Size Özel Reklam

TARİH BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKANLARI

TARİH BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKANLARI

Herkesin merak ettiği bölümlerin başını tarih bölümü çekiyor şüphesiz. Nerden geldik, nasıl geldik sorularının yoğun olarak sorulması insanın karakterinden. Bu soruları da en iyi tarih bölümü açıklayacaktır. Bu yüzden iş yükü ağır olan bir bölümdür. 

Tarih Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi

Tarih Bölümü eski olayların tümüne hakim haritalar, paralar, anlaşmalar Ve eski ırkların tamamiyle incelenmesi araştırılaması ve gün yüzüne çıkarılması için meslek elemanları yetiştiren lisans bölümüdür. Bundan dolayı sadece tarih bölümünde değil, bu alanlarda da uzman olmak kişileri öne geçirmektedir. Ayrıca bugün gereksiz bulduğumuz diller tarih bölümü için kıymetli olabilir. Kazılardan çıkacak bir tabletin incelenmesi için dil bilmek çok gereklidir. 

Tarih Bölümü Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Tarih Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Tarih bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Tarih bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Tarih Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Tarih 4 yıllık bir bölümdür.

Tarih Bölümü Önemli Görevleri Temsil Etmektedir

Bu bölüm yukarda bahsedildiği gibi eski olan ne varsa ortaya çıkarıp dilini çözer. Bugün doğru bildiğimiz tüm bilgiler değişebilir. Bunu tarih bölümü sağlamaktadır. Veya devletler nezdinde yaşanan çekişmeleri çözecek olan bölüm tarihtir. Bulunan vesikalar, anlaşmalar doğru kim yanlış kim onu ortaya çıkartır. Ancak unutulmamalıdır ki her tarihi olay kendi içinde değerlendirilmelidir. Toplumsal olarak kritik olan meselelerde tarihçiler büyük rol oynamaktadır. Ya doğru değerlendirip olayları gerçekleri ortaya çıkaracak ya da gerçekleri çarpıtarak halkları galeyana getirecektir. Veya devletleri birbirine düşman edecektir. Bundan dolayı tarih bölümü kritik de bir misyonu yüklenmektedir.

Tarih Bölümü Mezunu Maaşları Ne Kadar

Tarih bölümü Bir çok alanda iş bulabilecekleri gibi çok farklı meblağlarda para da kazanabilirler. Devlet kurumlarında memurluk statüsünde işe başlayacaklar için bu rakam tarih bölümü mezun maaşları 4.500 tl ile 5 bin tl arasıdır. Bu fark hangi kurumda hangi pozisyonda başlayacağınız ile ilgilidir.

Tarih Bölümü Ne İş Yapar - Çalışma Alanları

Tarih bölümü Ne iş Yapar sorunuza gelirsek Bakanlıkların çeşitli görevlerine dahil olabilirler kadrolu çalışabilirler, öğretmenlik yapabilirler. Öğretmenliği devlette yürütebilecekleri gibi özel kurumlarda da gerçekleştirebilirler. Arkeolojik çalışmalarda bulunup süreci bilgileriyle yönlendirebilirler. Üniversitede kalıp öğrencilerin ufkunu açacak çalışmalara katılabilirler. Gerek yurtiçi pozisyonlarının varlığı gerek yurtdışı pozisyonlarının varlığı ile gayet esnek bir bölümdür. Yurtdışında yaptıkları çalışmalar ile belli başlı siyasetleri yönetebilir, lobileşme çalışmalarını yönlendirebilirler. Bugün yanlış yorumlanan birçok olayı ve durumu tekrardan mercek altına alarak sis perdesini kaldırabilirler. Yine uluslararası kuruluşların varlığını araştırıp bunlardan sınırını aşan kurumlara mesaj verebilirler. Tarih bölümü çalışma alanları çok gazladır Tüm bunlar hem mesleki kariyer açısından olumlu olmakla beraber mesleki doyuma da katkı sağlamaktadır. Bu bölümün getirisi tamamiyle kendinizi geliştirmenizle doğru orantılıdır. Bildiğiniz eski dillerin varlığı kazancınız katlayacağı gibi aranan bir isim haline getirecektir sizi.

Tarih Bölümü Yorumları

Tarih bölümü mezunları tavsiyeleri tecrübeleri ve her hangi bir konuda bölüm hakkında tercih edecek adayla için bölümü yorumlara yazabilirler
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.