Size Özel Reklam

Ermeni Dili ve Edebiyatı Nedir Ne İş Yapar İmkanları Nelerdir?

Ermeni Dili ve Edebiyatı Nedir Ne İş Yapar İmkanları Nelerdir?

Ermeni Dili ve Edebiyatı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Ermeni Dili ve Edebiyatı nedir?
2 – Ermeni Dili ve Edebiyatı Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Ermeni Dili ve Edebiyatı İş İmkanları
4 – Ermeni Dili ve Edebiyatı Ne İş Yapar?
5 – Ermeni Dili ve Edebiyatı Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Ermeni Dili ve Edebiyatı Atamaları
7 – Ermeni Dili ve Edebiyatı Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Ermeni Dili ve Edebiyatı Nasıl?

Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Kendine has alfabesiyle Ermeni dili, son derece zengin ve köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Ermeni dili, Doğu Ermenicesi ve Batı Ermenicesi olmak üzere ikiye ayrılır. Hint-Avrupa dil ailesine mensup bağımsız bir alt grup dili olan Ermenice, Ermenistan Cumhuriyeti’nin resmi dilidir. Başta Türkiye olmak üzere, Ortadoğu, Kafkaslar ve birçok Avrupa ülkesinde konuşulan Ermenicenin günümüzde yaklaşık 6 milyon kişi tarafından kullanıldığı tahmin edilmektedir.

Ermeni Dili ve Edebiyatı Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Ermeni Dili Ve Edebiyatı Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Ermeni Dili Ve Edebiyatı bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve üçüncü oturumu TYT(temel yeterlilik testi) YDT(yabancı dil testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve YDT puan türüne sahip olarak Ermeni Dili Ve Edebiyatı bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 3. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 3. Oturum YDT sınavıdır. Kısacası Ermeni Dili Ve Edebiyatı Tercih Edecek Adaylar TYT ve YDT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Ermeni Dili Ve Edebiyatı 4 yıllık bir bölümdür.

Ermeni Dili ve Edebiyatı İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan öğrenciler filolog unvanı alırlar. Bu sayede Ermeni dil bilimi üzerine çalışmalar ve çeviriler yapabilirler. Bölüm mezunlarının çalışma alanları içerisinde çeviri büroları ve yayınevleri bulunur. Oldukça eski bir geçmişe sahip olan Ermenice'ye ait eserlerin çevrilmesi ve başka dillerde yayınlanması için bölüm mezunları bu metinlerin çevirilerini ve düzeltilmesini sağlar. 

Yayınevlerinde, basın ve yayın kuruluşlarında metinlerin tashih ve düzenlemelerini yapan Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları Ermenistan'da ve Türkiye'de çalışma imkanına sahiptir. Yayınevlerinde editör, redaktör, yazı işleri sorumlusu unvanları ile görev yapmaları mümkündür. Ermenice yayın yapan gazetelerde de köşe yazarı olarak görev yapabilmeleri mümkündür.

Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları, özel sektörlerde istihdam edilebilecekleri gibi üniversiteler ve kamu kurumlarında çalışabilmektedirler. Bunların yanı sıra çeşitli resmi ve özel arşivlerde de görev almaları mümkündür.
Mezunlarımızın istihdam edilmesi amaçlanan özel ve kamu kurumları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Yazma Eserler Kurumu, Kütüphaneler, Üniversiteler, STK’lar sayılabilir.


4 Yıllık Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü Ne İş Yapar?

Türk Tarih Kurumunda, Dışişleri Bakanlığında ve diğer bakanlıklarda, elçiliklerde Ermenice bilenlere ihtiyaç var.

Türkiye'de Ermenice bilen olmadığı için derslere Azerbaycan ve Gürcistan'dan gelen hocalar girmektedir. Bölümden mezun olan öğrencilerden başarılı olanlar üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışabilmektedir.

Bu bölümden mezun olan kişiler özel turizm şirketlerinde, rehberlik bölümlerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelerde çevirmen veya rehber olarak da çalışabilirler. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde iki devlete ait ortak bir kültür mirasının olması bu bölgede turizmi ve ticareti geliştirir.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı gibi önemli kurumlarda bu bölümden mezun olan kişiler çalışabilir. Bölüm mezunlarının İngilizce ve diğer yabancı dillerde gelişim göstermesi Avrupa'da çeşitli kültür noktalarında iş imkanı sağlar. Ermenistan ve Türkiye arasında ticaret yapan şirketlerin ilgili bölümlerinde de kariyerlerini sürdürebilirler. 

Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Ermeni Dili ve Edebiyatı maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Ermeni Dili ve Edebiyatı maaşı 3300-4000 lira civarında iken özel sektör için Ermeni Dili ve Edebiyatı maaşları asgari ücret ile 2500-3000 lira arasında değişmektedir.


Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

KPSS ile bu bölüme son yıllarda kontenjan verilmediği için atama olmamıştır.

Ermeni Dili ve Edebiyatı Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Bölüm mezunlarının öğretmen olma olanağı yoktur.

Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü Yorumları – Ermeni Dili ve Edebiyatı Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Değerli üniversite adayları, Ermeni Dili ve Edebiyatı nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Ermeni Dili ve Edebiyatı iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.