Size Özel Reklam

Tütün Eksperliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Tütün Eksperliği Bölümü Nedir, Tütün Eksperliği Bölümü Ne İş Yapar , Tütün Eksperliği Bölümü İş İmkanları, Tütün Eksperliği Bölümü Maaşları


Tütün Eksperliği Bölümü Nedir
Tütün Eksperliği Bölümü Ne İş Yapar 
Tütün Eksperliği Bölümü İş İmkanları 
Tütün Eksperliği Bölümü Maaşları 

Ülkemizde yavaş yavaş popüler olan bölümlerin başında gelen tütün eksperliği bölümü tütün üretimi sırasında üreticiye bilgi veren kişilere denilmektedir. Tütün eksperliği bölümü aynı zaman da bölümü bitiren kişiler tütün denetimi yapmaktadır. Tütün eksperliği mezunu tütünün tarladan çıkışı ile başlayan görevlere sahiptir. En önemli görevi ise standartlara uygun olup olmadığını belirleyen kişidir. Sigaradan, pipoya kadar tütün ile ilgili piyasada hangi ürün var ise onlardan sorumludur. Ülkemiz de yavaş yavaş popüler olan ve birçok kişinin ismini dahi duymadığı yeni yeni duyduğu bu bölümde iş bulma sıkıntısı şu an için yoktur. Bunun sebebi de pek fazla kişinin henüz tercih etmediği bölüm olmasından dolayı mezunlar rahatça iş bulabilmektedir.

Tütün Eksperliği Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi

Tütün eksperliği bölümü tütün denetimi yapan tütünün tarladan çıkışı ile başlayan tüm görevlere sorumlu tütünün standartlara uygun olup olmadığını belirleyen kişidir. Sigaradan, pipoya kadar tütün ile ilgili piyasada hangi ürün var ise onlar ile ilgilenem meslek elemanları yetiştiren lisans bölümüdür.

Tütün Eksperliği Bölümünü Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Tütün Eksperliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Tütün Eksperliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Tütün Eksperliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Tütün Eksperliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Tütün Eksperliği 4 yıllık bir bölümdür.

Tütün Eksperliği Bölümü Ne İş Yapar İş İmkanları

Tütün eksperliği bölümü tütünün fabrikadan çıkışı ile müşteriye uzanan tüm evresinde görev alır. Bu görev esnasında sağlık ve diğer standartlara uygun olup olmadığını denetler. Tütün eksperliğini bitiren bir kişi hem özel sektör de hem de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma imkanları mevcuttur. Tütün eksperliğini bitiren mezunlar genel de kamu kurum ve kuruluşların da çalışmaktadır. Hem özel sektörün hem de kamu kurum ve kuruluşunda çalışanların belli başlı maaş farkları da vardır. Özel sektör de olarak sigara fabrikaları en temel çalışma alanları arasında gözükmektedir. Ayrıca tütün eksperliği bölümü mezunları ise tütün kredisi veren bazı finansal kuruluşlar da görev alabilmektedir.

Tütün Eksperliği Maaşları Ne Kadar?

Tütün eksperliği maaşları oldukça dolgun gözükmektedir. İş bulma sıkıntısının az olması sebebi ile mezun olan kişiler iş bulmada sıkıntı çekmemektedir. Tütün eksperliği bölümünün hem özel hem de kamu kurum kuruluşlarında maaşların da ufak farklılıklar vardır. Özel sektör de çalışmaya başlayan mezun bir kişi ortalama 2500 TL ile 3500 TL arasında maaşa sahiptir. Tabi ki maaş iş tecrübesine göre ilerleyen dönem de artmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşların da ise yine iş tecrübesine göre bazı farklılıklar mevcuttur. Tütün eksperliği mezunu biri kamu kurum ve kuruluşların da işe girdiğinde ortalama 2500 TL ile 4000 TL arasında değişen maaşlara sahiptir.

Tütün Eksperliği Yorumları

Tütün eksperliği hakkında mezun kişiler tecrübelerini tercih edecek adaylara yazabilir. Aynı zamanda bölümü tercih edeceklerin yorum bölümünden merak ettiklerini yazabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.