Size Özel Reklam

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Nedir Ne iş Yapar İş İmkanları Maaşları

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Nedir Ne iş Yapar İş İmkanları Maaşları

Bilgisayar mühendisleri halk arasında sadece bilgisayar programları yazmakta bilinirler. Bu inanış oldukça yanlıştır. Bilgisayar mühendisleri hem yazılım hem de donanım bilgisine sahip meslek olarak bilinmektedir. Bilgisayar mühendisleri çeşitli algoritmalar, programlama, yapay zeka gibi birçok bilimsel çalışma içerisinde de yer almaktadır. Ülkemiz de günümüz de son dönem de gündem olan ve geleceğin yapı taşlarından biri olan yapay zeka bilgisayar mühendislerin en büyük gelecekteki çalışma alanlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü hem yazılım hem de donanım bilgisine sahip çeşitli algoritmalar, programlama, yapay zeka gibi birçok bilimsel çalışma içerisinde de yer alan meslek elemanları yetiştiren lisans bölümüdür.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Bilgisayar Mühendisliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Bilgisayar Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Bilgisayar Mühendisliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Bilgisayar Mühendisliği 4 yıllık bir bölümdür.

Bilgisayar Mühendisleri Ne İş Yapar

Bilgisayar mühendislerinin çalışma alanları
oldukça fazladır. Bilgisayar mühendisleri yazılım işinde, yapay zeka, sistem mühendisliği, bilgi işlem, robot programlama gibi birçok alanda çalışma imkanları mevcuttur. İşinde uzman biri üniversiteden mezun olduğu gibi iş bulabilmektedir. Bilgisayar mühendisleri ülkemiz de son dönemde yaygınlaşmaya başlayan yapay zeka konusunda da çalışabilmektedir. Şirketlerin araştırma geliştirme bölümlerinde iş bulabilmektedir. Bilgisayar mühendislerin en büyük işlerinden biri de algoritma tasarlamaktadır. Bir program yazımında algoritma oldukça büyük önem taşımaktadır. Program sadece kodlardan ibaret değildir. Algoritma bir programı oluşturan en büyük etken olarak bilinmektedir. Algoritmada yapılacak ufak bir hata programı baştan yazmanıza neden olabilir. Bilgisayar mühendisleri aynı zaman da robot programlama işlerinde de çalışmaktadır. Gelecekte hayatımızın birçok köşesin de göreceğimiz robotlar bilgisayar mühendislerin tasarlaması ile hayatımıza girmektedir.

Bilgisayar Mühendisleri Maaşları

Bilgisayar mühendisi olacak ve olan insanların en çok merak ettiği konuların başında maaşlar gelmektedir. Maaşlar çalıştığınız kuruma göre değişkenlik göstermektedir. Yeni mezun biri 2500 TL iş bulabilirken tecrübeli bir mühendis 4000 TL kadar iş bulabilmektedir. Devlet bünyesin de çalışan bir Bilgisayar Mühendisi Maaşı 5000 TL ile 7000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Çalışılan yıla, tecrübeye, işletmeye bağlı olarak maaşlar değişkenlik göstermektedir. Yeni başlayan bir mezun ile yıllardır bu mesleğin içinde olan bir mühendis arasında tecrübe farkı vardır. Eğer çok bilgili bir mühendis yeni mezun oldu ve az kişinin yaptığı işleri yapıyor ise iyi bir işletmede çok yüksek ücretlerle işe başlayabilmektedir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yorumları

Bilgisayar Mühendisliği makalemizde anlattığımız gibi şu anın ve geleceğin parlak itibarlı meslekleri arasında tabiki bölümü şu an okuyan veyahut mezun olmuş kişilerden yorum yap alarını tecrübelerini tercih edecek adaylara iletmeleri bölüm tanımamıza daha fazla yardımcı olacaktır.Bölümü tercih etmeyi düşünen adaylar merak ettikleri konuları yazabilirler.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.