Size Özel Reklam

El Sanatları Bölümü Nedir İş İmkanları Maaşları

El Sanatları Bölümü Nedir İş İmkanları Maaşları

El Sanatları bölümü ülkemizde sadece Gazi Üniversitesinde okutulmaktadır. El sanatları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. El Sanatları bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – El Sanatları Nedir?
2 – El Sanatları Hangi Puan Türü Ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – El Sanatları İş İmkanları
4 – El Sanatları Ne İş Yapar?
5 – El Sanatları Ne Kadar Maaş Alır?
6 – El Sanatları Atamaları
7 – El Sanatları Formasyon Ve Öğretmenliği
8 – El Sanatları Nasıl?


El Sanatları Bölümü Nedir?

Mimari eserlerde kullanılan ahşap oymacılığı, alçı işleri, duvar resimleri, metal işleri, cam süslemeciliği gibi geleneksel el sanatlarımızın örneklerini belgeleyecek ve üretilen bilgiyi günümüz teknolojisine aktaracak nitelikte iş gücü yetiştirmek amacı ile eğitim veren 4 yıllık bir lisans programıdır.

Programda mesleğe yönelik olarak; bu programında teknik resim, temel sanat eğitimi, mesleki resim, geleneksel Türk desenleri, temel tasarım, dekoratif yüzey boyama, dekoratif süsü eşya yapımı, ebru, tezhip, minyatür, çini, hat, takı sanatı, endüstriyel tasarım, girişimcilik dersleri okutulmaktadır.

El Sanatları Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

El Sanatları Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler El Sanatları bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak El Sanatları bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası El Sanatları Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. El Sanatları 4 yıllık bir bölümdür.

El Sanatları İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Programdan mezun olanların EL SANATLARI TASARIMCISI olması öngörülmektedir. Geleneksel El Sanatları Programından mezun olanlar; başta tasarım olmak üzere, tezhip sanatı, ebru sanatı, takı tasarımı, süs eşya yapımı, el sanatları tasarımı, dokuma, gümüş ve taş işleme, minyatür, çini gibi konularda yetkin olmaktadırlar. Mezunlar Milli Saraylar, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığının ilgili birimlerinde, yörede ve ülkedeki konuyla ilgili özel atölyelerde çalışabilecekleri gibi kendi özel atölyelerini de açarak da çalışabilirler.

4 Yıllık El Sanatları Bölümü Ne İş Yapar?

-Geleneksel El Sanatları mezunları çalıştığı kurumlarda yapılacak iş için gerekli malzemenin alınmasını sağlar,
-Çalışacak elemanların niteliklerinin, sayılarının belirlenmesinde ve çalışma programlarının hazırlanmasında yenileme mimarına, iç mimara yardımcı olur.
-Çalışmaların plana uygun yürütülmesini sağlar, uygulamaları bizzat yapar veya yaptırır.

Geleneksel El Sanatları Programında okumak isteyenlerin el becerisi, göz ve eli eşgüdümle kullanabilme, tasarım ve çizim yeteneklerine ve estetik görüşe sahip bedence sağlam, dayanıklı, dikkatli, sabırlı kimseler olmaları gerekir.

El Sanatları Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

El Sanatları (M.T.O.K) maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan El Sanatları maaşı 2750-3500 lira civarında iken özel sektör için El Sanatları maaşları asgari ücret ile 2500-3000 lira arasında değişmektedir.


El Sanatları Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son yıllarda bölüme kontenjan verilmemiştir.

El Sanatları Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Bölüm mezunları şu an için öğretmen olma olanağına sahip değil.

El Sanatları Bölümü Yorumları – El Sanatları Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Değerli üniversite adayları, El Sanatları nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için El Sanatları iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

1 yorum

  1. hatice
    Sadece gazı üniversitesinde değil sallamayin selçuk universitesinde Marmara universitesinde de var bölüm birileri atama için bişeyler yapar umarim
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.