Size Özel Reklam

FİNANSAL EKONOMETRİ BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKÂNLARI MAAŞLARI

FİNANSAL EKONOMETRİ BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKÂNLARI MAAŞLARI

Bu yazımızda sizler için Finansal Ekonometri Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkânları Maaşları gibi konularda bilgi vermeyi amaçlıyoruz.

FİNANSAL EKONOMETRİ Nedir?

Öncelikle finansal ekonometri bölümü nedir? buna bir yanıt arayalım. Bu bölüm lisans düzeyinde iktisadi ve idari bilimler fakültesinde okutulan bir bölümdür. Bu bölümdeki kişiler İktisadi olaylar arasındaki ilişkileri matematiksel fonksiyonlara dönüştürerek istatistik yöntemleriyle tahmin ve değerlendirme yapabilir. Daha açıkçası iktisat, matematik ve istatistiğin bileşiminden oluşan bilim dalıdır diyebiliriz. Bu bölümden mezun olan kişiler meslek hayatında sürekli olarak gündemi takip etmeli ve bu süreçte ekonomi ile ilgili tüm değişkenleri de yerinde zamanında tespit edip bunları iyi bir biçimde yorumlayabilmelidir.

FİNANSAL EKONOMETRİ Bölümünü Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Finansal Ekonometri Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Finansal Ekonometri bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Finansal Ekonometri bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Finansal Ekonometri Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Finansal Ekonometri 4 yıllık bir bölümdür.

FİNANSAL EKONOMETRİ İş Alanları Nelerdir?

Tamam, anladık ne olduğunu da bize nerelerde çalışabileceğimizden bahset dediğinizi duyar gibiyim. Bu bölümün mezunları kamuda kendisine yer bulma konusunda bir hayli sıkıntı çekerler daha çok özel sektöre yönelik bir iş bulma kapasitesi vardır. Çalışırlarken genelde şu adlarla işe alınırlar;
  • Raporlama Uzmanı
  • Veri Analizi Uzmanı
  • Talep Planlama Uzmanı
  • Risk Analizi Uzmanı
  • CRM Danışmanı
  • Veri Madencisi
  • Süreç iyileştirme Uzmanı
  • Tedarik Zinciri Uzmanı
  • Fiyatlandırma Uzmanı
  • Kapasite Planlama Uzmanı
  • Araştırma Uzmanı
  • İş Analizi Uzmanı
Bu bölümün mezunları aynı zamanda iktisadi ve idari bilimler adı altındaki diğer dersleri de alırla fakat size artı katacak en güzel noktanız bu bölümde sayısal alanda derler görmüş olmanız bu sebeple analitik düşünme yeteneğine sahip olmanız olacaktır. Buda sistematik olarak çalışan büyük şirketlerin sizlerle çalışması demek oluyor. Unutmayın önemli olan özgüveninizin yerinde olması ve ben bu işi yaparım deyip kendinizi kanıtlamanız gerisi arkasında gelecektir.

FİNANSAL EKONOMETRİ Maaşları

Şimdi de iş ortamları ve maaşlardan konumuza gelelim evet işin en zevkli ve okuması zevk veren kısmı burası oluyor. Öncelikle çalışma ortamınız konusunda bilgi verelim. Çalışma ortamınızda genel anlamda klasik ofis ortamı olacaktır. Kedinize ait ofis bilgisayarınız evraklarınız kalemleriniz olacaktır. Maaş konusunda ise gayet basit eğer yeni başlamış iseniz 2000 ila 2500 arası tabi bu ücret ilerleyen süreçte 4000 TL kadar yükselmektedir.

FİNANSAL EKONOMETRİ Yorumları

Finansal Ekonometri ile ilgili  pek yorum bulunmamakta ilk yorumu siz değerli okuyucularımız yapabilirsiniz
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.