Size Özel Reklam

Felsefe Bölümü Nedir İş Olanakları Hakkında Bilgi

Felsefe Bölümü Nedir İş Olanakları Hakkında Bilgi

Felsefe bölümü hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Felsefe bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Felsefe bölümü nedir?
2 – Felsefe Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Felsefe bölümü İş İmkanları
4 – Felsefe Mezunu Ne İş Yapar?
5 – Felsefe Mezunları Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Felsefe Atamaları
7 – Felsefe Bölümü Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Felsefe Bölümü Nasıl?

Felsefe Bölümü Nedir?

Açıköğretim bünyesinde de okutulduğu için en çok mezun veren bölümlerden bir tanesidir. Bu bölümü örgün öğretim olarak üniversitelerde okumak mümkün. Bununla birlikte herhangi bir üniversite öğrencisi veya mezunu olan herkes anadolu Üniversitesi Sınavsız İkinci Üniversitesi kapsamında Felsefe bölümüne kayıt yapabilmektedir.

Felsefe programının amacı, maddenin, bilginin kapsamı ve kaynağı, insanın dünyadaki yeri ve rolü, iyi, doğru ve güzelin ne olduğu gibi problem alanlarında düşünce üretebilecek elemanları yetiştirmek ve bu alanda inceleme, araştırma yapmaktır.

Felsefe Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Felsefe Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Felsefe bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Felsefe bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Felsefe Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Felsefe 4 yıllık bir bölümdür.

Felsefe İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Felsefe bölümü mezunları, başta Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, olmak üzere bakanlıkların eğitim ve kültür ile ilgili birimlerinde, TRT’de üniversitelerde, kamu kuruluşları ile özel kuruluşların eğitim, kültür, insan ilişkileri, planlama ve değerlendirmeyle ilgili birimlerinde değişik kadro ünvanları ile çalışma imkânı bulmaktadırlar. Öğretmenlik sertifikası olan mezunlar liselerde öğretmenlik yapabilirler. Düşünce üretebilme ve bunları yazılı olarak aktarabilme yeteneği olanlar yazar olarak basında iş bulabilirler; yeteneklerini kanıtlayanların isterlerse akademik çalışmaya yönelme olanakları da vardır.

Mezunlar kamu kuruluşları ile özel kuruluşların eğitim, kültür, insan ilişkileri, planlama ve değerlendirmeyle ilgili birimlerinde değişik unvanlar ile çalışma imkanı bulabilmektedir. Öğretmenlik sertifikası olanlar liselerde ya da dershanelerde öğretmenlik yapabilmektedirler. Düşünce üretme ve bunları yazılı olarak aktarma konusunda kendini geliştirenler yazar olarak basında görev alabilirler. İş bulma imkanı, mezunların, kendilerini, çeşitli konularda geliştirmelerine ve yeteneklerini kullanabilmelerine bağlıdır.  Bu bölümle ilgili öğretmen ihtiyacı fazla olmadığından, bu alanda iş bulma imkanı kısıtlıdır.

4 Yıllık Felsefe Bölümü Ne İş Yapar?

Felsefe bölümünü bitirenlere felsefe lisans diploması verilir. Bir felsefeci mümkün olduğu kadar çok değişik alanlarda okur, okuduklarını tartışır ve fikir üretmeye çalışır.

-Felsefe Gurubu Öğretmeni olabilirler. (Mantık,Psikoloji,Felsefe) (– Bunun için en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji dersi aldığını belgelendirmek lazım.)
-Halkla İlişkiler Uzmanı olarak çalışabilirler
-Kamu kuruluşlarında çalışabilirler
-Milli Eğitim Bakanlığında çalışabilirler
-Kültür Bakanlığında çalışabilirler
-TRT ve Üniversitelerde çalışabilirler
-Eğitim Kültür Planlamayla ilgili bölümlerde çalışabilirler
-Düşünce üretme yeteneğine sahip oldukları için Yazar vb.olarak Basın’da çalışabilirler
-Özel dershanelerde ve buna ek olarak rehberlik sertifikası alınıp Rehberlikçi olarak dershanelerde çalışabilirler.

Felsefe Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Felsefe mezunlarının ekserisi formasyon alarak öğretmen olmaktadır. Bir şekilde öğretmen olmuş olan Felsefeciler 3000 ila 3750 lira arasında maaş almaktadır. Alınan ek ders sayısına göre bu maaş 3 bin de olur, hatta zorlanırsa felsefe öğretmen maaşı 4 bine yaklaşır. Bununla birlikte üniversitelerde öğretim görevlisi olanlar 5 bin civarında, normal memur olanlar ise 2500-3000 TL arasında maaş alır.

Felsefe Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Felsefe mezunlarına özel kontenjan verilmemiştir son yıllarda; ancak her sene öğretmenlik alımlarında bu bölüme de belirli sayıda kontenjan verilmektedir.

Felsefe Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Bölümden başarı ile mezun olduktan sonra formasyon eğitimi alanlar ile tezsiz yüksek lisans bitirenler öğretmen olarak çalışma olanağına sahiptir. Felsede mezunları liselerd Felsefe Öğetmenliği yapmaktadır.

Felsefe Bölümü Yorumları – Felsefe Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

‘’Akademik alanda kendini geliştirebilirse bir kişi eline her türlü fırsat geçer...Felsefe bölümü sadece meslek edinmek için değil kişinin kendi hayatına bakış açısını bile değiştirip belirleyebilir...O yüzden bu bölümü severek okumak çok önemlidir.. Kitap okumayı muhakeme kurmayı kendini geliştirmeyi eleştiri ve öz eleştiri yapmayı seviyorsan işte felsefe tam senlik..’’

Değerli üniversite adayları, Felsefe bölümü nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Felsefe iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.