım yapması beklenmektedir. Mezunların tarımın birçok dalında ulusal ve uluslararası arenada kariyer yapabilmeleri de temel hedeflerden birisidir.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Maaşları Ne Kadar 

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Bitkisel Üretim ve Teknolojileri mezunu maaşı 3450-4000 lira civarında iken özel sektör için Bitkisel Üretim ve Teknolojileri maaşları asgari ücret ile 3000-3500 lira arasında değişmektedir.


Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son yıllarda yapılan KPSS atamalarında bu bölüme kontenjan ayrılmadığı için atama olmamıştır.


Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Ne yazık ki şu an için bu bölümden mezun olanların öğretmenlik yapacağı herhangi bir alan bulunmamaktadır.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Yorumları – Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Şu anda ataması yapılmamaktadır. Bu nedenle çalışma alanlarını özel sektör oluşturmaktadır. Bölümü tercih etmek isteyenler bu hususu da dikkate almalıdır.
Değerli üniversite adayları, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Bitkisel Üretim ve Teknolojileri iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.