Size Özel Reklam

Pilot Eğitimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Pilot Eğitimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

İçerik;
·      Pilot Eğitmeni Bölümü Nedir
·      Pilot Eğitmeni Şartları Nelerdir
·      Pilot Eğitmeni Ne İş Yapar 
·      Pilot Eğitmeni Maaşları

Çocukluğumuzdan Beri Gözümüz Yüksekler De Hep Uçaklar Da Olmuştur. Herkesin Küçüklük Hayali Olarak Bilinir Pilotluk. Havalı Mesleklerin Arasında En Başı Çekmektedir. Pilotluk Mesleği Günümüzün En Güzel Ama En Zor Meslekleri Arasında Yer Almaktadır. Pilotluk Eğitimi Almak İçin Belli Başlı Şartlar Vardır. Bu Şartları Yerine Getiren Kişiler Eğitimi Başarı İle Tamamlayarak Pilot Olma Hakkına Ulaşır. Pilotluk Mesleğini Tanımlayacak Olur İsek Her Türlü Hava Aracını Kullanma Yetkisine Sahip Kişilere Pilot Denilmektedir

Pilot Eğitimi Bölümü Nedir - Pilotaj Hakkında Bilgi

Pilot Olmanın Belli Başlı Şartları Mevcuttur. Bu Şartların En Önemlisi 18 Yaşını Tamamlamak Ve Akıl Sağlığının Yerinde Olması Gerekmektedir. Ayrıca Gerek Üniversite Eğitimi Veya Dengi Bir Pilotluk Okulunu Tamamlamak Başlıca Şartlar Olarak Bilinmektedir. Erkeklerin Ve Bayanların Belli Boy Uzunluğun Da Olması Gerekmektedir. Özellikle Boy Mevzusu Pilotluk İçin Büyük Önem Taşımaktadır. Sadece 1 Cm İle Kaçıran Adaylar Bulunmaktadır. Kadınlar Da En Kısa Boy 160 Cm En Uzun Boy İse 190 Cm Olarak Bilinmektedir. Erkekler De İse 165 Cm İle 190 Cm Olarak Bilinmektedir. Pilotluk Şartlarını Yerine Getiren Adaylar Pilotluk Eğitimine Girebilirler. Eğitimi Başarı İle Tamamlayanların Önünde Son Bir Engel Sınav Vardır. Eğer Sınavı Da Başarı İle Geçer İseniz Pilot Olma Hakkına Sahip Olabilirsiniz.

Pilot Eğitimi Bölümü Puan Türü - Pilotaj Bölümü Puan Türü Hangi Sınavlara Girilmeli?

Pilot Eğitimi Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Pilot Eğitimi bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Pilot Eğitimi bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Pilot Eğitimi Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Pilot Eğitimi 4 yıllık bir bölümdür.

Pilot Eğitimi Bölümü Ne İş Yapar - Pilotaj Ne İş Yapar

Pilotluk Eğitimini Başarı İle Tamamlayanlar Pilot Olma Yetkisine Sahip Olmaktadır. Pilotluk Eğitimini Tamamlayanlar Hem Kamusal Alan Da Hem Özel Sektörde Çalışma İmkanına Sahip Olabilmektedir. Pilotluk Eğitimini Tamamlayanlar İsteyen Olursa Pilot Eğitmeni Olarak Görev Alabilmektedir. Ayrıca Özel Sektörde Yolcu Uçağı, Kargo Uçağı, Helikopter Gibi Çeşitli Hava Araçlarını Kullanabilirler. Pilotluk Eğitimini Tamamlayanlar İsterler İse Özel Eğitim Alarak Askeri Uçuşlarda Görev Alabilmektedir.

Pilot Eğitmeni - Pilotaj Çalışma Alanları

Pilotluk Eğitimi Ve ya Pilotaj bölümü her sene 750-800 pilot alımını göz önüne Alınırsa çalışma alanları bakımından oldukça şanalı bir bölüm Pilotaj çalışma alanları şunlardır;
  • Ulaştırma Bakanlığı
  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
  • Özel Havacılık Şirketleri
  • THY
  • Yabancı Hava Şirketleri

Pilot Eğitmeni Maaşları Ne Kadar - Pilotaj Maaşları

Pilot Maaşları Çalışma Koşullarına Göre Değişkenlik Göstermektedir. Bu Koşullara Göre Bir Pilot Eğitmeni maaşları 6000 Tl İle 10000 Tl Arasında Bir Maaş Alabilmektedir. Özel Sektör De Çalışan Pilotlar Mesleki Tecrübelerine Göre Maaş Almaktadır. Ortalama Aldıkları Pilot Eğitimi Maaşı 2500 Tl İle 4500 Tl Arasında Değişkenlik Göstermektedir.

Pilot Eğitimi Bölümü Yorumları - Pilotaj Yorumları

Pilot Eğitimi Yazımızdan anlayacağınız gibi bölüm avantajları saymakla bitmez dezavantaj ise yükseklik korkusu olanlar için geçerli aynı zamanda bölümü tercih edecek kişiler merak ettiği konuları yorum bölümünden bize iletebilir. Pilot eğitimi bölümünden mezun olmuş kişiler bölüm hakkında tecrübelerini aktarabilirler.

Pilotaj Bölüm Ücreti Ne Kadar - Bölüm Maliyeti Nedir

Pilot Eğitimi yani Pilotaj bölüm ücretleri yarım dönem için Sivil Havacılık Yüksekokulu 27.000 tl ücret ödemesi bulunuyor.Ayrıca pilot lisansı almak için 4 yıl boyunca yıllık ödenecek tutar 15.000 € maliyet çıkmaktadır.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.