Size Özel Reklam

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Nedir Ne İş Yapar?

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Nedir Ne İş Yapar?

Çizgi Film ve Animasyon hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Çizgi Film ve Animasyon bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Çizgi Film ve Animasyon nedir?
2 – Çizgi Film ve Animasyon Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Çizgi Film ve Animasyon İş İmkanları
4 – Çizgi Film ve Animasyon Ne İş Yapar?
5 – Çizgi Film ve Animasyon Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Çizgi Film ve Animasyon Atamaları
7 – Çizgi Film ve Animasyon Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Çizgi Film ve Animasyon Nasıl?


Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Nedir?

Bölümün amacı; sanat, eğitim-öğretim, sinema, televizyon, reklam gibi çok geniş bir yelpazede ihtiyaç duyulan çizgi film tasarımcısı ve animatör yetiştirmektir. Bu ihtiyacın nitelik ve nicelik olarak karşılanabilmesi için alanın gerektirdiği sanatsal, kültürel, teknik ve teknolojik, bilgi ve beceri, donanım ve yeterliliğe sahip yapıcı ve yaratıcı uzmanlar yetiştirmek ana hedeftir. Zamanla daha da artacak olan ihtiyacı karşılayacak yeterlilikte ve sayıda çizgi film ve animasyon uzmanına ihtiyaç vardır.Dört yıllık eğitim sonunda, sinema dili, film, video, animasyon ve multimedya teknikleri öğretilerek, reklam, sinema, multimedya ve eğitim sektörlerinin çeşitli dallarında görev yapacak hem kavramsal hem de teknik becerileri üstün, donanımlı sanatçı tipi yetiştirilmesi sağlanacaktır. 

Çizgi Film ve Animasyon Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Çizgi Film Ve Animasyon Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Çizgi Film Ve Animasyon bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Çizgi Film Ve Animasyon bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Çizgi Film Ve Animasyon Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Çizgi Film Ve Animasyon 4 yıllık bir bölümdür.

Çizgi Film ve Animasyon İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Bu bölümden mezun olanlar; alanlarında araştırmacı olabildikleri gibi sanat, sinema, video, animasyon, multimedya yapım şirketleri, reklam ajansları ve televizyon kurumlarında animasyon tasarımcısı, ve görsel efekt uzmanı olarak çalışabileceklerdir.

4 Yıllık Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Ne İş Yapar?

Bölüm mezunları, sanat, sinema ve televizyon, reklam ajansları ve eğitim-öğretim kurumlarında tasarımcı ve animatör olarak çalışabilirler. Alanları ile ilgili akademik çalışmalar yapabilirler.

“Çizgi Film ve Animasyon” programında, Çizgi Film ve Animasyon sinemasının tarihsel gelişimi, klasik canlandırma teknikleri, örnekler ile bu tekniklerin pekiştirilmesi, analizi konularında bilgilendirme ve ardından öğrencilerin yapacağı uygulamalarla canlandırmanın temel prensipleri konusunda deneyim kazanmaları hedeflenmiştir. 4 yıllık eğitim süresince, öğrencilerimizin çizgi film, cut-out, stop motion, kolaj, çamur, pixilation, gölge, obje, bilgisayar canlandırma gibi teknik alanlarda canlandırma filmin temellerini kavramaları amaçlanmaktadır. Ayrıca sinema dili, temel sanat eğitimi, iletişim yöntemleri, sanat tarihi, fotoğraf, desen, film müziği, ses, efekt, kurgu… vb konularındaki derslerle bireysel sanat eğitimlerinin geliştirilmesi sağlanacaktır. Klasik canlandırmanın yanı sıra bilgisayar ortamında 2D ve 3D canlandırma film yapımı eğitimi verilecektir. Ayrıca öğrencinin lisans eğitimi sürecince, fakültemiz bünyesinde bulunan; öğrencinin ilgisini çeken, eğitimine katkı sağlayacak ilgili programlarda (Grafik Tasarım, İletişim Tasarımı, Sinema TV vb.) alan derslerine katılımı desteklenmektedir.

Öğrenciler, eğitimleri süresince atölye çalışmalarıyla deneyim kazanacak ve 4 kısa filmin yanında bir de mezuniyet projesi olmak üzere kendi seçecekleri teknikte bir film gerçekleştirerek mezun olacaklardır.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Çizgi Film ve animasyon mezunlarının maaşları veya kazançları yaptıkları iş veya çalıştıkları alana göre değişiklik gösterir. Hayal dünyası ve girişimciliğini bir araya getirerek iyi projeler çıkarabilenler 5-10 bin lira da kazanabilir. Bununla beraber herhangi bir firmada çalışanlar 3000-4000 tl aralığında maaş da alabilir.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son yıllarda yapılan KPSS atamalarında bu bölüme kontenjan ayrılmadığı için atama olmamıştır.

Çizgi Film ve Animasyon Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Ne yazık ki şu an için bu bölümden mezun olanların öğretmenlik yapacağı herhangi bir alan bulunmamaktadır.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Yorumları – Çizgi Film ve Animasyon Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Değerli üniversite adayları, Çizgi Film ve Animasyon nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Çizgi Film ve Animasyon iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.