Size Özel Reklam

Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir İş İmkanları ve Maaşları

Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir İş İmkanları ve Maaşları

Endüstri Mühendisliği hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Endüstri Mühendisliği bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Endüstri Mühendisliği nedir?
2 – Endüstri Mühendisliği Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Endüstri Mühendisliği İş İmkanları
4 – Endüstri Mühendisliği Ne İş Yapar?
5 – Endüstri Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Endüstri Mühendisliği Atamaları
7 – Endüstri Mühendisliği Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Endüstri Mühendisliği Nasıl?


Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir?

Endüstri mühendisliği bir tür sistem mühendisliğidir. Burada söz konusu olan sistemler hizmet üretimini de kapsayan geniş anlamda üretim sistemleridir. Üretim sistemlerinin tasarımı, yönetimi ve geliştirilmesi endüstri mühendisliğinin temel görevidir. Temel üretim faktörleri denilen insan, makine, malzeme, yöntem ve ortam optimal bir şekilde yönetilerek kurumsal başarı güvenceye alınmaya çalışılır.

Bu çalışmalara sistem yaklaşımı ve süreçlerle yönetim temel oluşturur. Endüstri mühendisleri, istatistik, simülasyon, yöneylem araştırması-optimizasyon, planlama ve özel olarak da üretim planlama, iş sistemleri tasarım ve analizi, kalite mühendisliği araçları ve toplam kalite yönetimi, verimlilik yönetimi gibi bilimsel araçlarla donatılmış, planlama, ölçme değerlendirme ve geliştirme (ar-ge) yeteneklerine sahip mühendislerdir.

Endüstri Mühendisliği Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Endüstri Mühendisliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Endüstri Mühendisliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Endüstri Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Endüstri Mühendisliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Endüstri Mühendisliği 4 yıllık bir bölümdür.

Endüstri Mühendisliği İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Endüstri Mühendisliği eğitimi sonucunda mezunlar, teknik bilimleri, sosyal bilimlerde edindikleri bakış açısıyla yoğurmayı başarmaktadır. Mezunlarımızın çalışma alanları, yüksek teknolojili imalat sanayinden, banka ve sigortacılık hizmetlerine ve turizmden sağlık sektörüne kadar çok sayıda alanı kapsamaktadır. Söz konusu sektörlerdeki kuruluşlarda mezunlar;

-Stratejik Planlama ve İş Geliştirme
-Kalite Planlama ve Yönetimi
-İnsan Kaynakları
-Üretim Planlama ve Kontrol
-Araştırma-Geliştirme ve İnovasyon
-Bütçeleme ve Yatırım Analizleri
-Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi
-Proje Planlama
-Yönetim Danışmanlığı
-Bilgi Sistemleri Yönetimi
-İnsan Faktörleri Mühendisliği gibi alanlarda çalışmaktadır.

Bölüm mezunlarının yönetici olarak çalıştıkları kurum ve kuruluşlar arasında Microsoft UK, Toyota, Ford, Ernst&Young USA, Danone UK, Reckitt Benckiser UK, Bridgestone Europe Belçika, THY, SunExpress Airlines, Arçelik, Roketsan, Pirelli, MAN Türkiye, Petrol Ofisi, Acıbadem Sağlık Grubu, İstanbul Göz Hastanesi, Turkcell, Vodafone, Sabancı-Alarko-Doğan Holding, Birleşmiş Milletler, TSK, Philips&Morris, Procter&Gamble gibi küresel ölçekte ünlü kuruluşlar bulunmaktadır.

4 Yıllık Endüstri Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar?

Endüstri mühendisinin görevi; endüstri kavramını bir arada düşünmek ve bu sistemlerin tasarımını yapmak ,bu sistemleri planlamak ve yönetmektir. Endüstri mühendisi, bu görev ve sorumluluğunu yerine getirirken diğer mühendisler gibi fen ve matematik bilimlerini kullanır. Bunların yanı sıra yöneticilik kabiliyetleri, sosyal bilimler ve istatistikten de yararlanır.Kısacası bir sistemde kaynakları en iyi şekilde kullanmak “Endüstri Mühendisi”nin görevidir.

Endüstri mühendisleri birçok alanda çalışabilirler. Fabrikalarda üretimi en iyi şekilde planlamaya çalışırlar. Bunu yaparken sadece makineleri değil; insanları ve çevreyi de düşünürler. Ürünlerin nereye, nasıl ve ne zaman gönderilmesi gerektiğine karar verirler. Bu planları yaparken o ürüne olan talep ve araçların durumu gibi küçük ayrıntıları da düşünmek zorundadırlar. Her küçük ayrıntıyı düşünmek, büyüğe ulaşmanın ilk adımıdır.


Endüstri Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Endüstri Mühendisliği maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Endüstri Mühendisliği mezunu maaşı 4000-4500 lira civarında iken özel sektör için Endüstri Mühendisliği maaşları 3000 ile 4000 lira arasında değişmektedir.


Endüstri Mühendisliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

89 ve üzeri puan alan Endüstri mühendisleri KPSS ile çeşitli devlet kurumlarına atanbilmektedir.

Endüstri Mühendisliği Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Şu an için öğretmenlik yapabilecekleri herhangi bir alan bulunmamaktadır.

Endüstri Mühendisliği Bölümü Yorumları – Endüstri Mühendisliği Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

‘’Endüstri Mühendisliği bence en matematiksel mühendislik. Sonradan bölümdeki bir hocam da bunu teyit etmişti. Bugüne kadar birçok çocuğa Matematik mi Fizik mi diye sormuş. Matematik diyenlerin çoğu Endüstri’de daha mutlu oluyormuş. Bizim işlerimiz daha ziyade matematikseldir. Yani somut bir sonuç çıkmaz ortaya, bir dişli veya bina veya devre üretilmez. Bu nedenle de daha ziyade masa başında şeyler yapma imkanı veriyor. Ben bunları seveceğimi düşünüyordum. Ama artan miktarda da satış/pazarlama gibi işler yapma imkanları var endüstricilerin. Hatta bizim sınıfın yarısından çoğu bu tip işler yapıyor şu aralar. Belki fikrim ileride değişir diye düşünerek de Endüstri seçtim. Geniş bir çalışma alanı olduğundan Endüstri iyi bir bölüm.’’

‘’Mühendis mi olmak istiyorsunuz? Makinedir, inşaattır,bilgisayardır; alanında direk uzmanlaşmak istemediğiniz fakat hepsi hakkında bilgi edinmek istediğiniz bölümler mi? Hem mühendisliğin gereğince teknik bilgiler almak istiyor,hem de finans ve ekonomi alanında uzmanlaşmayı mı diliyorsunuz? “yönetim-üretim sistemlerinde verimliliği arttırmak” sizi korkutmuyor, aksine bir çok yerde çalışma imkânım var diye düşünerek geleceğe umutlu mu bakıyorsunuz? insan ilişkileriniz iyi, ikna kabiliyetiniz yüksek, liderlik yeteneğiniz güçlü mü? “evvveet!” diyorsanız siz endüstri mühendisi adayısınız.’’

Değerli üniversite adayları, Endüstri Mühendisliği nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Endüstri Mühendisliği iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.