Size Özel Reklam

HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKANLARI MAAŞLARI

HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKANLARI MAAŞLARI

Halkla ilişkiler her markanın kendi bünyesinde önem vermesi gereken bir iletişim kurma sanatıdır. Halkla ilişkiler kurum, marka ve kişilerin stratejik iletişim ile oluşturulmak istenen imajı en etkili şekilde anlatma yöntemidir. Bu iletişim çalışmalarını oluştururken yazılı basın ve görsel basından en etkili şekilde faydalanılmaktadır.  Markanın kendisini anlatmak hedef kitlesine kabul ettirmek ve saygın bir algı oluşturmak için tüm iletişim araçlarına etkili bir şekilde kullanmayı hedefler. Dolayısıyla bu iletişim araçlarını kullanırken nasıl nerede ve ne zaman kullanılması gerektiği oldukça önemlidir. Markanın ilk oluşumundan itibaren iletişim çalışmalarında ilerlemek uzun vadede katkı sağlayacaktır. Bu sebeple halkla ilişkiler çalışmaları hayatın birçok alanında önemli olup detaylı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereklidir. Halkla ilişkiler bölümü üniversitelerin iletişim fakültesinde yer almaktadır. İngilizce ve Türkçe eğitim veren üniversiteler de halkla ilişkiler eğitimi alınabilir. 

Halkla İlişkiler Bölümünü Nedir - Hakkında Bilgi

Halkla ilişkiler Nedir; kurum, marka ve kişilerin stratejik iletişim ile oluşturulmak istenen imajı en etkili şekilde anlatan iletişim çalışmalarını oluştururken yazılı basın ve görsel basından en etkili şekilde faydalanan meslek elemanları yetiştiren lisans bölümüdür.

Halkla İlişkiler Bölümünü Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Halkla İlişkiler Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Halkla İlişkiler bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Halkla İlişkiler bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Halkla İlişkiler Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Halkla İlişkiler 4 yıllık bir bölümdür.

Halkla İlişkiler Bölümü NE İŞ YAPAR?

Halkla ilişkiler hedef kitle ile marka arasında bağlantıyı kurmaktadır. Aynı zamanda seçim kampanyalarında halkla ilişkiler tüm iletişim çalışmalarına kapsar. Bu sebeple Aslında günümüzün birçok alanında halkla ilişkileri etkin bir şekilde görmekteyiz. Halkla ilişkiler eğitimi alırken aynı zamanda iletişimizin kuvvetli olması ve yazılı ifade gücünüzün kuvvetli olması gerekir. Çünkü markamız dururken basın aracılığıyla kendinizde anlatacağınız için etkin bir yazı dizimizin olması basın bülteni zaten taş gibi içerikleri oluşturmamız istenebilir. Türkiye'de birçok halkla ilişkiler ajansları bulunmaktadır. Aynı zamanda halkla ilişkiler Bölümü'nde staj zorunluluğu bulunmamaktadır. Ama tecrübe edinmeniz ve mezun olduktan sonra kolay iş bulmamız adına üniversitedeyken sadece yapmanız size katkı sağlayacaktır. 

Halkla İlişkiler Bölümü İŞ İMKANLARI

Halkla ilişkiler mezunları çalışabilecekleri çok çeşitli imkanları mevcuttur. Hastaneler, banka, devlet daireleri, özel şirketler, ajanslar, özel okullar ve üniversiteler gibi birçok alanda iş imkanı bulurlar. İletişim fakültesinden mezun olmanın avantajı ile halkla ilişkiler mezunları televizyon ve gazetelerde çalışma imkanı bulurlar. Fakat günümüzde bu alanda çalışan kişiler alanında uzman değillerse ilk başlarda standart ücret almaktadırlar. Bu sebeple halkla ilişkiler bölümünü tercih edecekseniz kendinizi geliştirmeniz önemlidir. 

Halkla İlişkiler Mezun Maaşları Ne Kadar

Bir Halkla ilişkiler uzmanı kamu kurum ve kuruluşlarına memur statüsünde atanması durumunda Maaşları 2500-3500 tl civarındadır.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.