Eşit Ağırlıklı Programlar Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Hakkında Bilgi

Eşit Ağırlıklı Programlar Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Hakkında Bilgi

Eşit Ağırlıklı Programlar hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Eşit Ağırlıklı Programlar bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Eşit Ağırlıklı Programlar nedir?
2 – Eşit Ağırlıklı Programlar Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Eşit Ağırlıklı Programlar İş İmkanları
4 – Eşit Ağırlıklı Programlar Ne İş Yapar?
5 – Eşit Ağırlıklı Programlar Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Eşit Ağırlıklı Programlar Atamaları
7 – Eşit Ağırlıklı Programlar Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Eşit Ağırlıklı Programlar Nasıl?


Eşit Ağırlıklı Programlar Bölümü Nedir?

 Eşit Ağırlıklı Programlar bölümü isim itibariyle farklı bir bölüm gibi görünse de aslında hepinizin az çok bildiği bölümleri içermektedir. Daha anlaşılır bir şekilde ifade edecek olursak, Eşit Ağırlıklı Programlar adında bir bölüm vardır ancak bu bölümden mezun olanlar yoktur. Çünkü bölümü
kazanan öğrenciler 1. Sınıfa bu adla eğitim alır, 1. Sınıfın sonunda ise hepinizin bildiği üç bölümden birine geçiş yapar. Bölüm öğrencilerinin birinci sınıftan sonra geçiş yaptığı bölümler; Siyaset bilimi ve Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat bölümleridir. Öğrenciler bu bölümlere dağıtılırken 1. Sınıf başarı
notları ve ÖSYM sınavında aldıkları puan dikkate alınır.

Birinci sınıfın sonunda , üniversiteye yerleşme puanı ve yıl sonu ortalamanıza göre , İktisat , İşletme , Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinden birini seçip 2. sınıftan seçtiğiniz bölümden devam edeceksiniz. Mezun olduğunuzda diplomanızda Eşit Agırlık Programları değil , hangi bölümü seçtiyseniz o yazacaktır.

Eşit Ağırlıklı Programlar Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Eşit Ağırlıklı Programlar Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Eşit Ağırlıklı Programlar bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Eşit Ağırlıklı Programlar bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Eşit Ağırlıklı Programlar Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Eşit Ağırlıklı Programlar 4 yıllık bir bölümdür.

Eşit Ağırlıklı Programlar İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Bölümün iş imkanlarını bilmek için İktisat Bölümü iş imkanları, İşletme Bölümü iş imkanları ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi iş imkanlarını bilmek gerekir.

4 Yıllık Eşit Ağırlıklı Programlar Bölümü Ne İş Yapar?

1. sınıf öğrencilerinin geçiş yaptığı her üç bölümde de öğretmen olma imkanı bulunmaktadır. Öğretmenlik dersleri adı verilen pedagojik formasyon belgesi alanlar MEB’de öğretmenli yapabilmektedir. Ayrıca her 3 bölümün mezunları farklı kamu kurumları ile özel kurumlarda çalışabilmektedir.

Eşit Ağırlıklı Programlar Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Eşit Ağırlıklı Programlar maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Eşit Ağırlıklı Programlar mezunu maaşı 2750-3500 lira civarında iken özel sektör için Eşit Ağırlıklı Programlar maaşları asgari ücret ile 2500-3000 lira arasında değişmektedir.

Eşit Ağırlıklı Programlar Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Öğrenciler farklı bölümlerden mezun olduğu için her bölüm için ayrı ayrı KPSS puanlarına bakmak gerekir.

Eşit Ağırlıklı Programlar Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Okunan bölüme göre farklı branşlarda öğretmen olma olanağınız bulunmaktadır.

Eşit Ağırlıklı Programlar Bölümü Yorumları – Eşit Ağırlıklı Programlar Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Değerli üniversite adayları, Eşit Ağırlıklı Programlar nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Eşit Ağırlıklı Programlar iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ BÖLÜM TANITIMI

Kuruluş
Ardahan Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 2009-2010 yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2009 - 2010 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır.

Kabul ve Kayıt Koşulları
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olmaları ve Öğrenci Seçme Sınavı’ndan yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir.

Bölüm Profili
Eşit Ağırlıklı programlar İşletme, İktisat ve Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi öğrencilerini ilk bir yıl ortak dersler ile ilgili bölümlere hazırlamak ve öğrencilerin üniversiteye adaptasyonlarını sağlamak için kurulmuştur. İki yarıyıl  sonunda öğrencilerin bölümleri tanıması ve daha bilinçli hale gelmeleri ile birlikte ilgi alanlarına göre üçüncü yarıyıldan itibaren uzmanlaşmak istediği bölümleri seçerler. Türkiye’de az sayıdaki üniversite tarafından uygulanan bu uygulama Ardahan Üniversitesi öğrencilerine avantaj sunmaktadır.

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Sınav ölçme ve değerlendirme koşulları Ardahan Üniversitesi Önlisans - Lİsans Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilmiştir.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı

Bölüm Olanakları
Üniversitemiz ve Fakültemizin diğer birimlerindeki öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri Eşit Ağırlıklı Programlarda da ders vermektedir. Çeşitli konferanslar ve organizasyonlar ile öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve derslerde edinilen teorik bilgilerin pratiğe dökülmesi sağlanmaktadır.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.