Size Özel Reklam

ÜSTÜN ZEKALILAR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKANLARI MAAŞLARI

ÜSTÜN ZEKALILAR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKANLARI MAAŞLARI

Eğitim ve öğretim programları, ülkelerin kuralları doğrultusunda yetkili kişiler tarafından oluşturulan aynı zamanda toplumun genel çoğunluğunu özetle yani öğrencilerin öğrenmelerini destekleyen süreçtir. Fakat tüm bunların dışında öğrencinin öğrenme sırasındaki uyumu çoğunluğun sürecine dahil olamadıkça farklılaşır. Bu sebeple bu tarz hızlı öğrenen öğrencilere üstün zekalılar denilmektedir. Üstün zekalı öğrenciler normal öğrenci seviyesinin en üst kısmında yer alır. Üstün zekalı öğrencilerin topluma uyum sağlaması ve başarılı bireyler olması için düzeylerine uygun eğitim programı uygulanır. Üniversitelerde üstün zekalılar öğretmenliği bölümü yeterli seviyede mezunu yetiştirmek için kaliteli ders programlarından oluşmaktadır. Bu bölümde materyallerin içeriğini hazırlama, bireysel eğitim planlarını oluşturma, üstün zekalı öğrencilerin eğitimi gibi temel dersler verilmektedir. İngilizce dersleri bir sınıf bitirdikten sonra mezun olana kadar devam eder. 

Üstün Zekalılar Öğretmenliği Bölümü Nedir

Üstün Zekalılar Öğretmenliği bölümü üstün zekalı öğrenciler düzeyinde kaliteli bireyler yetiştirmek amacıyla bilgi, beceri ve kabiliyetlerini arttırmak maksadıyla öğretmen mesleğinin okutulduğu 4 yıllık lisans programıdır.

Üstün Zekalılar Öğretmenliği Bölümü Puan Türü - Bölüm İçin Girilmesi Gereken Sınavlar

Üstün Zekalılar Öğretmenliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Üstün Zekalılar Öğretmenliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Üstün Zekalılar Öğretmenliğini tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır.Kısacası Üstün Zekalılar Öğretmenliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için gerekli puanı almaları gerekiyor.

ÜSTÜN ZEKALILAR ÖĞRETMENLİĞİ NE İŞ YAPAR?

Üstün zekalılar öğretmenliği Bölümü mezunları sınıf öğretmeni vasıtasıyla tüm resmi ve özel okullarda çalışma imkanı bulurlar. Bölümün içeri  gereği sınıf öğretmenliği programında yer alan temel dersleri aldıkları için normal ve özel öğrencileri sınıf öğretmenliği yapabilirler. Dolayısıyla bu üstün zekalılar öğretmenliği mezunları, sınıf öğretmenliği mezunlarına göre daha avantajlı konuma sokmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ders içerikleri belirlenen program dahilinde öğrencilere öğretmekle yükümlüdür. 

ÜSTÜN ZEKALILAR ÖĞRETMENLİĞİ İŞ İMKANLARI VE MAAŞLARI 

Üstün zekalılar öğretmenliği mezunları özel ve devlet okullarda sınıf öğretmenliği yapabileceği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan müfettişlik sınavlarında Başarılı olmaları durumunda kendi alanlarında müfettişlik mesleğini icra edebilirler. Ek olarak özel zekalı öğrenciler eğitimi ile ilgili enstitü kurum ve kuruluşlarda Danışman olarak çalışabilirler. Aynı zamanda üniversiteyi başarılı bitirdikten sonra  yüksek lisansa devam ederek akademik kariyer yapabilirler. Üstün zekalı öğretmenler zorlu bir eğitim sürecinden geçtikleri ve daha farklı eğitim verdikleri için normal öğretmenlere göre biraz daha farklı ücret alabilirler. Her yeni mezunu atanma devlet okulunda çalışma hayali olduğunu söyleyebiliriz. Üstün zekalı öğretmenlik diğer mezun oranı daha fazla şansa sahiptir. Çünkü son yıllarda üstün zekalı öğretmenlik mezunu ihtiyacı bulunmaktadır.

ÜSTÜN ZEKALILAR ÖĞRETMENLİĞİ MAAŞLARI NE KADAR?

Kamu kurumlarında çalışmaya başlayan bölüm mezunları ek ders, yan ödeme gibi imkanlar ile üstün zekalılar Öğretmenliği maaşları 5000-5500 ₺ civarındadır. 
Özel kurum ve ya kuruluşlarda işe başlamış olan bir üztün zekalılar öğretmeni maaşı 3500-4000 ₺ civarında olacaktır.

ÜSTÜN ZEKALILAR ÖĞRETMENLİĞİ YORUMLARI

Üstün zekalılar Öğretmenliği bölümü hakkında pek yoruma rastlamadık ilk yorumu sizlere bırakıyoruz bölümü okumuş ve mezun olmuş kişiler ve ya bölümü tercih edecek kişilerin yorumlarını bekliyoruz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.