Size Özel Reklam

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir Ne İş Yapar Olanakları Maaşları

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir Ne İş Yapar Olanakları Maaşları

Boşnak Dili ve Edebiyatı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Boşnak Dili ve Edebiyatı nedir?
2 – Boşnak Dili ve Edebiyatı Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Boşnak Dili ve Edebiyatı İş İmkanları
4 – Boşnak Dili ve Edebiyatı Ne İş Yapar?
5 – Boşnak Dili ve Edebiyatı Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Boşnak Dili ve Edebiyatı Atamaları
7 – Boşnak Dili ve Edebiyatı Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Boşnak Dili ve Edebiyatı Nasıl?


Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Boşnak dili ve edebiyatını yakından tanıyacak, Boşnakça okuyup yazabilecek filologlar yetiştirmeyi amaçlayan bir üniversite programıdır.

Boşnak Dili ve Edebiyatı Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Boşnak Dili Ve Edebiyatı Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Boşnak Dili Ve Edebiyatı bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve üçüncü oturumu TYT(temel yeterlilik testi) YDT(yabancı dil testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve YDT puan türüne sahip olarak Boşnak Dili Ve Edebiyatı bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 3. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 3. Oturum YDT sınavıdır. Kısacası Boşnak Dili Ve Edebiyatı Tercih Edecek Adaylar TYT ve YDT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Boşnak Dili Ve Edebiyatı 4 yıllık bir bölümdür.

Boşnak Dili ve Edebiyatı İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Boşnak dili ve Edebiyatı mezunları çeşitli devlet kurumları ile özel kuruluşlarda iş bulma imkanına sahip olur. Mezunların çalıştıkları yerler genellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve bağlı birimleri, İçişleri Bakanlığı, Diyanet Bakanlığı, TRT, özel haber ajansları, turizm şirketleri ve uluslararası ticaret firmalarıdır.

4 Yıllık Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Ne İş Yapar?

-Yeni açılan bir bölüm olduğundan, Bölüm içi (araştırma görevlisi, okutman, öğretim görevlisi vb.) akademik kariyer düşünenler için uygundur.

-Kamu sektöründe ( Üniversitelerde, Büyükelçilik, Gümrük, TRT (özellikle trt avaz), Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Turizm ve Kültür Bakanlığı (kokartlı rehber olarak), Diyanet işleri, MİT , Türk Hava Yolları(Bosna Hava yollarının büyük ortağı olan THY'ında çalışacak personel ihtiyacı), T.C. Başbakanlık Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri vb.) alanlarda çalışmayı düşünenler için uygundur.

-Medya sektöründe TRT (özellikle trt avaz), Anadolu Ajansı, Özel Haber Ajansları, Gazeteler vb. alanlarda çalışmayı düşünenler için uygundur.

-Özel sektörde Türkiye ile Bosna Hersek arasında belkide diğer devletlere fark atacak ölçüde işbirliği vardır. Bosna Hersek özellikle gıda, giyim vb. alanlarda Türkiye ile ciddi ölçüde alış veriş içerisindedir. Bunun yanında dilin konuşulduğu coğrafya göz önüne tutulursa özel sektörde çalışmayı düşünenler için bu bölüm oldukça uygundur.

-Çeviri sektöründe, hukuk, edebi, tarihi, ticari, tıbbi, askeri, ekonomi, kültürel, turistik vb. (Boşnakça-Hırvatça-Sırpça) sözlü ya da yazılı olarak, tercümanlık yapmak isteyenler için uygundur.

-Halk eğitim, özel sektör, Boşnak dernekleri tarafından açılan kurslarda öğretmenlik. MEB "Yaşayan Diller ve Lehçeler" dersinde "Boşnakça" öğretecek personel ihtiyacı.

-Turizm sektöründe, Bosna, Hırvatistan, Sırbistan ve diğer ilgili ülkelerden Türkiye’ye veya Türkiye’den bu ülkelere yapılacak turistik gezilerde rehber veya büro çalışanı olarak görev almak isteyenler için uygundur.

- Turizm ve Kültür bakanlığının yapmış olduğu nadir dillerde kokart sınavı ile, Boşnakça bilen kişiler 6 ay turist rehberliği kursu ardından Turist rehberliği kokartı alarak, Turist rehberliği bölümü bitirmiş kişilerle aynı olanaklara sahip olmaktadırlar.

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Maaşları Ne Kadar

Boşnak Dili ve Edebiyatı maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Boşnak Dili ve Edebiyatı mezunu maaşı 3000-3500 lira civarında iken özel sektör için Boşnak Dili ve Edebiyatı maaşları asgari ücret ile 2500-3000 lira arasında değişmektedir.


Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son yıllarda yapılan KPSS atamalarında bu bölüme kontenjan ayrılmadığı için atama olmamıştır.

Boşnak Dili ve Edebiyatı Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Ne yazık ki şu an için bu bölümden mezun olanların öğretmenlik yapacağı herhangi bir alan bulunmamaktadır.

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Yorumları – Boşnak Dili ve Edebiyatı Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Kamuya atanma şansı yüksek olmasa da özelde iş yapabilecek bir meslek veya dil olduğunu düşünüyoruz. Taban puanları düşük olduğu için bölüme yerleşmek daha kolaydır.
Değerli üniversite adayları, Boşnak Dili ve Edebiyatı nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Boşnak Dili ve Edebiyatı iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.