Size Özel Reklam

Endüstriyel Tasarım Bölümü Nedir Ne İş Yapar?

Endüstriyel Tasarım Bölümü Nedir Ne İş Yapar?

Endüstriyel Tasarım hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Endüstriyel Tasarım bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Endüstriyel Tasarım nedir?
2 – Endüstriyel Tasarım Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Endüstriyel Tasarım İş İmkanları
4 – Endüstriyel Tasarım Ne İş Yapar?
5 – Endüstriyel Tasarım Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Endüstriyel Tasarım Atamaları
7 – Endüstriyel Tasarım Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Endüstriyel Tasarım Nasıl?


Endüstriyel Tasarım Bölümü Nedir?

Endüstriyel tasarım, bir ürünün bütününün ya da bir kısmının çizgi, şekil, renk, biçim, doku, malzemenin esnekliği veya süslemesi gibi insan duyuları ile algılanabilen çeşitli unsur veya özelliklerin oluşturduğu görünümdür.

Endüstriyel tasarım, ihtiyaçlar doğrultusunda her türlü ürün ve sistemi algısal, estetik ve işlevsel bütünlüğüyle ele alarak yenilikçi çözüm üreten yaratıcı bir meslektir. Endüstriyel tasarımcılar, endüstriyel üretimin geçerli olduğu otomotiv, beyaz eşya, ev ve ofis mobilyaları, kent mobilyaları, elektrikli ev aletleri, iletişim teknolojileri, ev gereçleri, kişisel aksesuarlar, ambalaj, aydınlatma gibi çok geniş bir sektörel alanda hizmet verirler.

Endüstriyel Tasarım Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Endüstriyel Tasarım Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Endüstriyel Tasarım bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Endüstriyel Tasarım bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Endüstriyel Tasarım Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Endüstriyel Tasarım 4 yıllık bir bölümdür.

Endüstriyel Tasarım İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Mezunlar, firmaların ARGE ve tasarım birimlerinde iş bulabilmektedirler. Ayrıca kendi tasarım ofislerini kurarak farklı firmalara tasarım ve danışmanlık hizmeti verebilirler. Bir diğer olasılık da bağımısız (freelance) çalışma imkânıdır.

4 Yıllık Endüstriyel Tasarım Bölümü Ne İş Yapar?

Türkiye'nin kalkınma hamlesi içinde olması endüstriye yönelmesi endüstri ürünleri tasarımcılığı mesleğinin gelişmesinde önemli bir etkendir. Endüstriye yönelik seri üretimde malzeme, biçim, işleme mekanizmaları, renk, doku ve grafik düzenlemelerini görsel bir duyarlılıkla ortaya koyabilen tasarımcılara sürekli ihtiyaç duyulmaktadır.

Endüstri ürünleri tasarımı mesleğindeki kişiler, genellikle tasarımcı olarak, mobilya endüstrisi, otomotiv endüstrisi, cam ve seramik endüstrisi, iç mimarlık, dekorasyon, grafik tasarım ve ambalaj konularında istihdam edilmektedir. Ayrıca endüstri ürünleri tasarımı mezunları kendi özel tasarım bürolarını kuran kişilerde oldukça fazladır. Formasyon eğitimini tamamlayanlar Tasarım Teknolojileri öğretmenide olabilirler.

Endüstriyel Tasarım Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Endüstriyel tasarım mühendisliği maaşları, kamu veya özel iş alanlarına göre değişmektedir. Özel işletmelerde Kamu personeli seçme sınavına girmenize gerek yoktur. Ancak kamu alanlarında çalışmak istiyorsanız bu sınava girmeniz şart. Kamu alanlarında çalışmak istiyorsanız alacağınız Endüstriyel Tasarım maaş 3700-4300 Türk Lirasına kadar çıkabilmektedir. Özel işletmelerde çalışanlar ise asgari ücretin 2-3 katını veya daha az alma ihtimali vardır. Kendi büronuzu açma yetkisine sahipsiniz. Ayrıca kendi işinizin patronu olma imkanınız bulunmaktadır.

Endüstriyel Tasarım Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son yıllarda bu bölüme kontenjan verilmediği için atama olmamıştır.

Endüstriyel Tasarım Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Formasyon alanlar Tasarım Teknolojileri öğretmeni olarak MEB okullarında veya özel okullarda görev alabilir.

Endüstriyel Tasarımı Bölümü Yorumları – Endüstriyel Tasarımı Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Değerli üniversite adayları, Endüstriyel Tasarımı nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Endüstriyel Tasarımı iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.