Size Özel Reklam

Dini İlimler Bölümü Nedir Ne İş Yapar Olanakları Maaşları

Dini İlimler Bölümü Nedir Ne İş Yapar Olanakları Maaşları

Dini ilimler bölümü sadece Uluslararası Balkan Üniversitesinde okutuluyor. Dini İlimler hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Dini İlimler bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Dini İlimler nedir?
2 – Dini İlimler Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Dini İlimler İş İmkanları
4 – Dini İlimler Ne İş Yapar?
5 – Dini İlimler Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Dini İlimler Atamaları
7 – Dini İlimler Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Dini İlimler Nasıl?


Dini İlimler Bölümü Nedir?

Dinin özgün ve evrense değerleri hakkında akademik prensiplere uygun, toplumun ihtiyaçlarıyla uyumlu bilgi, üreten, bu bilgileri İslâmi değerlere ve çağın ihtiyaçlarına uygun biçimde yorumlaya, bireyin ruh sağlağı ve toplumun huzuru için doğru ve etkin biçimde aktaran ve bunları tarihî ve kültürel kimliğimizn korunup geliştirilmesi doğrultusunda yayan, gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde öncü ve nitelikli uzmanlar yetiştirmektir.

Dini İlimler Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Dini İlimler Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Dini İlimler bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Dini İlimler bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Dini İlimler Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Dini İlimler 4 yıllık bir bölümdür.

Dini İlimler İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Din kültürü ve ahlak bilgisi ve imam hatip lisesi meslek dersi öğretmenliğine, artık ilahiyat bilimleri fakültesi, uluslararası islam ve din bilimleri fakültesi, dini ilimler fakültesi, islami ilimler fakültesi mezunu olup, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı ve Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programı’nı başarı ile tamamlayanlar atanabilecek. Bu alanlardan mezun olup, din kültürü ve ahlak bilgisi ve imam hatip lisesi meslek derslerine atanan öğretmenler, Osmanlı Türkçesi, Arapça ve Türk İslam Sanatları derslerini de okutabilecek.

4 Yıllık Dini İlimler Bölümü Ne İş Yapar?

Bölümü bitirenlerin Diyanet İşlerinde çalışabileceği düşünülmektedir. Ayrıca KPSS’de başarılı olanlar çeşitli kurumları tercih ederek memur olabilirler.

Dini İlimler Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Dini İlimler maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Dini İlimler mezunu maaşı 2750-3000 lira civarında iken özel sektör için Dini İlimler maaşları asgari ücret ile 2020-2500 lira arasında değişmektedir.

Dini İlimler Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son yıllarda yapılan KPSS atamalarında bu bölüme kontenjan ayrılmadığı için atama olmamıştır.

Dini İlimler Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Bölümü bitirip formasyon alanlar, ilgili sınavlarda da başarılı olduğu takdirde Din Kültürü Öğretmenliği, İHL Meslek Dersleri öğretmenliği yapabilirler.

Dini İlimler Bölümü Yorumları – Dini İlimler Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Değerli üniversite adayları, Dini İlimler nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Dini İlimler iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.