Size Özel Reklam

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar Maaşları

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar Maaşları

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği nedir?
2 – Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği İş İmkanları
4 – Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Ne İş Yapar?
5 – Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Atamaları
7 – Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Nasıl?


Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Nedir?

Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavında YKS puanı ile giren öğrenciler 1 yıllık İngilizce Hazırlık ve 4 yıllık lisans eğitimini takiben “PRÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Lisans Diploması” alırlar. Öğrencilerin üniforma giyme zorunluluğu vardır.

Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği programının amacı mezunlarını ticaret gemilerinde güverte zabitliği görevlerine hazırlamaktır. Akademik eğitim, sekiz yarıyıldan oluşmaktadır. Öğrenciler, öncelikle matematik, fizik, kimya, temel mühendislik derslerini takiben, seyir ve gemicilik, yük işlemleri ve gemi yönetimi alanlarında uzmanlaşırlar. 

Program başarı ile tamamlandığında, öğrencilere Deniz Ulaştıma ve İşletme Mühendisliği lisans diploması verilir ve Gemi Adamları Sınavına (GASM) girmeye hak kazanırlar. GASM sınavında başarılı olan öğrencilerimiz “Uzakyol Vardiya Zabiti” olarak denizcilik firmalarında çalışabilirler.


Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 4 yıllık bir bölümdür.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Mezunlar, uygun gemilerde vardiya zabiti olarak hazırlık dönemini takiben, dünyanın her yerinde seyreden gemilerde uzakyol kaptanları olarak hizmet edeceklerdir. Mezunlar ayrıca denizcilik, brokerlik, denizcilik sigortacılığı, insan kaynakları, liman yönetimi ve benzeri alanlardaki pozisyonlarda da çalışabileceklerdir.

-Genellikle Denizcilik ve Taşımacılık sektöründe çalışırlar.
-Sektörlerin operasyon,lojistik,ulaştırma,taşıma/nakliye,alım-satım, kiralama, sigorta gibi departmanlarında görev alırlar.
-Yüke gemi; gemiye yük bulurlar.
-Limanlarda çalışabilirler.

4 Yıllık Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar?

Mezunlar, ulusal ve uluslararası filolarda, denizcilik şirketlerinde orta ve üst düzey yöneticilik kariyeri yapabilmektedir. Kamu kurumlarınca yapılan sınavlar aracılığıyla ise uzakyol kaptanlığı, limanlarda klavuz kaptanlık gibi farklı pozisyonlarda çalışmaktadırlar. 

Mezunlardan gemilerde çalışmak isteyenler, Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gemi Adamları Sınav Merkezi tarafından yapılan sınavlardan da başarılı olmaları halinde: “Uzakyol Vardiya Zabiti” unvanına hak kazanır.Karada çalışmak isteyen arkadaşlar ise acentelik, loydlar, denizcilik firmalarının insan kaynakları bölümünde çalışabilirler.İş imkanları olarak diğer sektörlere göre daha hızlı ve sürekli genişleyen bir meslek dalı.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği mezunu maaşı 3750-4500 lira civarında iken özel sektör için Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği maaşları 3000 ile 5000 lira arasında değişmektedir.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

85 ve üzeri puan alanlar devlet kurumlarına mühendis olarak atanabilirler.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Mezunlar formasyon aldıkları takdirde MEB okullarında Denizcilik Öğretmenliği yapabilirler.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Yorumları – Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Hem kamuda hem de özel sektörde iş imkanı buluan bir bölümdür. Özellikler denizcilik sektöründe maaşlar dolgun olduğu için tercih edilen bir bölümüdür.

Değerli üniversite adayları, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

3 yorum

  1. Adsız
    İş bulma imkanları söylendiği kadar kolay mı gerçekten? Biraz fazla hop buldum cinsinden anlatılmışta.
    • Adsız
      4 yıllık duim diplomasını ve ehliyetini almış birisinin iş bulamama gibi bir olasılığı yoktur kesinlikle. 2 yıl okumuş olanlarda bu durum değişebilir.
    • Bengalu goddes
      siz zabitmisiniz mezun verdikçe iiş imkanları azalmazmı sizce 4 yıllıkta
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.