Kamu Yönetimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları
Kamu yönetimi mezunları devlet kurum ve kuruluşlarında görev alabilen bireyler olarak karşımıza çıkmaktadır. Kamu yönetiminde siyaset, hukuk ve iktisat başta olmak üzere çeşitli araştırmak yapmak ve devlet ihtiyacı olan memur yetiştirmek amaç olarak bilinmektedir. Kamu yönetimine girecek adayların temel sahip olması gereken özellikleri sabır, araştırma yeteneğinin çok olması, inceleme yeteneklerin olması belli başlı başarılı olmak için öne çıkan unsurlar olarak bilinmektedir.
Kamu Yönetimi Bölümü Nedir
Kamu Yönetimi Nedir; idari, siyasi ve hukuki dallarda uygulamalı bilgi edinmesini değerlendirme yapabilme gibi kapasitesini kazandırmak için sosyoloji ve siyaset alanlarında araştırmalar yapan kişiler yetiştiren lisans bölümüdür. Kamu Yönetimi 4 yıllık bir bölümdür.
Kamu Yönetimi Bölümü Puan Türü - Bölüm İçin Girilmesi Gereken Sınavlar
Kamu Yönetimi Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Kamu Yönetimi bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Kamu Yönetimi bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır.Kısacası Kamu Yönetimi Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri gerekmektedir.
Kamu Yönetimi Ne İş Yapar İş İmkanları Nelerdir?
Kamu yönetimi mezunları devlet kurum ve kuruluşlarında çalışan memur olarak bilinmektedir. Kamu yönetimi mezunları mahkemelerde, bakanlıklarda, müfettişlik, danışmanlık, kaymakamlık gibi çeşitli alanlarda çalışabilir ve çalışma imkanları vardır. Çeşitli uzmanlar devlet bünyesinden ziyade özel sektörde çalışabilmektedir. Kamu yönetimi mezunların özel sektörde bir takım çalışma imkanları vardır. Fakat diğer meslek gruplarına göre oldukça kısıtlı bir alan da çalışabilmektedir. Kamu yönetimi mezunları bankalar da çalışma imkanları vardır. Bazı şirketler de insan kaynakları olarak görev almaktadır. Diğer meslek gruplarına göre özel sektör de çalışma şansı olarak oldukça az seçeneğin olması mezunları devlet kuruluşların da çalışmaya yönlendirmektedir. Devlet kurumlarına kamu yönetimi mezunları sınav ile giriş yapabilme olanağına sahiptir. Devlet kurumlarına giren kamu yönetimi mezunları maaş konusun da sıkıntı çekmemektedir. Zira devlet bünyesinde çalıştıkları için maaşları düzenli olarak her ayın belli günleri yatmaktadır. Kamu yönetimi mezunları özel sektörden çok genellikle devlet bünyesinde çalışmak daha avantajlı gözükmektedir.
Kamu Yönetimi Maaşları Ne Kadar?
Kamu yönetimi mezunları devletin çeşitli kurumlarında görev alabilmektedir. Ayrıca diğer meslek gruplarına göre oldukça az seçeneğin bulunmasına rağmen özel sektör de iş bulma şansları vardır. Kamu yönetimi mezunları maaşları çeşitli derecelere göre değişkenlik göstermektedir. Kamu yönetimi maaşları farklı işlere göre aldıkları maaş ortalama 2500 TL ile 6500 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Özel sektör de çalışanlar ise ortalama 2500 TL ile 4000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Kamu yönetiminin maaş avantajı ise devlet memuru olmasıdır. Her ay düzenli ödemeler alan kamu yönetimi çalışanları devlet bünyesine sınav ile giriş yapmaktadır.
Kamu Yönetimi Yorumları
Kamu yönetimi mezunları Bölüm hakkımda yorumlarınızı bölümü tercih edecekler için açıklayıcı tecrübelerinizi ders zorluğunu aktarabilirsiniz ve tercih edecek adaylar sormak istediklerini dile getirebilir.