Size Özel Reklam

İş Bankası Günlük Para Çekme Limiti 2017

Türkiye'nin en büyük bankalarından birisi olan İş Bankası müşterileri Visa Electron - Masterkart Maestro bankamatik kartlarını kullanmaktadır. Bilindiği gibi iş bankası bankamatik kartı ile günün 24 saati tüm iş bankası ATM'lerinden para çekmek mümkün.

Ancak diğer tüm bankalarda olduğu gibi İş Bankası ATM'lerinden de bir günde çekebileceğiniz para miktarı sınırlandırılmıştır. Bundaki gaye hem müşteriyi korumak (olası bir kart çalınma vakası durumunda) hem de bankanın o parayı işlemesidir. Peki, İş Bankası müşterisi iseniz İş Bankası bankamatiklerinden en fazla ne kadar para çekebilirsiniz?

İş Bankası ATM'lerinden Bir Günde Ne Kadar Para Çekilebilir?

İş Bankasının, müşterileri için belirlediği günlük para çekme limiti 2017'de 1500 Türk Lirasıdır. Bir iş bankası müşterisi bankamatikten kart ile maksimum 1500 lira çekebilir. Ancak bu miktarı yetersiz bulan müşterilerin dilekçe beyanı ile günlük para çekme limitini artırması mümkündür. Bunun için banka şubesine uğramalı ve ilgili birime dilekçenizi vermelisiniz.

İş Bankası Günlük Para Çekme Limitini Aşmak Mümkün mü?

Şayet günde çekebileceğiniz para miktarını yükseltmediyseniz, normal şartlarda daha fazla para çekemezsiniz. 1500 liranın üstünde çekeceğiniz para için sizden kesinti yapılacaktır. Her bankada yapılan kesinti genellikle %1 ile %1,5 arasındadır. Yani çekeceğiniz fazladan 1000 lira için sizden tahmini 10-15 lira gibi bir kesinti yapılacaktır.

İş Bankası Hesabınızda Toplu Para Var ve Onu Çekmek mi İstiyorsunuz?

Kimi zaman, hesabımızdaki yüklü miktarda parayı bir defada çekmemiz gerekebilir. Genellikle satışlarımızda (araba, ev vs.) hesabımıza ödenen parayı çekmek veya hesabımıza yatan krediyi çekme durumunda bu ihtiyaç hasıl olmaktadır. Böyle bir durumda günlerce bankamatiğe gelerek para çekmeye çalışmak pek akıllıca olmayacaktır. İşte bu durumda bankanızı ziyaret ederek banka veznelerinden paranızı toplu olarak elden alabilirsiniz.

Banka Veznesinden Toplu Para Çekecekseniz Bankaya Önceden Haber Vermenizde Yarar Var!

Hemen hemen her bankada belli bir para miktarı mevcuttur; ancak hesabınızda büyük meblağlar varsa ve sizin bu meblağı bir defada çekmeniz gerekiyorsa bankaya önceden haber vermeniz sizin yararınıza olacaktır. Zira çoğu kez bankalar, ellerinde o miktarda para bulunmadığını söylerler ya da ellerindeki parayı bir anda çıkarmak istemezler. Oysa önceden haber verdiğinizde, banka bu parayı hazırlayacak ve tarafınıza sizi bekletmeden ödeyecektir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.