Biyomühendislik Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Biyomühendislik Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Biyomühendislik hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Biyomühendislik bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Biyomühendislik nedir?
2 – Biyomühendislik Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Biyomühendislik İş İmkanları
4 – Biyomühendislik Ne İş Yapar?
5 – Biyomühendislik Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Biyomühendislik Atamaları
7 – Biyomühendislik Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Biyomühendislik Nasıl?


Biyomühendislik Bölümü Nedir?

Biyomühendislik Bölümü, Türkiye’de ilk kez 2000 yılında, Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Biyomühendislik lisans programının amacı, biyomühendislik ve biyoteknoloji alanlarında çok iyi temel bilgilere sahip, bilimsel yöntem ve ilkelerdeki evrensel gelişmeleri takip edebilen, araştırıcı, üretici, girişimci, disiplinlerarası iletişimi güçlü, problem çözme yeteneği gelişmiş, etik değerlere sahip biyomühendislerin yetiştirilmesi ve akademisyenlerin bilimsel hayata kazandırılmasıdır.

Biyomühendislik Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Biyomühendislik Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Biyomühendislik bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Biyomühendislik bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Biyomühendislik Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Biyomühendislik 4 yıllık bir bölümdür.
Biyomühendislik İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Biyomühendisler; hastanelerde, ilaç endüstrisinde, çevre koruma ile ilgili kuruluşlarda,Türk Standartlar Enstitüsü'nde, Hıfz-ı Sıhha'da genetik tanı ve tedavi ile ilgili kuruluşlarda çalışma olanağı bulabilirler.

4 Yıllık Biyomühendislik Bölümü Ne İş Yapar?

Bölüm mezunları, Türkiye’de yer alan üniversitelerde öğretim görevlisi olarak görev alabilmektedir. Ayrıca gıda (Mauri Maya San. A.Ş., Keskinoğlu A.Ş. vb.), tarım (Algen Biotechnology, Dikili Çiftlik A.Ş vb.), sağlık ve ilaç sektörlerinden (General Electrics Healthcare System – Penta Elektronik Medikal Sistemler, Ar-Es Danışmanlık, Clinical Research Associate, Siena Aşı Enstitüsü, Hipokrat Tıbbi Malzemeler İmalat ve Pazarlama A.Ş, Bilimsel Tıbbi Ürün Pazarlama Tic.Ltd. Şti., Sanovel vb.) çevre sektörüne (Opet Madeni Yağ Sanayi ve Tic. A.Ş, Çevresel Kimya Biyodizel Üretim Şirketi vb.) kadar çok geniş bir endüstriyel yelpazede, hastane ve kliniklerde, TSE (Türk Standartları Enstitüsü) ve TPE (Türk Patent Enstitüsü) gibi yasal yükümlülükleri olan kuruluşlarda, genetik tanı ve tedavi merkezlerinde ve aşı üretim tesislerinde istihdam edilmektedirler. Ayrıca bazı mezunlar lisans düzeyinde almış oldukları eğitimi takiben girişimcilik yönünde atılımlarda bulunarak, kendi şirketlerini (Pikolab A.Ş. vb.) kurmaktadırlar.

Biyomühendislik Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Biyomühendislik maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Biyomühendislik mezunu maaşı 4000-4500 lira civarında iken özel sektör için Biyomühendislik maaşları 3500-4000 arasında değişebilmektedir.


Biyomühendislik Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son yıllarda kamuya atama yapılmadı.

Biyomühendislik Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Ne yazık ki şu an için bu bölümden mezun olanların öğretmenlik yapacağı herhangi bir alan bulunmamaktadır.

Biyomühendislik Dersleri

-Araştırma Planlaması Ve Yönetimi
-Biyoistatistik
-Biyomalzemeler
-Biyomateryaller Ve İlaç Salınımı
-Biyomedikal Mühendisliği
-Biyomoleküler Mühendislik
-Biyoproses Dinamiği Ve Kontrol
-Biyoproses Geliştirilmesi Ve Yönetimi
-Biyoproses Tasarımı
-Biyoreaksiyon Mühendisliği
-Çevre Biyoteknolojisi
-Endüstriyel Biyoteknoloji
-Hesaplamalı Biyomühendislik
-Hücre Ve Metabolizma Mühendisliği
-Metabolizma Mühendisliği
-Proteomik Ve Kütle Spektrometresi
-Saflaştırma Sistemleri
-Sistem Biyolojisi
-Sistem Biyolojisi

Biyomühendislik Bölümü Yorumları – Biyomühendislik Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Kamuya atanmak sıkıntılı olsa da özelde veya üniversitelerde iş bulma olanağı vardır. Özellikle lisans üstü eğitimlerini tamamlayanlar, üniversitelerde öğretim görevlisi olarak göreve başladıkları takdirde 4500-5000 lira civarında maaş alma olanağı kazanabilirler.
Değerli üniversite adayları, Biyomühendislik nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Biyomühendislik iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

2 yorum

  1. Haylina in the word
    Ben de biyomuhendislik istiyorum ama calisma alani Turkiye de cok az diyorlar. Yurtdışı gibi olanaklar da var mı? Acaba...
  2. Unknown
    Mezunlar kimya biyoloji fen dersi e neden giremez.bunlarin en üst eğitimini aliyorlar
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.