Size Özel Reklam

Zorunlu Bireysel Emeklilik Resmi Gazete Linki Burada

6740 numaralı, 10/08/2016 tarihli kanun; 45 yaş altındaki tüm çalışanlara zorunlu bireysel emekliliği öngören kanundur. Ağustos ayında son halini alan kanun kısa bir süre sonra yürürlüğe girecek ve 45 yaş altındaki tüm çalışanlardan her ay belli bir kesinti yapılacak.

Zorunlu bireysel emeklilik ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri buradaki yazımızda sizlere sunmuştuk. Resmi gazetede yayınlanan metni daha anlaşılır bir şekilde okumak isterseniz, ilgili yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

6740 nolu bireysel emeklilik kanununun orijinal halini resmi gazeteden incelemek isteyenler aşağıdaki linki kullanabilir.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/08/20160825-4.pdf

Tüm kamu görevlileri ve özel sektör çalışanlarını ilgilendiren zorunlu BES, toplam 4 maddeden oluşuyor. Aslında bu kanun başlı başına müstakil bir kanun değil. 28/03/2001 tarihli ve 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sisteminin geliştirilmiş hali diyebiliriz. Zaten kanunun 1. maddesinde 4632 sayılı kanuna ekleme yapıldığı bildirilmektedir.

Zorunlu BES Kimleri Kapsıyor?

Kanunu incelediğimizde3. maddede ''Bu kanun 01/01/2017 tarihinde yürürlüğe girer.'' ibaresi yer alıyor. Hemen önceki madde olan 2. maddede ise bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihte 45 yaşını doldurmamış her çalışanın zorunlu bireysel emeklilik sistemine dahil edileceği anlatılmış.

İsteyen Çıkabilir

Maddede, sistemin yürülüğe girmesinden itibaren 2 ay içerisinde, isteyenlerin bu sistemden çekilebileceği de anlatılmış. Daha ayrıntılı bilgi için 1. linkimizdeki yazıyı veya resmi gazete linkindeki kanun metnini okumanızı tavsiye ederiz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.