Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Öğretmenlik mesleği dünyanın en güzel meslek dallarından bir tanesidir. Son derece kutsal olan bir meslek dalıdır. Kendi içinde de alt başlıklara ayrılır ki bunlardan bir tanesi de temel eğitim okullarının tamamının müfredatında olan sosyal bilgiler öğretmenliği alanıdır. Bu meslek alanı eğitim fakültelerinde sosyal bilgiler öğretmenliği bölümü olarak dört yıllık lisans programı ile okutulan bir programdır. Ülkemizde yer alan birçok üniversitede bu bölüm mevcuttur. Okulu bitirenler okullarında kalarak akademik kariyerlerine devam edebilecekleri gibi okul sonrasında özel ve devlet okullarında çalışma olanağına sahiptirler. Özel ders veren eğitim merkezleri çalışılabilecek bir başka yerdir. Okul bittikten sonra öğretmenlik yapmak istemeyenler tarih bölümüne de devam ederek kariyerlerine tarihçi olarak devam edebilmektedirler. Yani çok değişik biçimlerde iş olanağı mevcuttur.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Kimler İçin Uygun Bir İş Koludur?
Öğretmenlik son derece kutsal bir meslek olmasına rağmen aynı zamanda son derece zor bir meslek dalıdır. Öğretmenlik sabır, özveri, sevgi hoşgörü isteyen bir iş alanı olarak insan ilişkilerinde pozitif, çözüm odaklı olmayı gerektirir. Bu yüzden de kendilerini bu alanda yetkin hissedenler bu mesleği okumayı düşünmelidir. Bunun yanında özellikle sosyal bilgiler öğretmenliği olarak düşünüldüğünde tarihe yakın olanlar, vatandaşlık, Atatürk ilke ve inkılaplarına ilgi duyanlar bu mesleğe başvuruda bulunmalıdır. Özenle yapılması gereken bir iştir. Tüm bunlardan daha önemlisi çocukları sevmek gerekir. Sonuçta insan odaklı, emek isteyen son derece güzel bir meslektir.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Neden Tercih Edilmelidir?
Sosyal bilgiler öğretmenliği diğer kimi öğretmenlik branşlarına göre daha kolay olan bir bölümdür bu yüzden rahatlıkla tercih edilebilir. Farklı kurumlarda çalışma olanağı olması ve kariyeri tarih konusunda yönlendirme noktasında basamak olabilmesi başlı başına bir avantajdır. Bunun yanında yaz aylarında ve sömestr dönemlerinde tatil olanakları olması, hafta sonu kişinin kendi tercihi olmadıkça çalışmanın olmaması, kişinin kendisine rahatça zaman ayırabilmesi tercih edilmesi için en önemli sebepler arasında gelir. Keyifli bir meslektir.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Maaşları
Devlet okullarında aldıkları maaş öğretmen maaşı statüsündedir. Özel okullar, özel ders verilen yerlerde ise bu rakamlar daha farklı olabilmektedir. Ek dersler ile alınan maaş biraz daha yükselebilmektedir. En düşük öğretmen maaşı şu an için 3800 TL olmakla beraber kademe arttıkça bu rakam yükselmektedir. Özel sektörde ise yine en düşük öğretmen maaşı 3500 TL den başlamakla beraber kimi okullarda öğretmenin yetkinliğine ve bilgisine göre rakam çok daha yüksek olmakta, hatta devlette verilen değeri geçmektedir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.