Size Özel Reklam

Girişimcilik Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Girişimcilik Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan meslek dallarından biri olan girişimcilik, üniversite sayısı olarak az bir sayıda bulunmaktadır. Bölüm genelde üniversite olarak özel üniversiteler de yer almaktadır. Son dönemlerde artış gösterse de girimcilik bölümü devlet üniversitelerinden sadece 1 üniversite bünyesinde bulunmaktadır. Ayrıca bu bölüm için özel üniversiteler de dahil olmak üzere açılan kontenjan sayısı 5 ya da 6 ile sınırlı kalmaktadır. 
Yeni şirket kuracaklar için ya da yeni bir proje hazırlayacaklar için kalkındırma sağlayacak kişiler bu bölü mezunlarıdır. Girişimcilik bölümünden mezun olanlar fikir ve proje üreterek bulundukları şirketleri ya da bölümleri kalkındıracaktır.  Ayrıca bu bölümden mezun olacaklar için değişik şirket pozisyonları da yer alabilir. 

Girişimcilik Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Girişimcilik Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Girişimcilik bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Girişimcilik bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Girişimcilik Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Girişimcilik 4 yıllık bir bölümdür.

Girişimcilik Bölüm Mezunları İş Alanları

Ülkemizde 4 sayıda üniversitede yer alan girişimcilik bölümü, yeni projeler hazırlayan bir bölümdür. Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden biri olan bu bölüm, genel de eşit ağırlık bölümlerinden tercih edilmektedir. Adaylar bölüm tercihini değişik alanlardan da yapabilir. Devlet kurumlarında çalışmak bu bölüm mezunları arasında olanaklı olabilir. Fakat genelde bu bölümden mezun olanlar özel sektörde iş bulmaktadır.
Özel üniversite ve özel sektör bu bölüm için daha cazip gelen alanlar arasında yer almaktadır. Kendi şirketlerini kurmak isteyenler bu bölümden mezun olabilir. Daha önce kurulmuş olan herhangi bir şirketi daha ileri taşımak isteyenler de aynı şekilde bu bölümden mezun olmalıdır. Şirket ya da işletmelere danışmanlık yapabilirler. Yüksek lisans ve doktora ile bölümde yer alan akademik yükselme de bulunmaktadır.

Girişimcilik Bölümü Ne İş Yapar 

Girişimcilik bölümü ne iş yapar konusuna geldiğimizde bölüm mezunlarının çeşitli iş imkanı bulunmaktadır. Girişimcilik ne iş yapar.

-Şirket hangi pazarlara girileceğine karar vermek,
-Potansiyel yatırımcılarla görüşmek,
-Gelir modellerini sürekli kılmak,
-Müşterilerin için yeni ürünler ve hizmetler ortaya çıkarabilmek,
-İş sahasını analiz etmek,-Uzun vadeli planlama yapabilmek,-Yatırımları en aktif hale getirmek

Girişimcilik Bölümü Maaşları Ne Kadar 

Girişimcilik bölümden mezun olanlar için standart bir maaştan söz etmek mümkün değildir. Genelde özel sektörde iş alan bulunan bölüm özel sektör maaşları bakımından değişiklik göstermektedir. İyi bir şirkette çalışan biri ile sıradan bir şirkette çalışan mezun aynı maaşı almaya hak kazanamaz. Aynı şekilde kendi şirketini kuran bölüm mezunları ile bulunan bir şirketi ileriye taşıyan bölüm mezunları da farklı maaşlar alacaktır. Bölümden yeni mezun olanların maaşı asgari ücret seviyesinde başlamaktadır. Daha sonraki dönemlerde ise Girişimcilik maaşları 6000-7500 liraya kadar çıkmaktadır.

Girişimcilik Bölümü Dersleri - Hangi Dersler Var

Girişimcilik bölümü dersleri ve girişimcilik bölümünde hangi dersler var sorunuza gelirsek girişimcilik dersleri şunlardır;
Girişimcilik, 
Yaratıcılık ve Fikir Üretimi, 
İş Modeli Geliştirme, 
Kullanıcı Odaklı Tasarım, 
Teknoloji ve Yenilikçilik Yönetimi, 
Strateji, 
İş Planı, 
Yeni Girişimlerde Pazarlama, 
Sosyal Girişimcilik ve Yenilikçilik, 
Uluslararası Girişimcilik, 
Proje Yönetimi, 
Elektronik İş ve Ticaret Sistemleri, 
Yeni Ürün Tasarımı ve Pazarlaması, 
Yeni Girişimlerde Hukuki Altyapı 
+seçmeli dersler

Girişimcilik Bölümü Yorumları

Girişimcilik nedir, Girişimcilik ne iş yapar, Girişimcilik iş imkanları, Girişimcilik maaşları, Girişimcilik Dersleri gibi konuları yazımızda işledik ama mezun olan kişinin tecrübeleri daha faydalı olacaktır bu yüzden bölümden mezun olmuş kişilerin yorumlarını bekliyoruz girişimcilik bölümü okunur mu girişimcilik zor mu girişimcilik avantajları gibi sorulara yorumlar bölümünden iletebilirsiniz ayrıca girişimcilik bölümünü tercih edecek adaylar yorumlara merak ettiği konuları yazabilir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.