Lojistik Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları
4 yıllık Lojistik Bölümü Nedir?
4 yıllık Lojistik Bölümü Ne İş Yapar?
4 yıllık Lojistik Bölümü İmkanları?
4 yıllık Lojistik Bölümü Maaşları?
4 Yıllık Lojistik Bölümü Nedir
Lojistik; Temin Noktası İle Tüketim Noktası Arasında Bir Ürünün Hizmetin Ve Yahut İnsan Kaynaklarının Taşınması, Aktarılması Gibi İşlerin En Hızlı, Güvenilir Ve Uygun Bir Biçimde Yapılmasına Lojistik Denir.
Lojistik Bölümü Üniversite Bünyesinde 4 Yıllık Olarak Eğitim Veren Bölümlerdir. Her İşletme Ya Da Firmada Bu Alanlara Giren Ya Da Çıkan Malzemeler Bulunmaktadır. Bu Malzemelerin Bir Şekilde Notunun Tutulması Gerekmektedir. Malzeme Hareketlerini Ve Giriş Çıkışlarını Kontrol Eden Kişiler Lojistik Bölümü Mezunları Olmaktadır.
4 Yıllık Lojistik Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?
Lojistik Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Lojistik bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Lojistik bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Lojistik Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Lojistik 4 yıllık bir bölümdür.
4 Yıllık Lojistik Bölümü Mezunları İş Alanları
Ülkemizde Lojistik Bölümü Mezunları Şirketlere Giren Ya Da Çıkan Malları Kontrol Etmektedir. Bu Malların Kontrolü, Faturaların Kesilmesi De Yine Aynı Şekilde Bu Bölüm Mezunları Tarafından Yapılmaktadır. Sistemden Fatura Kesmek İrsaliye Çıkarmak Ya Da Etiket Çıkarmak İçin Bu Bölüm Mezunu Kişiler İşe Alınmaktadır.
Lojistik Bölüm Mezunları İçin Yapılacak İşler Belli Bir Rutinde Oluşmaktadır. Bu Bakımdan Yapılacak Olan İşleri Sevecek Kişilerin Bölüm Seçmeleri Daha Doğru Olacaktır. İki Yıllık Bölüm İçerisinde Staj Da Yer Almaktadır. Yani Bu Bölümden Mezun Olan Öğrenciler Hem Uygulamaları Olarak Hem De Teorik Olarak Bilgi Ve Birikime Sahip Olacaktır.
Lojistik Bölümü İş İmkanları Şu Şekildedir;
- · Depolama
- · Gümrükleme
- · Paketleme
- · Stok Yönetimi
- · Pazarlama
- · Operasyon Bölümü
- · Lojistik Planlam
Lojistik Bölümü Öğrencilerinin Kazanımları
Lojistik İş Olanakları Bakımından Yapılan Değerlendirmede Gelen Malzemeleri Bir Teraziye Koyup Saymak İş İmkanı Sağlar. Malzemelerin El Terminali İle Girişinin Yapılması Da Aynı Şekilde Kazanım Sağlayacaktır. Gelen Araçların Güvenlik Kontrolünü Yapmak Ya Da Mamulleri Gelen Tırların İrsaliye İle Aynı Şekilde Yüklemelerinin Yapılması Da Sizden Beklenen Vasıflar Arasında Yer Almaktadır.
4 Yıllık Lojistik Bölümü Maaşları Ne Kadar
Her Gün İçin Farklı Aksiyon Sahibi Bir İş Yeri Arayanlar Açısından Bu İş Olanakları Cazip Gelebilir. Fakat Bu İşte Yapılacak Olan İşlemler Belli Rutin İle Gerçekleşmektedir. Bölüm Açısından İş İmkanı Fazla Görünse De Mezun Sayısı Fazlalığı Bakımından Bu Bölümde İş Bulma Sıkıntısı Yaşanabilir. Özellikle Tecrübesi Olmayanlar İlk Aşamalarda Lojistik Maaşları 1000 Lira Gibi Düşük Ücretler İle Çalışmaktadır. Bir Çok Lojistik Çalışanının Katıldığı Maaş Anketinde İse En Düşük 2020₺ En Yüksek 5080 ₺ Olarak Yanıtlanmıştır. Ortalama Olarak 3450₺ Olarak Bilinmektedir.
4 Yıllık Lojistik Bölümü Yorumları;
Liman Bölgelerinde 4 Yıllık Lojistik Bölümü Mezunları Daha Çabuk İş Bulacaktır. Bu Alanda Özellikle Sahada Bulunmak Alınacak Maaş Konusunda Daha Fazla Kazanım Sağlar. Fakat Sahada Çalışmak İçin Mezunların İş Makinesi Kullanımı Konusunda Belirli Bir Deneyimi Olmalıdır. Dil Konusunda Yeterlilik Bu Bölüm Mezunları İçin Ekstra Bir Avantaj Sağlamaktadır. Kariyer Bakımından Geniş Olanaklar Bulunmamaktadır.
Değerli lojistik mezunları, bölüm hakkında yorumlarınızı yazabilir. Lojistik bölümünü tercih edeceklere yol gösterebilirsiniz. Lojistik bölümü tercih edecek adaylar merak ettiği konuları yorumlara iletebilir.