Size Özel Reklam

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları
İçerik;
·       Jeoloji Mühendisliği Bölüm Nedir
·       Jeoloji Mühendisliği Bölüm Ne İş Yapar 
·       Jeoloji Mühendisliği Bölüm iş İmkanlar
·       Jeoloji Mühendisliği Maaşları

Jeoloji Mühendisliği Bölüm Nedir

Yerküre şeklini inceleyen mühendislik dalına Jeoloji mühendisliği adı verilmektedir. Ülkemizde her yıl yüzlerce genç jeoloji mühendisliği bölümü mezunu olarak hayata karışmaktadır. İngilizce ağırlıklı ders veren okullarda bölüm 5 yıl olsa da genelde 4 yıl olarak okunmaktadır. Yer kürenin başlangıçtan günümüze kadar olan zaman diliminde geçirdiği evreleri ve bu günkü halini jeoloji mühendisliği bölümü incelemektedir. Bu bölümde ayrıca her türlü mühendislik yapılarının kurulacağı alan ve yerleşim alanları için yer seçimi de yapılmaktadır.

Jeoloji Mühendisliği Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Jeoloji Mühendisliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Jeoloji Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Jeoloji Mühendisliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Jeoloji Mühendisliği 4 yıllık bir bölümdür.

Jeoloji Mühendisliği Ne İş Yapar

Jeoloji mühendisliği bölümü sıcak su kaynaklarını bilimsel olarak ve teknik açıdan incelemektedir. Bu kaynakların potansiyelini belirlemektedir. Ayrıca bu su kaynaklarının kullanıma hazır hale gelmesini sağlamıştır. Yer kürenin yüzeyi yanında yer küre altında bulunan maden, petrol ya da doğalgaz gibi kaynaklar da aynı şekilde bu bilim dalı tarafından araştırılır. Sıcak su enerjisini bilimsel veriler ile araştırma ve teknik yöntemler ile dağılım yapma gibi araştırmalar da yine jeoloji mühendisliği bölümü tarafından yapılmaktadır.
Doğal afetler konusunda gerekli araştırmalar ve bu afetlerden korunma gibi yöntemler de bu alanın konuları arasına girmektedir. Yeryüzünde meydana gelen fırtına, kuraklık ya da buz ve kar gibi olaylar da yine jeoloji mühendisliği bölümü tarafından araştırılan konular arasında yer almaktadır.

Jeoloji Mühendisliği Bölüm İş İmkanları

Jeoloji Mühendisliği İş imkanları bakımından değerlendirildiğinde jeoloji mühendisliği bölümü mezunlarının iş olanaklarının geniş olduğu görülmektedir. Fakat bu bölüm içinde yer alan öğrencilerin alan ve kişilik anlamında kendini geliştirmesi oldukça önemlidir. Özellikle akademik anlamda kariyer yapmak isteyenler mutlaka gerekli gelişmeyi sağlamalıdır.

Jeoloji Mühendisliği Maaşları Ne Kadar

Yeryüzünde meydana gelen aklınıza gelecek her olay için jeoloji mühendisliği bölümü araştırma yapmaktadır. Günler öncesinden yağmuru haber veren ya da okulların tatil edilmesini sağlayan mühendislik dalı jeoloji mühendisliği bölümüdür.  Bu Jeoloji Mühendisi maaşları ilk seviyede 3000 ile 3500 lira arasında maaş almaktadır. Özel sektörde Jeoloji Mühendisi maaşları 2200 lira ile 2500 lira arasında maaş alan mezunlar dahi bulunmaktadır. İlerleyen dönemlerde bu rakamlar ancak 3000 lira ya da 4000 lira seviyesine kadar yükselecektir.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Yorumları

Jeoloji Mühendisliği Bölüm mezunlarını tecrübelerini tercih edecek adaylara yorum kısmına ekleyebilirsiniz. Tercih yapacak olan adaylar metall ettiğiniz konuları yorumlarda paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.