Size Özel Reklam

Kredi Çekip Arsa Almak Mantıklı mı?

Normal şartlarda kredi çekerek bir şeyler almak mantıklı değildir; ancak koşullar bazen her şeyi değiştirebilir. Biz de farklı koşullara göre, kredi ile arsa almanın mantıklı olup olmadığını ayrıntıları ile anlatmaya çalışacağız.

Gönül ister ki herkesin peşin parası, yeterince birikimi olsun ve ne alacaksa peşin alsın, banka kredilerine hiç bulaşmasın. Fakat sizler de takdir edersiniz ki bunu başarmak, yani uzun bir süre boyunca birikim yapıp belli bir meblağı denkleştirmek çok zor. Bu durumda insanların bir şeyler alırken başvuracağı ilk şey muhtemelen banka kredisi olacaktır. Zaten günümüzde özellikle ev alanların çok büyük bir kısmı evi konut kredisi ile almaktadır.

Kredi ile Arsa Alınır mı, Kredi Çekip Arsa Almak Mantıklı mı?

Evet, kredi ile arsa almak bazen mantıklı olabilir. Bazen arsa almak için çektiğiniz krediye ödediğiniz faizi birkaç sene içinde misli ile kazanabilirsiniz. Dilerseniz kredi çekip arsa almak mantıklı mı sorusunu farklı senaryolarda ayrıntılı olarak inceleyelim.

Hiç Birikim Yapamıyorsanız, Har Vurup Harman Savuruyorsanız Kredi ile Arsa Almak Mantıklı Olabilir!

Evet, kredi çekerek arsa alanların önemli bir kısmı hiçbir şekilde para biriktiremeyenlerdir. Kredi çekerek hem harcamalarını kısmış olurlar hem de gelecekleri namına yatırım yapmış olurlar. ''Borç yiğidin kamçısıdır.'' sözünün de önemini hatırlarsak borçlu olan kişi ister istemez harcamalarından kısacak veya daha fazla kazanmak için daha çok çalışacaktır.

Şayet siz de bütün çabalarınıza rağmen köşeye bir şeyler atamıyorsanız, maaşınız geldiği gibi gidiyorsa, paranızın bereketi kalmadıysa kredi çekerek arsa alabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus arsanın iyi olması, ileride değer kazanacak olmasıdır.

İleride Çok Değer Kazanacağından Emin Olduğunuz Bir Arsayı Almak İçin Kredi Çekmek Mantıklı Olabilir!

Belki sizler de etrafınızda örneğini çok görmüşsünüzdür, adam atıyorum 70.000 liraya bir arsa almıştır, 3 sene sonra o arsayı 250.000 liraya veya bilmem kaç daire karşılığında satmıştır. İleri görüşlü bir insansanız, hangi bölgedeki bir arsanın ne zaman, ne kadar değer kazanacağını az çok kestirebilirsiniz. Elbette ki sadece değerlenecek diye kredi ile arsa almak çok mantıklı olmayabilir; ancak bir önceki başlığın da etkisi ile kredi ile arsa gayet de alınır.

Etrafınızda Sizi Sömüren, Sürekli Borç İsteyen ve Borç Vermediğinizde de Size Küsen İnsanlar Varsa Kredi Çekip Arsa Alarak Bu Durumdan Kurtulabilirsiniz..

Bu madde için seçenek çok tabii. Borçlanarak ev, araba, arsa, dükkan veya başka bir şeyler alabilirsiniz. Şayet borçlu değilseniz ve bunu etrafınızdaki muhtemel sömürücü/sömürücüler biliyorsa sizi rahatsız etmeye devam edeceklerdir. Bu sıkıntıdan kurtulmak için borçlanmak sizi rahatlatacak, aynı zamanda çevrenizle ilişkilerinizin bozulmasını da önlemiş olacaktır.

Bir Süre Hobi Bahçesi Olarak Kullanabileceğiniz Bir Arsa Almak İçin Kredi Kullanmak Mantıklı Olabilir!

Özellikle şehirlerde yaşayan, beton yapılardan bıkmış usanmış insanlar için en büyük keyiflerden bir tanesi de stres atılacak bir hobi bahçesine sahip olmaktır. Eğlenmek, doğa ile başbaşa kalmak, toprakla haşir neşir olmak her insanın başlıca temel ihtiyaçlarından bir tanesidir. Hele de çocuk sahibi iseniz, çocuklarınızın toprakla tanışmasını, ona dokunmasını, bitki yetiştirmesini istiyorsanız, şehir dışında hobi bahçesi olarak kullanabileceğiniz bir arsa satın alabilirsiniz. Hem bahçe sahibi olmuş olursunuz hem de geleceğe yatırım yapmış olursunuz. İstediğiniz zaman da satıp paraya dönüştürebilirsiniz.

Arsa Almak İçin Arsa Kredisi Çekmek

Satın almak istediğiniz arsayı ihtiyaç kredisi veya arsa kredisi ile alabilirsiniz. Şayet alacağınız arsanın fiyatı yüksekse her ikisini de çekmeniz gerekebilir.

Arsa Kredisi Hakkında Bilgi

Arsa kredisini birçok banka veriyor. Alacağınız arsayı önce bankaya bildiriyorsunuz. Banka o arsaya eksper göndererek arsaya değer biçiyor ve bankalar eksperin biçtiği değerin yarısı kadar parayı tarafınıza ödüyor. Diğer yarısını birikiminizle veya ikinci bir kredi ile (ihtiyaç kredisi) tamamlamanız mümkün. Bankalar arsa kredisini maksimum 60 ay vade ile size sunuyor; ancak farklı bankalar bazı müşterilerine farklı alternatifler de sunabilir.

Kredi ile Arsa Almak Mantıklı mı?

Evet, şimdi biz size soruyoruz. Sizce kredi çekip arsa almak mantıklı mı, kredi ile arsa alınır mı? Kredi ile bahçe almak mantıklı mı, kredi ile tarla almak mantıklı mı, kredi ile arsa almak zarar ettirir mi, kredi ile arsa almak karlı mı?
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.