Size Özel Reklam

Fotoğraf ve Video Bölümü Nedir İş İmkanları ve Maaşları

Fotoğraf ve Video Bölümü Nedir İş İmkanları ve Maaşları

Fotoğraf ve Video hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Fotoğraf ve Video bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Fotoğraf ve Video nedir?
2 – Fotoğraf ve Video Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Fotoğraf ve Video İş İmkanları
4 – Fotoğraf ve Video Ne İş Yapar?
5 – Fotoğraf ve Video Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Fotoğraf ve Video Atamaları
7 – Fotoğraf ve Video Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Fotoğraf ve Video Nasıl?


Fotoğraf ve Video Bölümü Nedir?

Fotoğraf makinesi veya çeşitli kameralar ile diğer ilgili cihazlarla varlıkların görüntüsünü filme kaydeden ve görüntülerinin karta basımını yaparak istenilen sayıda kopyasını çıkaran veya çeşitli etkinliklerin videolarını çeken kişilere fotoğrafçı veya kameraman denir. Fotoğraf ve Video bölümünün amacı uzman fotoğrafçı ve video sanatçılarını yetiştirmektir.

Fotoğraf ve Video Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Fotoğraf Ve Video Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Fotoğraf Ve Video bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Fotoğraf Ve Video bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Fotoğraf Ve Video Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Fotoğraf Ve Video 4 yıllık bir bölümdür.

Fotoğraf ve Video İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Fotoğraf ve Video mezunları, kendilerine ait fotoğrafçılık işletmelerinde, basın-yayın kuruluşlarında, resmi ve özel işyerlerinde ve ajanslarda çalışırlar.

Fotoğraf ve video sanatçıları, fotoğraf stüdyolarında çalışabilecekleri gibi, açık havada (dağ, deniz kenarı), değişik ortamlarda (düğün, nişan, seminer, toplantılar, kongreler vb.) çalışabilir. Filmin banyosu ve tab edilmesi sırasında karanlık odada çalışmak gerekir. İş genellikle ayakta yürütülür. Normal çalışma saatleri dışında çalışmak ve seyahat durumu söz konusu olabilir. Fotoğraf sanatçısı görsel bir ürün yaratır, işini yaparken müşteriyle ve çalışma arkadaşlarıyla etkileşimde bulunabilir, ama bir fotoğraf sanatçısı işini tek başına da yürütebilir.

4 Yıllık Fotoğraf ve Video Bölümü Ne İş Yapar?

Mezunlar bazı kamu kurumlarında çalışabileceği gibi genellikle özel şirketlerde, firmalarda veya basın-yayın kuruluşlarında çalışırlar. Fotoğraf ve Video daha çok sanata yönelik bir uğraştır. Bu nedenle bölüm, iş bulma konusunda garanti vermez. Kişinin kendini nasıl yetiştirdiğine ve çevresinin ne kadar geniş olduğuna veya ne kadar girişken olduğuna bağlı olarak iş bulma işe başlama imkanları değişebilir.

Bölümün amacı fotoğraf sanatçıları, görüntü yönetmenleri veya sanatçı akademisyenler yetiştirmektir. Örneğin kişi, fotoğrafçılıkla uğraşarak kendi fotoğraf sergisini açabilir veya fotoğraf stüdyosu açabilir. Akademik kariyer yapmak isteyenlerin ALES gibi akademik sınavlarda başarılı olması şarttır. Yine bölüm mezunları KPSS ile çeşitli devlet kurumlarına da atanabilmektedir.

Fotoğraf ve Video Bölümü Maaşları Ne Kadar

Bu meslek mensuplarının maaşları veya kazançları değişkenlik göstermektedir. Herhangi bir ajans veya ilgili firmada çalışanlar 3000-3500 TL dolaylarında maaş alırken; özel çalışanlar çoğunlukla daha yüksek gelirler elde edebilmektedir.


Fotoğraf ve Video Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

70 ve üzeri puan alan mezunlar devlet kurumlarına memur statüsünde atanabilmektedir.

Fotoğraf ve Video Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Fotoğraf alanında öğretmenlik yapmaları mümkündür. Bunun için formasyon almaları yahut tezsiz yüksek lisans bitirmeleri gerekir. Tabii ardından da KPSS ve mülakatlarda başarı göstermeleri gerekmektedir.

Fotoğraf ve Video Bölümü Yorumları – Fotoğraf ve Video Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

‘’Kendini geliştirmek çok önemli bu bölümde.30 tane doğum fotoğrafı çekip 200 tl alan da biliyorum, bir modelin 5 tane fotoğrafını çekip 5.000 TL alan da biliyorum...İş imkanı kendini geliştirmeye göre değişiyor.’’
Değerli üniversite adayları, Fotoğraf ve Video nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Fotoğraf ve Video iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.