Size Özel Reklam

Biyoloji Öğretmenliği Bölümü Nedir Maaşları ve İş İmkanları Hakkında Bilgi

Biyoloji Öğretmenliği Bölümü Nedir Maaşları ve İş İmkanları Hakkında Bilgi

Biyoloji Öğretmenliği hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Biyoloji Öğretmenliği bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Biyoloji Öğretmenliği nedir?
2 – Biyoloji Öğretmenliği Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Biyoloji Öğretmenliği İş İmkanları
4 – Biyoloji Öğretmenliği Ne İş Yapar?
5 – Biyoloji Öğretmenliği Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Biyoloji Öğretmenliği Atamaları
7 – Biyoloji Öğretmenliği Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Biyoloji Öğretmenliği Nasıl?


Biyoloji Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Eğitim Fakültelerinde ortaöğretimin (liseler, meslek liseleri, akşam liseleri vb..) öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere eğitim öğretim ve araştırma yapılmaktadır. Biyoloji öğretmenliği bölümü eğitim fakültelerinin bir bölümüdür. Biyoloji öğretmeni olmak isteyenler sezel ufade gücüne sahip olması, insanlarla iyi iletişim kurabilen, sabırlı kimseler olmaları beklenir. Biyoloji Öğretmenliği bölümü bulunan üniversiteler şunlardır:

-Yüzüncü Yıl Üniversitesi
-Selçuk Üniversitesi
-Ondokuz Mayıs Üniversitesi
-Marmara Üniversitesi
-Karadeniz Teknik Üniversitesi
-Gazi Üniversitesi
-Dokuz Eylül Üniversitesi
-Dicle Üniversitesi
-Balıkesir Üniversitesi
-Atatürk Üniversitesi

Biyoloji Öğretmenliği Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Biyoloji Öğretmenliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Biyoloji Öğretmenliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Biyoloji Öğretmenliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Biyoloji Öğretmenliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Biyoloji Öğretmenliği 4 yıllık bir bölümdür.

Biyoloji Öğretmenliği İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Biyoloji öğretmenleri resmi ve özel liselerde, meslek lisele­rinde ve dershanelerde öğretmen olarak çalışma olanağına sahiptirler. Ayrıca KPSS’de yeterli puanı alanlar alanları ile ilgili diğer devlet kurumlarına normal memur olarak da atanabilirler.

4 Yıllık Biyoloji Öğretmenliği Bölümü Ne İş Yapar?

Biyoloji Öğretmenliği programını bitirenlere "Biyoloji Öğretmeni" unvanı verilir . Biyoloji öğretmeni görev yaptığı okulda öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğretim programları çerçevesinde alanı ile ilgili bilgi, beceri ve tutumlar kazandırır. Bunun için uygun öğrenme ortamları hazırlar, öğrencilerinin başarılarını değerlendirir ve başarıyı artırıcı önlemler alır, mesleğindeki gelişmeleri izler ve bunların öğretim programlarına yansı­tılmasına çalışır.

Biyoloji Öğretmenliği Bölümü Maaşları Ne Kadar 

Göreve başlayacak olan bir Biyoloji öğretmeni 3500-4000 lira civarında maaş alacaktır. Alınan ek derse göre bu maaş 4000 ile 4500 lira arasında değişebilmektedir.


Biyoloji Öğretmenliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Biyoloji öğretmenliği KPSS puanları diğer branşlara göre daha yüksektir. Atanmak için genellikle 85 ve üzeri puan alınması gerekmektedir.


Biyoloji Öğretmenliği Bölümü Yorumları – Biyoloji Öğretmenliği Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Atanması zor olan bir bölüm olduğu için pek tercih edilmiyor; ancak üniversite sınavında alınan puana göre birileri mutlaka tercih etmek zorunda. KPSS’de matematikten iyi netler çıkarabileceğinizi düşünüyorsanız tercih edebilirsiniz.
Değerli üniversite adayları, Biyoloji Öğretmenliği nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Biyoloji Öğretmenliği iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.