Size Özel Reklam

Aktüerya Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Ne Kadar?

aktüerya bölümü,aktüerya,4 yıllık bölümler

Dünya'nın en saygın meslekleri arasında olan, insanlar tarafından devamlı olarak ilk üç sıraya adını yazmış bir bölümdür. Bir bilim dalı olan “aktüerya“ hakkında bilgi dolu bir araştırma yaptık.

Aktüerya Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi

Aktüerya, insanların doğumunu, ölümümü, hastalıklarını, sakatlıklarını hatta emekliliklerini; kazaları, yangınları, depremleri, hırsızlıkları inceleyerek malvarlığına etkisi olan, önceden bilinemeyen olayları, bu olaylardan kaynaklanacak sonuçları inceleyen bilim dalıdır. Bilim dalı olması nedeniyle doğal olarak içerisinde matematik, istatistik, ekonomi, finans gibi konuları barındırmaktadır. En genel anlamıyla  aktüerya, hukuk, finans ve matematiğin birleşmiş halidir.

Aktüerya Bölümü Puan Türü - Hangi Sınalara Girilmeli

Aktüerya Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Aktüerya bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Aktüerya bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Aktüerya Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Aktüerya 4 yıllık bir bölümdür.Bölümden mezun olan kişiler “Aktüer” ünvanı alır.

Aktüerya öğrencisinin sahip olması gereken özellikler nelerdir?

Aktüerya bölümünü seçmeden önce mutlaka bölüm hakkında araştırma yapılmalı, bu bölümün içindeki  alt başlıklar incelenmelidir. Sayısal yeteneğinizin ne kadar gelişmiş olduğuna, olaylara nasıl yaklaştığınıza, çözüm üretilme düzeyinize dikkat etmeniz gerekmektedir. Her şey mesleğinize olan sevginiz ve bağlılığınızla alakalı olarak kolaylaşacak veya zorlaşacaktır.Mesliğinizi severek yapmalı, yanında ekstra olarak duyarlı ve sabırlı olmalı, empati kurma yeteneğinizi arttırmanız gerekir. İnsanların hayatı söz konusu olduğu için kapsamlı araştırmalar yapabilmeli, çok yönlü düşünebilmelisiniz. Sık sık gündemi takip etmeli, kendinizi geliştirmenin sadece lisans eğitimi ile son bulmayacağını öğrenmeniz gerekir.

Aktüerya Bölümü iş imkanları nasıldır?

Aktüerler, ekonomi ismi geçen her yerde çalışabilirler. Bu açıdan iş imkanı oldukça geniştir. Bu avantaj aktüerya bölümü okuyup mezun olanlara büyük bir fırsattır. Sigortacılık, eksperlik şirketlerinde, Sosyal Güvenlik Kurumunda, Hazine Müsteşarlığı ve daha sayamadığımız birçok kurumda iş imkanı bulabilirler. Büro veya ofis ortamındaki iş  arkadaşları ile doğrudan iletişimle çalışan aktüerlerin en önemli işleri sigorta sistemlerini kurmaktır. Arkdasından da  emeklilik programları yapmak gelmektedir. Mezun olanlar, aktüerlik sınavlarına girip imza yetkisine sahip olabilirler. Aktüerya bölümünün mesleki tarafıyla fazla  bilinmemesi de mezunların en iyi avantajlarından birisidir.

Aktüerya Maaşları Ne Kadar?

Aktüer maaşları Aktüerya bölümünden mezun olan kişilerin maaşları 4000 ile 4500 türk lirası civarılarındadır. Bu ücret devlet kurumlarında işe başlayan aktüerler için geçerlidir. Özel sigorta şirketleri veya bazı kuruluşlarda çalışan aktüerler daha yüksek maaşlar alabileceği gibi daha düşük maaşlar da alabilirler.

Aktüerya Bölümü Yorumları 

Aktüerya Bölümü Mezunları bölüm hakkında bilgi ve tecrübelerini tercih edecek adaylara yol göstermek maksadı ile yorumlara ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda bölümü tercih edecek adaylar merak ettikleri konuları yazabilirler.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.