Size Özel Reklam

Veterinerlik Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları


Veterinerlik Fakültelerinde bütün hayvan türlerinin, hastalıklarının tedavisi, sağlıklarının korunması, salgın hastalıkların önlenmesi, konularında eğitim-öğretim verilir. Ayrıca  bölümde uygulama ve araştırma yapılır. Veteriner Fakültesi Bölümü Sayısal puan türü ile öğrenci almaktadır.Veteriner Fakültesi eğitim ve öğretim süresi 5 yıldır. Bu süre yoğun çaba ve sabır gerektirir. Ders programı fazlaca dolu bir bölümdür. İlk yıldan itibaren her yıl giderek zorlaşır.  Veteriner hekimlik bölümü kolay bir bölüm değildir.

Veteriner hekim olmak isteyen bir kişinin İyi bir gözlemci olması, başkaları ile iletişiminin çok iyi olması ve üstün bir akademik yeteneğe sahip olması gerekmektedir. Veterinerler hayvanlardan korkmamalı, onları da ürkütmeyecek şekilde. sakin bir yapıya sahip olup, yardımsever olmalıdır. Veteriner Hekimlerin çalışma koşulları uygulanan işlemin özelliğine göre yorucu olabilir. Salgın hayvan hastalıkları görüldüğünde yada çalıştığı kurumun şartlarına bağlı olarak sık sık köylere gitmek zorunda kalabilir. Hayvanlardan gelebilecek her türlü tehlikeye karşı hazırlıklı ve tedbirli olmalıdır. Sadece hayvanları sevdiğiniz için bu bölümü yazarsanız sonunda hüsrana uğrayabilirsiniz

Veterinerlik Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi

Veterinerlik bölümü bütün hayvan türlerinin, hastalıklarının tedavisi, sağlıklarının korunması, salgın hastalıkların önlenmesi, konularında deneyimli meslek elemanları yetiştirmek için oluşturulmuş lisans programıdır. Ayrıca bölümde uygulama ve araştırma yapılır.

Veterinerlik Bölümünü Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Veterinerlik Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Veterinerlik bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Veterinerlik bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Veterinerlik Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Veterinerlik 4 yıllık bir bölümdür.

Veterinerlik Bölümü Ne İş Yapar?

Veteriner Fakültesi bölümünü bitiren kişiler veteriner hekim unvanı alarak mezun olurlar 5 yıllık  eğitim süresinin sonunda “intern” dönemini de bitirdikten sonra  Veteriner Hekimlik Diploması alırlar. Diplomasını alan bölüm mezunları doğrudan doktora ya da ikinci bir yüksek lisans eğitimi alabilirler.

Veteriner Bölümü Çalışma Alanları - Bölüm İmkanları?

Veteriner Fakültesi Mezunları, KPSS sınavı atamaları ile bir çok kurum kuruluş ve işletme alanlarında çalışma imkanı bulabilir. Veteriner çalışma alanları şunlardır.
  • Bakanlıkların ve Müdürlüklerin hayvan sağlığı bölümlerinde, 
  • Çeşitli Kuruluşlara bağlı hayvan hastanelerinde, 
  • Belediyelerde,
  • Hayvan barınaklarında, 
  • kesimhanelerde, 
  • Süt Endüstrisi Kurumunda, 
  • Enstitü ve Halk Sağlığı laboratuarlarında, 
  • gıda denetim birimlerinde, 
  • Devlet Planlama Teşkilatı 
gibi birçok kurumda çalışabilirler. Ayrıca ilgili bölümün üniversitelerinde akademisyen olarak da görev alabilirler. Belirli miktarda sermayesi olan Veteriner Fakültesi bölümü mezunları gerekli mevkilere başvurarak kendi kliniklerini açabilir

Veterinerlik Maaşları Ne Kadar - Veteriner Ne Kadar Maaş Alır

Veteriner Fakültesi mezunlarının çalıştıkları kurum yada işletmenin şartlarına, ekstra görevlerine ve tecrübelerine göre Veteriner maaşı 2.500-10.000 TL arasında değişebilmektedir.
Eğer özel klinik açtı ise kliniğin donanımı, müşteri potansiyeli kliniğin bulunduğu bölgeye göre klinik sahipleri çok farklı rakamlar kazanmaktadır. Yani aylık veterinerlik maaşları 3.500 TL kazanan klinikte vardır, aylık 45.000 TL kazanan klinikte vardır.

Veterinerlik Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Önlisans Bölümleri

Veterinerlik bölümünü tercih edemeyip puanı yetmemiş Adaylar için DGS sınavı ile veterinerlik bölümüne geçebileceği önlisans bölümleri aşağıdaki gibidir. Veterinerlik Bölümüne Dikey Geçiş yapan bölümler;

Veterinerlik Bölümü Yorumları

Veteriner fakültesi oldukça zor, zahmetli bir o kadarda harika bir bölüm. İlk dönem İngilizce hazırlık ile gecen daha sonraki dönemlerde yavaş yavaş küçük ameliyat ve operasyonlar ile devam eden bölüm hayvanları seven kişiler için muazzam bir bölümdür.

  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.