Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşlar
İçerik;
· Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü Nedir
· Orman Endüstrisi Mühendisliği İş İmkanları
· Orman Endüstrisi Mühendisliği Ne İş Yapar
· Orman Endüstrisi Mühendisliği Maaşları
Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi
Ham madde olarak orman ürünleri ile ilgili bilimsel anlamda her işlemi yapan mühendislik dalına orman mühendisliği adı verilmektedir. Bu bölümde eğitim alan gençler karşılaştıkları problemler karşısında modern mühendislik araçlarını kullanma becerisine sahip olmalıdır. Ayrıca kendi bilgilerini kombine etme, uygulama gibi hünerleri bulunan gençler orman mühendisi unvanı ile mezun olmaktadır. Orman endüstri mühendisliği bölümünden mezun olanların odun fiziği mekaniği, kimyası, biyolojisi gibi konularda bilgi sahibi olması gerekmektedir.
Orman endüstri mühendisliği bölümü mezunu gençler, odun su anatomisi ve odun anatomisi üzerine bilgi sahibi olmalıdır. Bu bilgilerden teorik olarak yararlanan öğrenciler, lingo – selülozik materyalleri katma değeri yüksek olan odun ürünlerine çevirmektedir. Ayrıca bu çevrimi çevresel açıdan uygun bir şekilde gerçekleştirmeleri de beklenmektedir. Bölümde deneysel ölçekte kurutma fırını ve tam ölçekli baskı işlem tesisi bulunmaktadır. Bunların yanı sıra orman ürünleri kimyası ve teknolojisi, odun fiziği ve mekaniği teknolojisi, odun anatomisi ve odun mikrobiyolojisi gibi 4 ana laboratuvar bulunmaktadır.
Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü İş İmkanları
Ülkemizde son yıllarda açılan üniversite sayısının fazlalığı Orman endüstri mühendisliği bölümü mezunlarının da artmasına sebep olmuştur. KPSS puanları bakımından yükselişe neden olan bu artış ülkemizde iş bulma konusunda zorlanılan meslek dalları arasındaki yerini almasına neden olmuştur. Orman endüstri mühendisliği bölümü içinde eğitim alan öğrencilerin farklı yarıyıllarda toplamda 40 günlük staj zorunlulukları bulunmaktadır. Bu stajları büyük bir kurumda yapanlar daha avantajlı hale gelmektedir.
Orman Endüstrisi Mühendisliği Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?
Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Orman Endüstrisi Mühendisliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Orman Endüstrisi Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Orman Endüstrisi Mühendisliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Orman Endüstrisi Mühendisliği 4 yıllık bir bölümdür.
Orman Endüstrisi Mühendisliği Ne İş Yapar
Orman Endüstrisi Mühendisi işi; odun, reçine, sığla yağı, defne, palamut gibi ormandan elde edilen ürünleri işleyerek parke, yonga levha, karton, kereste gibi ürünleri elde eden atölye ve ya fabrikalarda çalışan işlenmiş orman ürünlerinin kalite kontrol ve pazarlamasını sağlayan Kişilerdir.
Orman Endüstrisi Mühendisliği İş İmkanları şunlardır.
- Kağıt Fabrikası
- Karton Fabrikası
- Kereste Üretimi
- Mobilyacılık
- Yonga levha
- Lif levha
- Kontrplak
- Kapı ve Pencere
- Ahşap kökenli diğer tüm ürünler
Orman Endüstrisi Mühendisliği Çalışma Alanları
- Tarım ve Orman Bakanlığı
- Şehir Ve Çevrecilik Bakanlığı
- Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilir.
Orman Endüstrisi Mühendisliği Maaşları Ne Kadar
Devlet ve özel sektör içinde pek çok iş bulma olanağı bulunan Orman endüstri mühendisliği bölümü mezunları, farklı seviyelerde maaş almaktadır. Bu bölümden mezun olanlar devlet kurumlarında çalışmaya başladıklarında ilk etap olarak giriş seviyesinde maaş almaktadır. Orta seviye maaşlar ile başlayan Orman endüstri mühendisliği bölümü mezunları ilk olarak Orman Endüstri Mühendisi maaşları 3500-4000 lira gibi bir maaş ile işe başlar. Özel sektör açısından da iyi bir maaş ile işe başlamaktadır. Ortalama 3000-3500 lira civarında maaşları bulunan bölüm mezunlarının seviyeleri arttıkça maaşları da artış göstermektedir.
Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü Yorumları
Orman Endüstrisi Mühendisliği bölümü mezun kişiler hakkında tecrübelerini bölümü tercih edecek kişilere yorum bölümünden aktarabilirler. Bölümü tercih etmeyi düşünenler yorumlara merek ettiği konuları yazabilir.