Size Özel Reklam

Elektronik Mühendisliği Bölümü İş Olanakları ve Maaşları Hakkında Bilgi

Elektronik Mühendisliği Bölümü İş Olanakları ve Maaşları Hakkında Bilgi

Elektronik Mühendisliği hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Elektronik Mühendisliği bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Elektronik Mühendisliği nedir?
2 – Elektronik Mühendisliği Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Elektronik Mühendisliği İş İmkanları
4 – Elektronik Mühendisliği Ne İş Yapar?
5 – Elektronik Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Elektronik Mühendisliği Atamaları
7 – Elektronik Mühendisliği Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Elektronik Mühendisliği Nasıl?


Elektronik Mühendisliği Bölümü Nedir?

Elektronik Mühendisliği Bölümü, 1994 yılında Gebze Teknik Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Bölümün temel amacı elektronik mühendisliği alanında bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek öğrencilerini ileri araştırmalara yöneltmek ve bu bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkıda bulunarak daha ileri bir noktaya götürmektir.

Elektronik mühendisliğinin uygulama alanları oldukça geniş kapsamlı olup bilgisayarlardan haberleşme sistemlerine, elektronikten optik sistemlere, uzman sistemlerden optimizasyon yöntemlerine, radardan uydu haberleşmesine, kontrol sistemlerinden tıp elektroniğine ve mikrodalga sistemlerinden mobil haberleşme sistemlerine kadar endüstrinin ve temel bilimlerin çeşitli uygulama ve araştırma konularını içermektedir.

Elektronik Mühendisliği Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Elektronik Mühendisliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Elektronik Mühendisliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Elektronik Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Elektronik Mühendisliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Elektronik Mühendisliği 4 yıllık bir bölümdür.

Elektronik Mühendisliği İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

İşletmelerde otomasyon sürecinin başlaması ve üretimin olduğu her sektörde elektronik sistemlerinin kullanılması nedeniyle, bu mesleğin çalışma alanı geniştir. Elektronik mühendisleri kamu kurumlarında, özellikle Türk Telekom, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Askeri Elektronik Sanayi ve Türk Hava Yolları’nda çalışabilmektedirler. Olanakları elverenler kendi işyerlerini de açabilirler. Elektronik Mühendisliği programını bitirenlerden Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan/açılacak pedagojik formasyon programını başarı ile tamamlayanlar Elektronik/Telekomünikasyon Öğretmeni olarak da çalışabilirler. 

4 Yıllık Elektronik Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar?

Her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanması, yapımı, işletilmesi ve geliştirilmesi konularında çalışan teknik elemandır.

GÖREVLERİ

Elektronik mühendisinin çalışma alanları çok geniş olduğundan, görevler ve yapılacak işler çalışılan alanlara göre farklılıklar göstermektedir. Haberleşme, tıp, bilgisayar, meteoroloji, ulaşım, elektronik mühendisinin belli başlı çalışma alanlarıdır.
Elektronik mühendisleri,
– Yukarıda belirtilen alanlarda kullanılacak elektronik alet ve sistemleri tasarlar,
– Sistemlerin bağlantılarını yapar,
– Sistemleri çalıştırır ve geliştirir,
– Elektronik sistem ve cihazlarla ilgili araştırma-geliştirme faaliyetlerine katılır,
– Üretim aşamalarında kalite kontrolü yapar.

Elektronik Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıyorlar ise teknik hizmet sınıfının ücretini alır,zam ve tazminatından yararlanır; özel işyerlerinde çalışanlarda ise, ilk yıllarda genellikle ücret biraz düşük, birkaç yıl çalışıp deneyim kazandıktan sonra yabancı dil bilgisi de olanların ücret düzeyleri bir hayli yüksektir.
Kendi işyerlerini kuranlarda ise kazanç değişkendir.
Bu meslekte çalışanların ücret düzeyi genellikle yüksek ücretle çalışılan meslekler arasında yer almaktadır.
Elektronik Mühendisi maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Elektronik mühendisi maaşı 4000-4500 lira civarında iken özel sektörde 3500-5000 TL arasında değişmektedir.

Elektronik Mühendisliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

88 ve üzeri puan alanlar kamu kurumlarına atanmaktadır.

Elektronik Mühendisliği Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Formasyon alanlar Elektronik Öğretmenliği yapabilirler.

Elektronik Mühendisliği Bölümü Yorumları – Elektronik Mühendisliği Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

‘’Elektronik Mühendisliği, şu anda gelişen tüm teknolojilerin bel kemiği. İnsanlar artık bilgisayarlarına, cep telefonlarına ve diğer elektronik aletlere bağımlı olmuş durumdalar. Bu da bu mesleğin ne kadar ucu açık bir meslek olduğunu gösteriyor.
Zaten gördüğüm kadarıyla iş bulmak gibi bir sorun da pek olmuyor. Onun dışında eğer bozulan herhangi bir elektronik aletin içini açıp tamir etmeye çalıştıysan zaten bu bölüm sana göredir.’’

Değerli üniversite adayları, Elektronik Mühendisliği nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Elektronik Mühendisliği iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.