Size Özel Reklam

Geomatik Mühendisliği Nedir İş İmkanları ve Maaşları


Geomatik Mühendisi Nedir - Bölüm Hakkında Bilgi

Geomatik Mühendisliği Uzay Teknolojilerini Kullanarak Havadan Ve Yerden İstenilen Arazinin Biçimi Şekli Ve Engebesini Harita Üzerine Aktaran Bu Alanda Meslek Elemanı Yetiştiren Lisans Bölümüdür.
Geomatik Nedir; Coğrafi Objelere Ait Bilgilerin Toplanması, Depolanması, İşlenmesi, Analizi, Gösterimi Ve Kullanıma Sunulması Teknolojisidir.
Geomatik Mühendisliği Ülkemizde Farklı Kurum Ve Kuruluşlarda “Harita Mühendisliği, Harita Kadastro Mühendisliği, Jeodezi Ve Fotogrametri Mühendisliği” Gibi İsimlerlede Anılmaktadır.
Türkiye’de Dünyada Da Olduğu Gibi Coğrafi Bilgi Teknolojileri Sektörü Hızla Gelişmekte Olan Ve Büyüyen Sektörler Arasında Bulunmaktadır.

Geomatik Mühendisliği Puan Türü - Hangi Sınav Girilmeli

Geomatik Mühendisliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Geomatik Mühendisliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Geomatik Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Geomatik Mühendisliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Geomatik Mühendisliği 4 yıllık bir bölümdür.

Geomatik Mühendisi İş İmkanları

Geomatik Mühendislerinin Kamudaki İş İmkanları Şu Şekildedir;
  • Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü
  • Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı, 
  • Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, 
  • Kültür Ve Turizm Bakanlığı,
  • Belediyeler, Ulaştırma, Denizcilik Ve   
  • Haberleşme Bakanlığı,
  • İller Bankası Genel Müdürlüğü,
  • Orman Ve Su İşleri Bakanlığı
  • İl Özel İdareleri,
  • Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü;
  • Kara Yolları Genel Müdürlüğü,
  • Kültür Ve Turizm Bakanlığı 

Geomatik Mühendisi Maaşları Ne Kadar ?

Kamu Sektöründeki Yeni Mezun Bir Geomatik Mühendisi Maaşı 3.000-3.500 Tl Arası Değişkenlik Gösterebilir.Özel Sektörde Yeni Mezun Geomatik Mühendisi Maaşı Sektöre Göre Değişkenlik Gösterebilmekte Ve Daha Yüksek Maaş Alabilmektedir.Değişken Maaş Aralığı Olsada Genellikle 3,500-4000 Tl Arası Maaş Almaktadır.Gayri Menkul Sektöründe Çalışan Geomatik Mühendisi Kritik Bir Bölümde Çalışması İle Maaşı 5000 Tl Ye Varmaktadır.

Geomatik Mühendisliği Bölümünden Mezun Olup Kamuda Çalışmak İsteyen Yeni Mezun Kişiler Kpss Den Başarılı Bir Puan Alması Gerekmektedir.  
Geomatik Mühendisliğinde Başarılı Bir Sektörde Çalışma Düşüncesinde Olan Mezunlar Yabancı Dil Öğrenmeleri Olumlu Etkileri Olacaktır.

Geomatik Mühendisliği Yorumları

Geomatik Mühendisliği İle İlgili Yorumlar Yazımızın Altında Bulunmaktadır. Henüz Bölüm Hakkında Yorumlar Yoksa, İlk Soruyu Siz Sorabilir Veya Bölüm İle İlgili Düşüncenizi Açıklayabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.