Size Özel Reklam

Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü Nedir İş İmkanları Maaşları Hakkında Bilgi


Gemi ve Yat Tasarımı bölümü ülkemizde yalnızca İstanbul’da Maltepe Üniversitesinde okutuluyor. Bölümün sadece bir üniversitede okutulması, aslında bölüm mezunları için büyük bir avantaj; zira meslekte ihtiyaç var ve mezun sayısı çok az. Haliyle bu bölümden mezun olanlar gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında kolayca iş sahibi olabiliyor. Sizler için hazırladığımız bu yazıda Gemi ve Yat Tasarımı bölümü ile ilgili her türlü bilgiyi derlemeye çalıştık.


İÇİNDEKİLER

1 – Gemi ve Yat Tasarımı bölümü nedir?
2 – Gemi ve Yat Tasarımı Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Gemi ve Yat Tasarımı İş İmkanları
4 – Gemi ve Yat Tasarımı Ne İş Yapar?
5 – Gemi ve Yat Tasarımı Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Gemi ve Yat Tasarımı Atamaları
7 – Gemi ve Yat Tasarımı Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Gemi ve Yat Tasarımı Nasıl?


Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü Nedir?

İlk defa 2009 yılında Maltepe Üniversitesinde açılmış olan Gemi ve Yat Tasarımı bölümü, gemi ve yat tasarım inşaatı sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda çalışabilecek uzman personeller yetiştiren bir lisans programıdır.

Gemi ve Yat Tasarımı Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Gemi Ve Yat Tasarımı Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Gemi Ve Yat Tasarımı bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Gemi Ve Yat Tasarımı bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Gemi Ve Yat Tasarımı Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Gemi Ve Yat Tasarımı 4 yıllık bir bölümdür.

Gemi ve Yat Tasarımı İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Bu bölümü başarı ile bitirenler; yat tasarım ofisleri, gemi inşaatı mühendisliği ofisleri ve ufaf veya büyük çaplı tersanelerde çalışabilmektedir. Ayrıca dileyen ve gerekli şartları yerine getiren mezunlar, mezun olduklaı üniversitede yüksek lisans yahut doktora eğitimi alarak öğretim görevlisi olma olanağına da sahiptir.

Türkiye özellikle yat tasarımı sektöründe gelişmiş bir ülke konumundadır. Gerek Arap ülkeleri ile gerekse de Akdeniz’e kıyısı olan avrupa devletleri ile çeşitli anlaşmalarımız bulunmaktadır. Bu nedenle bu bölümü bitirip de işsiz kalmak çok düşük bir ihtimaldir.

4 Yıllık Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü Ne İş Yapar?

Bölüm mezunlarına Gemi ve Yat Tasarımcısı unvanı verilmektedir. Gemi ve Yat Tasarımcısının yaptığı belli başlı işler şunlardır:
-Gemi veya yatların dış mimarisini tasarlar.
-Bu deniz araçlarının iç mimarisini tasarlar
-İlgili aracın tüm detaylarını önceden belirler.
-Yaptığı tasarımların uygunluğunu, ekonomikliğini ve işlevselliğini kontrol eder.
-Ar-Ge çalışmalarında bulunur.
-Bu deniz araçlarının üretiminin yapıldığı işletmelerle iletişim içinde olur.

Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Gemi Ve Yat Tasarımı maaşları konusunda Bölüm mezunlarının kamuda görev alması imkansıza yakın gibi bir şeydir. Mezunlar özel sektörde faaliyet gösterdiği için net bir maaştan bahsetmek pek mümkün değildir. Ancak bu bölümü bitirip de herhangi bir ofiste göreve başlayan meslek mensuplarının 4500-6000 TL arasında maaş aldığı bilinmektedir. Tüm denizcilik bölümlerinde olduğu gibi bu sektörde de maaşlar tatmin edici düzeydedir.

Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Kamuya bu bölümden alım yapılmadığı için elde edilmiş herhangi bir KPSS taban puanı bulunmamaktadır. Ancak dileyen mezunlar KPSS oturumlarında yüksek puan alarak çeşitli memurluk kadrolarını tercih edebilmektedir.

Gemi ve Yat Tasarımı Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Gemi ve Yat Tasarımı mezunlarının öğretmen olma imkanı bulunmamaktadır. Denizcilik ile alakalı birçok bölüme bu hak tanınmasına rağmen bu bölüm için henüz böyle bir düzenleme yapılmamıştır.

Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü Yorumları – Gemi ve Yat Tasarımı Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Bölüm hakkındaki yorumları bölüm mezunlarına bırakmak aslında daha mantıklıdır. Ancak yaptığımız araştırmalar neticesinde, bu bölümün tercih edilebilir bölümler arasında sayıldığınız söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak bilindiği gibi bölüm özel üniversitede okutulmaktadır. Burslu olarak okumak biraz zordur ve sınırlı sayıda kontenjanı bulunmaktadır. Ekonomik durum ile ilgili sıkıntısı olmayanlar, sektöre de ilgi duyuyorsa gönül rahatlığı ile tercih edebilirler.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.