Size Özel Reklam

İhtiyaç Kredisi Almak İçin Gereken Şartlar


Her insanın zaman zaman ihtiyaç kredisi çekme ihtiyacı olabilir. Nakit paraya sıkıştığımızda, acilen bir şeyleri almamız gerektiğinde veya başka bir ihtiyaç anında aklımıza gelen ilk şey bir bankadan ihtiyacımız oranında ihtiyaç kredisi çekmektir.

Peki, isteyen herkes ihtiyaç kredisi alabilir mi, ihtiyaç kredisi almak için gerekli olan şartlar nelerdir, siz ihtiyaç kredisi almaya uygun bir insan mısınız? İşte ihtiyaç kredisi almak için gereken şartları sizler için başlıklar halinde incelemeye çalışacağız.


İhtiyaç Kredisi Çekebilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

İhtiyaç kredisi çekmek için uygun olup olmadığınızı aşağıdaki hususları inceleyerek anlayabilirsiniz. Şimdi bu şartları tek tek inceleyelim. Ancak unutmayalım ki farklı bankaların farklı müşterilerine farklı şartlarda kredi kullandırma olanağı sağlaması mümkün olabilir.

Kredi Notunuz İhtiyaç Kredisinin Onaylanıp Onaylanmamasında En Önemli Etkendir!

Daha önce kredi notu kavramını muhakkak duymuşsunuzdur. Her bankada sizin bankacılık işlemleriniz ile ilgili geçmişiniz ve bu geçmişinizden dolayı oluşmuş bir kredi notunuz bulunmaktadır. İhtiyaç kredisi başvurusunda bulunduğunuzda ilgili bankanın bakacağı ilk şey kredi notunuzdur. Kredi notunuz düşükse ihtiyaç kredisi almanız mümkün olmayabilir. Ancak borç geçmişiniz iyiyse, yani daha önce çektiğiniz kredileri zamanında ödediyseniz, kredi kartlarınızın borçlarını aksatmadıysanız, kredi başvurunuzun onaylanması daha fazla mümkün olacaktır.

İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Kaç Yaşında Olmak Gerekir?

Herhangi bir vatandaşın herhangi bir bankadan ihtiyaç kredisi çekebilmesi için en az 18 yaşında olması gerekir. Kanunlara göre 18 yaşını doldurmuş her insan bankadan kredi talebinde bulunabilir; ancak çoğu banka 18 değil de 20 yaş şartını ileri sürebilmektedir.

İhtiyaç Kredisi almak İçin Sigortalılık Süresi Ne Kadar Olmalı?

Kredi başvurusunda bulunduğunuz vakit sizden istenecek ilk şeylerden bir tanesi sigortalılık süresidir. Yani çalıştığınız iş yerinde ne zamandan beri çalıştığınız önemli bir kriterdir. Sigorta süresi konusunda kesin bir sınır olmamakla birlikte bazı bankalar son 3 ay sigortalılık isterken bazı bankalar için 6 ay sigortalı olmanızı şart koşmaktadır. Ayrıca esnafsanız vergi levhanızla da kredi başvurusunda bulunabiliyorsunuz.

Aynı Bankaya veya Diğer Bankalara Olan Borçlarınız Kredi Başvurusunda Çok Önemli!

İhtiyaç kredisi başvurunuzun olumlu neticelenmesi için bankalar borcunuzun olmaması ve ödemelerinizin düzgün yapılıyor olması gerekir. Şayet daha önce kredi veya kredi kartı alıp ödemelerinizi düzgün yapmadıysanız, ihtiyaç kredisi talebiniz büyük ihtimalle olumsuz neticelenecektir.

İpotekli Kredi Çekecekseniz Eşinizin İmzalı Rızasını Almanız Şart

Herhangi bir kredi başvurunuz binaen, banka sizden ipotek isteyebilir. Örneğin evinizi veya aracınızı ipotek etmeniz gerekiyorsa, eşinizin mutlaka yazılı iznini/rızasını almanız gerekir; aksi takdirde başvurunuz olumlu sonuçlanmaz. Aynı durum, kefil olma durumunda da geçerlidir. Herhangi bir insana kefil olduğunuzda da eşinizin rızasını almak zorundasınız.

Aylık veya Yıllık Geliriniz Kredi Çekebilmenizde Önemli

Size kredi kullandırılacağı zaman aylık ödeyeceğiniz miktar ve sizin kendi aylık kazancınız dikkate alınır. Şayet banka, o kazançla vadelerinizi ödeyemeyeceğinizi düşünürse size krediyi çıkarmaz.

Maaş Bordrosu veya Kazancınızın Resmi Belgesi Gerekli Olacaktır

Bankaya ''Aylık gelirim şu kadardır.'' demeniz yeterli değildir. Banka sizden maaş bordronuzu veya kazanç belgenizi isteyecektir. Ancak o durumda bankayı ikna edip krediyi olumlu sonuçlandırabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Hakkında Kısa Bilgi

İhtiyaç kredisi ''Tüketici Kredisi'' olarak da bilinir. Herhangi bir ihtiyacınız için bankalardan belli vadelerle aldığınız paradır. İhtiyaç kredileri genellikle en fazla 48 ay yani 4 yıl vadeli olarak kullandırılır. Parasal limiti ise genellikle maksimum 50.000 liradır. Ancak farklı bankaların 60 aya varan vadeleri de bulunmaktadır.

Kredi Notu Nedir?

Bankacılık işlemlerinizde geçmişinizdeki borçlarınızı nasıl ödediğiniz veya ödeyip ödemediğiniz ile ilgili bilgiler neticesinde hesaplanan puanlamadır.

Kredi Notu Kaç Olursa İhtiyaç Kredisi Alınabilir?

Bunun için kesin bir değer vermek doğru olmayacaktır. Ancak bilindiği kadarı ile 1700 ve üzerinde bir puanınız varsa notunuz çok iyi demektir. Kredinizin onaylanması kuvvetle muhtemeldir. 1500-1700 arası kredi puanı iyi sayılmaktadır. Krediniz hala çıkabilir. 1500 puanın altındaki puanlar ise kötü olarak nitelendirilmektedir. Şayet kredi notunuz 1500 puanın altındaysa kredinizin onaylanması pek mümkün olmayacaktır.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.