Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Nedir Nasıldır Hakkında Bilgi

Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Nedir Nasıldır Hakkında Bilgi

Coğrafya Öğretmenliği hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Coğrafya Öğretmenliği bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Coğrafya Öğretmenliği nedir?
2 – Coğrafya Öğretmenliği Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Coğrafya Öğretmenliği İş İmkanları
4 – Coğrafya Öğretmenliği Ne İş Yapar?
5 – Coğrafya Öğretmenliği Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Coğrafya Öğretmenliği Atamaları
7 – Coğrafya Öğretmenliği Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Coğrafya Öğretmenliği Nasıl?

Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Resmi ve özel okullarda coğrafya dersi verecek olan coğrafya öğretmenleri yetiştiren bir lisans bölümüdür.

Coğrafya Öğretmenliği Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Coğrafya Öğretmenliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Coğrafya Öğretmenliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Coğrafya Öğretmenliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Coğrafya Öğretmenliği 4 yıllık bir bölümdür.

Coğrafya Öğretmenliği İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Coğrafya öğretmenliği mezunları KPSS ve mülakatlardan başarılı oldukları takdirde MEB’e bağlı liselerde veya özel liselerde coğrafya öğretmeni olarak görev yaparlar. Ayrıca lisans üstü eğitimlerini tamamlayanlar üniversitelerde öğretim görevlisi olabilirler. KPSS’de yeterli puanı alanlar çeşitli devlet kurumlarına normal memur olarak da atanabilir.
Eğitim Kurumlarında Coğrafya Öğretmeni; TÜİK, DPT, Turizm, Çevre ve Orman Bakanlığında planlama uzmanı; DSİ, Karayolları gibi kurum ve kuruluşlarda Jeomorfolog olarak görev almaktadırlar.

4 Yıllık Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Ne İş Yapar?

Coğrafya öğretmenliği programını bitirenlere "Coğrafya Öğ­retmeni" unvanı verilir. Coğrafya öğretmeni görev yaptığı okulda öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazır­ lanan öğretim programları çerçevesinde alanı ile ilgili bilgi, beceri ve tutumlar kazandırır. Bunun için uygun öğrenme ortamları hazırlar, öğrencilerinin başarılarını değerlendirir ve başarıyı artırıcı önlemler alır, mesleğindeki gelişmeleri izler ve bunların öğretim programlarına yansıtılmasına çalışır
Çalışma Alanları; Coğrafya öğretmenleri resmi ve özel liselerde, dershanelerde öğretmen olarak  çalışma olanağına  sahiptirler 

Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Maaşları Ne Kadar 

Coğrafya öğretmeni maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. MEB okullarında çalışan Coğrafya öğretmenleri 3050-4000 TL ile göreve başlar. Girdikleri ek ders oranlarınca maaşı artar. Örneğin haftada 30 saat derse giren bir Coğrafya öğretmeni maaşı 3700-4500 lira dolaylarında olacaktır. Ayrıca eşi çalışmayan coğrafya öğretmeni yaklaşık 200-300 TL fazla alacaktır.

Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son yıllarda yapılan öğretmenlik alımlarında Coğrafya öğretmenliği KPSS taban puanları 75-80 aralığında olmuştur.

Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Yorumları – Coğrafya Öğretmenliği Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Genellikle sözel çıkışlı öğrenciler tarafından tercih edildiği için KPSS puanları çok yüksek değildir. Matematiği iyi olan bir mezun rakiplerini kolayca geçerek atanabilir. En güzel branşlardan biri olduğunu söylemek de mümkündür. Ancak iyi bir lisede değil de kötü bir liseye denk gelirseniz, liselerde öğretmenlik yapmanın ne kadar zor olduğunu anlayabilirsiniz.
Değerli üniversite adayları, Coğrafya öğretmenliği nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Coğrafya öğretmenliği iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.