Size Özel Reklam

Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir Ne İş Yapar Olanakları Nelerdir?

Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir Ne İş Yapar Olanakları Nelerdir?

Çerkez Dili ve Edebiyatı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Çerkez Dili ve Edebiyatı bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Çerkez Dili ve Edebiyatı nedir?
2 – Çerkez Dili ve Edebiyatı Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Çerkez Dili ve Edebiyatı İş İmkanları
4 – Çerkez Dili ve Edebiyatı Ne İş Yapar?
5 – Çerkez Dili ve Edebiyatı Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Çerkez Dili ve Edebiyatı Atamaları
7 – Çerkez Dili ve Edebiyatı Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Çerkez Dili ve Edebiyatı Nasıl?

Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Dünyanın en büyük Çerkez topluluğunun yaşadığı Türkiye’de, Adige yaşam felsefesinin öğrenilmesini, araştırılmasını ve yaşatılmasını amaçlayan Çerkez Dili ve Edebiyatı bölümümüz, aynı zamanda Türkiye’nin kültür zenginliklerinden önemli bir ögeyi ortaya koymayı hedeflemektedir.

Çerkez Dili ve Edebiyatı Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Çerkez Dili Ve Edebiyatı Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Çerkez Dili Ve Edebiyatı bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve üçüncü oturumu TYT(temel yeterlilik testi) YDT(yabancı dil testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve YDT puan türüne sahip olarak Çerkez Dili Ve Edebiyatı bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 3. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 3. Oturum YDT sınavıdır. Kısacası Çerkez Dili Ve Edebiyatı Tercih Edecek Adaylar TYT ve YDT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Çerkez Dili Ve Edebiyatı 4 yıllık bir bölümdür.

Çerkez Dili ve Edebiyatı İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Bölümden Çerkez Dili Filoloğu unvanı ile mezun olacak öğrenciler, Üniversitemizde öğretilen İngilizcenin yanında iyi derecede kazandıkları Çerkez Dili ve Rus Dili yeterlilikleriyle, Türkiye ile Rus Federasyonu arasında hızla gelişen sosyokültürel ve ekonomik ilişkilerin de etkisiyle önemli iş fırsatlarına sahip olabilecek. 

Mezunlar, Ülkemiz ile Rusya arasındaki ticari, ekonomik ve bilimsel alanlardaki firmalar ile iki ülke arasındaki ilişkilerde rol oynayan resmi ve özel nitelikli vakıf, dernek ve kurumlarda görev alabilir.  Filolog olmak isteyen öğrencilerimiz de Dilbilimi ve Toplum Dilbilimi alanlarında bilgilerini derinleştirebilir ya da lisansüstü eğitimi alarak toplumsal araştırmalar gerçekleştirebilme becerileri ile akademik kariyeri seçebilir.

Mezunlar, başta T.C. Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Ülkemizdeki ilgili birimlerde iş imkânı bulabilecekleri gibi resmi ve özel müzelerde, özel kuruluşların kültür ve turizmle ilgili faaliyet gösteren acentelerinde ve birimlerinde de çalışma olanağı elde edebilecek.

4 Yıllık Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü Ne İş Yapar?

Mezunlar Çerkez Filoloğu/dilbilimcisi unvanını alır. Bu bölümün mezunları, başta filoloji çalışmaları yapan kurumlar, kütüphaneler, arşivler olmak üzere görsel ve yazılı basında ve enformasyonla ilgili çeşitli kuruluşlarda istihdam edilebilir veya kariyer yapabilirler. Ayrıca ülkemiz ile ilgili ülkenin ticari, ekonomik ve bilimsel ilişkilerinde rol oynayan resmi ve özel nitelikli vakıf, dernek ve kurumlarda görev alabilirler. 

Başta Dışişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı olmak üzere ülkemizdeki ilgili kurumlarda çalışabilirler. Filolog olmak isteyen öğrenciler de alan bilgilerini derinleştirebilir ya da lisansüstü eğitimi alarak akademik kariyeri seçebilirler. Bu bölümden mezun olan öğrenciler T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinin yanısıra, özel kuruluşların kültür ve turizmle ilgili birimlerinde de çalışma olanağı bulabileceklerdir. Ayrıca, ülkemizin zengin kültürel mirası nedeniyle devlet kurumları ile sayıları hızla artan özel kuruluş ve vakıfların kurduğu müze ve çeşitli kültür birimlerinde yabancı dil bilen ve alanında iyi yetişmiş dilbilimcilere artan oranda talep duyulması da çalışma alanlarını genişletmektedir.

Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Çerkez Dili ve Edebiyatı maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Çerkez Dili ve Edebiyatı mezunu maaşı 3000-3500 lira civarında iken özel sektör için Çerkez Dili ve Edebiyatı maaşları asgari ücret ile 2500-3000 lira arasında değişmektedir.

Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son yıllarda yapılan KPSS atamalarında bu bölüme kontenjan ayrılmadığı için atama olmamıştır.

Çerkez Dili ve Edebiyatı Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Ne yazık ki şu an için bu bölümden mezun olanların öğretmenlik yapacağı herhangi bir alan bulunmamaktadır.

Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü Yorumları – Çerkez Dili ve Edebiyatı Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Değerli üniversite adayları, Çerkez Dili ve Edebiyatı nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Çerkez Dili ve Edebiyatı iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.