Size Özel Reklam

Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Son zamanlarda bazı meslekler merak edilen meslekler arasında bulunmaktadır. Bu mesleklerden birisi de gemi inşaatı olarak bilinmekte olan ve son derece ayrıntıları merak edilen bir meslektir. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü nedir ne iş yapar iş imkanları maaşları konusu da gemi inşaatı ile ilgili merak edilen sorular arasında bulunmaktadır. 

Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Nedir Nasıl Olunur?

Gemi mühendisi olabilmek için öncelikle TYT ve AYT sınavlarına girmek ve yeterli puanı (puan her yıl sıralamaya göre değişir.) almanız gerekmektedir. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği nedir; tersanelerde gemi yapımı ve gemilerin üzerinde bulanan makinaların yapımından sorumlu mühendisler yetiştiren 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu gemi yapımı sivil ya da askeri olabilir. Öğrenim süreleri 4 yıldır. Bir gemi mühendisi karada çalışır. Fakat staj olarak bir yıl kadar eğitim aldıkları da olur. Bu süreçten sonra dilerlerse denizde de çalışabilirler.

Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği nasıl çalışır ne iş yapar?

Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri mühendisliği bölümü mezunları bir yıllık staj tamamlayıp denizde görev yapabilirler bunu yanında gemi projelendirmelerinde görev alırlar. Kısaca maddeler halinde Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Ne iş yaptığını yazmak gerekirse;
  • Yapılacak olan gemi ya da gemi makinasının çizimlerini hazırlamak
  • Zamanı geçmiş dayanıklılığı azalmış yenilenecek gemileri belirlemek
  • Onarımı gelen bu gemi ve gemi makinalarının uluslararası standartlar çerçevesinde plan ve proje hazırlamak
  • Gemilerin yolculuk öncesinde dayanıklılık ve diğer unsurların dayanıklılığını mühendisliği ölçüsünde hesaplarını yapar ve bunlar için onay verir.

Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği İş İmkanları

Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri mühendisliği İş imkanları başlığına geldiğimiz zaman diğer tüm mühendislik alanlarında olduğu gibi bu mühendislik alanında da önemli olan iyi bir üniversiteden mezun olmak gerekmedir zira iyi bir üniversiteden mezun olan adayların daha kolay iş bulduklarını söyleyebiliriz. Bununla birlikte sadece tersanelerde değil birçok alanda bu mühendisliklerden faydalanılabilir. Çünkü bir gemi mühendisinin bir inşaat mühendisinden neredeyse hiçbir farkı yoktur. Bu yüzden büyük köprü inşaatlarında, havalimanı ve baraj projelerinde, demiryolları projelerinde de gemi inşaatı mühendislerinin çalışma alanları olduğunu görebilirsiniz. 

Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği maaşı - Gemi İnşaat Mühendis Maaşı

Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendis maaşları Eğer Tersanelerde çalışan bir gemi inşaatı mühendisi iseniz maaşınız 3000TL-15000TL arasında olmaktadır fakat gemide çalışıyorsanız gemi inşaat mühendisi maaşı miktarı $3000-$12500 arasında değişmektedir.

Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Yorumları 

Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümü hakkında bilgi vermeye çalıştı. Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Bölümü nedir, gemi inşaat mühendis maaşları, Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri mühendisi çalışma alanları gibi fakat bölümü bitirmiş ve ya Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri okuyan bir kişinin yorumu daha net tercih etmemize yardımcı olacaktır bölümden mezun olan kişiler veyahut devam eden kişileri yorum bölümüne bekliyoruz. Aynı zamanda tercih edecekler aklındaki soruları yorumlardan iletebilirler.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.