Harita Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Harita Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

İçerik;

·   Harita Mühendisliği Bölümü Nedir
·   Harita Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar 
·   Harita Mühendisliği Bölümü İş İmkanları 
·   Harita Mühendisliği Bölümü Maaşları

Harita Mühendisliği Bölümü Nedir

Harita mühendisleri son dönem de kentsel dönüşüm işlerin de görmekteyiz. Harita mühendisi ismi genel de halk arasında sadece harita işlemleri ile uğraşan kişilere deniliyor. Fakat bu düşünce son derece yanlış bir davranıştır. Harita mühendisliği temel işi bir takım bilimsel yöntemler ile bölge de yapılan araştırma işlemlerini dijital ortamda işleyerek plan ve harita yapan kişilere denilmektedir. 

Harita Mühendisliği Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Harita Mühendisliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Harita Mühendisliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Harita Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Harita Mühendisliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Harita Mühendisliği 4 yıllık bir bölümdür.

Harita Mühendisliği Ne İş Yapar

Harita mühendislerin hem kamu kurumların da hem de özel sektör de çok çeşitli iş imkanları mevcuttur. Bu sebep ile bu bölümü tercih eden kişiler iş bulma konusun da diğer bölümlere göre daha avantajlı konumlar da bulunabilir. Özel sektör ele alındığında köprü, baraj, metro, tünel demiryolu gibi birçok inşaat yapılan alanlar da iş bulabilmektedir. Ayrıca harita mühendisliği bitiren bir kişi kendi ofislerini açarak kendi alanı ile ilgili işleri özel sektör de çok rahat yapabilmektedir.

Harita Mühendisliği Bölümü İş İmkanları

Harita Mühendisliği İş imkanları Özel sektör de bu kadar çeşitli seçeneklerin olması sebebi ile son dönem de özellikle kentsel dönüşüm gibi birçok işin olduğu bu dönem de tercih bakımından oldukça popüler bir meslek grubu olarak göze çarpmaktadır. Harita mühendisliği bölümü bitiren biri kamu kurumlarında da iş bulabilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşların da görev alabileceği gibi kadastro, belediyeler ve imar çalışmalarında da iş bulma imkanları vardır.

Harita Mühendisliği Bölümü Maaşları

Harita mühendisliği bölümünü bitiren bir kişi ister özel sektör de ister ise kamu kurum ve kuruluşların da maaş sorunu yaşamamaktadır. Harita mühendisliğini bitiren biri özel sektör içerisin de veya kendi işini açması halinde ortalama Harita Mühendisi maaşı 3000 TL ile 7000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Yapılan işlere veya tecrübeye göre artma ihtimali yüksektir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştığı kuruma göre maaş konusunda değişkenlik göstermektedir. Harita mühendisi kamu kurum ve kuruluşlarında ortalama alabileceği Harita Mühendisi maaşları 2700 TL ile 5500 TL arasın da değişkenlik göstermektedir. İster özel sektör olsun ister kamu kurum kuruluşların da olsun iş çeşitliliğin fazla olması sebebi ile iş bulma ve maaş sıkıntısı olmayan bir bölüm olarak karşımıza çıkmaktadır.

Harita Mühendisliği Bölümü Yorum

Harita mühendisliği zor bir bölüm mezun kişiler iş bulma yönünden zahmet çekebilirler bildiğiniz üzere ülkemizde çok fazla mühendis mezun bulunmakta ve iş bulmaları gün geçtikçe zorlaşmakta sizde yorum yaparak bölüm hakkınada bilgi verebilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.