Size Özel Reklam

Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkânları Maaşları

Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkânları Maaşları


Evet, uzay havacılık hele birde bunun mühendisliği. Kulağa ne kadar hoş geliyor. Hemen uzayda bir astronot olmak geliyor aklımıza, tabi sadece sizin aklınıza gelmiyor sokağa çıksak ve röportaj yapsak karşımıza çıkan her 20 kişiden 19 tanesi sizin gibi düşünecektir. Fakat iş o kadar basit değildir çünkü havacılık ve uzay mühendisliği bölümü bunun dışında çalışan bir bölümdür birçok insan bu bölüme astronot olma hayali ile gelir fakat ilk dersten bunun böyle olmadığını görür ve hayal kırıklığına uğrar. Havacılık ve uzay mühendisliği bölümü nedir, nasıl okurum?Sorusunun cevabından öncebu bölümün astronot olmak değil 

Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Bölümü Nedir 

Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Bölümü havada seyreden her tülü aracın tasarımından tutun yapım projelerinin hazırlanması, üretilmesi, geliştirilmesi, bakımı, onarımı ve işletilmesine kadar süren bu süreçte çalışan teknisyen kişiler yetiştiren bir lisans bölümüdür.Üniversiteye geçiş sınavından yeterli puan alan ve bu bölümü tercih edenler bu bölümü 4 yıl olmakla birlikte hazırlıkta işin içine girince 4+1=5 yıl okuyacaklardır.

Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Bölümü Puan Türü - Bölüm İçin Girilmesi Gereken Sınavlar

Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Havacılık Ve Uzay Mühendisliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Havacılık Ve Uzay Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır.Kısacası Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri gerekmektedir.

Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Bölümü Okursam Hangi İşleri Yapabilirim?

Bölümü okudunuz bitirdiniz şimdi ben ne yapacağım? Yada ben bu bölümü okuyunca ne iş yapacağım diyen aday ve mezun arkadaşlar burada size söyle yardımcı olalım;. Bu bölüm mezunları ne iş yaparlar;
  • Yapılacak olan herhangi bir hava aracının ön projesinde yer alırlar
  • Yapılacak olan bu hava aracının en ekonomik yöntemle uçması ve yapılması için çalışma yürütürler.
  • Üretim sürecini planlarlar ve bu sürecin kalitesini istenilen kriterlere göre uygun olmasını sağlar.
  • Yanlış yapılmış ya daperformans düşüklüğüne sebebiyet veren kısımların değiştirilmesi veya onarılmasında ekin görev alırlar.
  • Araç kullanan kurumları denetler.

Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Bölümü Çalışma Alanları Maaşları

Havacılık Ve Uzay Mühendisliği bölümden mezun olan kişilerin çalışma alanları bir hayli fazla ve üst düzey ortamlardır. İşte Havacılık Ve Uzay Mühendisliği çalışma alanları şunlardır;
  • Devlet bünyesinde Türk Hava Yollarında, 
  • T.C Silahlı Kuvvetlerinde (Kara ve Hava Kuvvetleri Ana Bakım Üslerinde), 
  • Türk Uçak Sanayi A.Ş.,
  • Makine Kimya Endüstrisi Kurumunda, 
  • TAIde, 
  • Özel hava yollarında çalışabilirler. 

Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Maşları Ne Kadar?

Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Maaş konusuna gelmek gerekirse çalıştığınız yere göre değişmekler birlikte 3000-5000 $ civarı maaş alabilirsiniz.Bu maaş şu zamanın kur hesabına göre bir hayli fazla demektir.

Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Nasıl Bir Bölüm Tercih Edilir mi?

Havacılık ve uzay mühendisliği  bölümü yorumlarını yine bölümün kendi mezunlarından dinlemek daha faydalı olacaktır. Havacılık uzay mühendisliği  mezunlarından ricamız, değerli yorumlarını bizlerle paylaşmalarıdır. universiterehberi.org olarak şahsi fikrimiz ise şudur: Bölümü gerçekten çok seviyor ve okumak istiyorsanız, sizi durduracak hiçbir şey yok. Ancak ben KPSS ile uğraşamam, benim akademik seviyem belli bir yere kadardır gibi bir düşünce içerisindeyseniz, başka bölüm okumanızı öneririz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.