Size Özel Reklam

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKÂNLARI MAAŞLARI

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR  İŞ İMKÂNLARI MAAŞLARI

Hemşirelik toplumumuzda oldukça bilinen ve değer gören ayrıcalıklı meslek gruplarından biridir. Çalışma alanı oldukça geniş olan bu işi üniversitelerin hemşirelik ve sağlık hizmetleri bölümünden mezun olmaya hak kazanan herkes gerekli koşullar sağlandıktan sonra bu yönde hizmet veren kurumlarda iş yapabilirler. Peki tam olarak hemşirelik ve sağlık hizmetleri gölümü nedir. İş imkanları maaş ve bunun gibi bu meslek grubu hakkında merak edilen her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Hemşirelik Bölümü Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?


Hemşirelik Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Hemşirelik bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Hemşirelik bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır.Kısacası Hemşirelik Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri gerekmektedir.

Hemşireliğin Bölümü Nedir - Bölümün Görevleri Neler

Hemşireliğin tanımı oldukça geniştir. Sağlık hizmeti veren kurumlarda birden çok görevde çalışabilmelerinden dolayı tek bir tanım bu meslek grubu için yeterli olmayacaktır. Toplu bir tanım yapmamız gerekirse hemşirelik, bireyin ailenin ve toplumun sağlığını korumak için çalışan ve bu yönde hekimlerin yazdığı tedaviyi uygulayan, tedavi sürecini düzenleyen takip eden ve hasta bakımı yapan meslek grubuna verilen genel ada hemşirelik denir. 

Hemşireliğin görevlerine gelince bunu genel olarak tanımı yaparken belirttik.  Bir hemşirenin görevini çalıştığı alan belirler fakat genel olarak bir hemşirenin görevi toplumu oluşturan birey aile ve grupların sağlığını korumak ve bu yönde hekimlerin yazdığı tedaviyi düzenleyerek uygulamaktır.  Bu tedavi içerisinde yer alan tüm iş ve uygulamalar ( pansuman, ilaç uygulaması, aşı… gb) hemşirenin görevidir. Aynı zamanda hastanın takibini de hemşireler yapar. Hastayı gözlemler ve gereken notları hasta dosyalarına ekler.

Hemşirelik Bölümü KPSS Atama Puanları

Sağlık bölümleri genellikle KPSS sınavlarında atanma oranı en yüksek olan bölümlerden biridir. Bu sebeple rakiplerinizden yüksek puan almanız gerekiyor.KPSS sınavında atanan en düşük puanlı Hemşirelik Bölümü 86 puanla atanmıştır. En yüksek puan ise 94 puandır.

Hemşirelik İş İmkanları – Mezunları Nerelerde Çalışır?

Hemşireler bu işi yerine getirecek donanıma ve diplomaya sahip olduktan sonra; sağlık hizmeti veren tüm özel ve devlet kurum ve kuruluşlarında hizmet verebilmektedir. Bu kurumlara göre hemşirelik unvanları vardır bunlar; servis hemşireliği, iş yeri hemşireliği, diyaliz hemşireliği, halk sağlığı birimlerinde çalışan hemşireler ve bunlar gibi başhemşirelerdir.  Hemşireliğin iş imkanları da bunlardır.

Hemşire Maaşları Ne Kadar

Bunun dışında maaşları da merak konusu olan bu meslek grubunda ortaöğretim ve lisans düzeyinde olmak üzere iki eğitim durumunda istihdam eden personeller çalışmaktadır. En düşük hemşire maaşı ise günümüzde 3500-4500 Türk lirasıdır.

Hemşirelik Bölümü Yorumları – Hemşirelik Nasıl Bir Bölüm

Yukarıda da belirttiğimiz gibi şu an için hem ataması iyi olan hem de maaş konusunda da yeterli sayılan ender bölümlerden bir tanesidir. Özellikle özelde çalışan Hemşirelerin yüksektir..
Değerli üniversite adayları, Hemşirelik nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Hemşirelik ş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

1 yorum

  1. Hamdi ceylaner
    Atama puanı bu kadar yüksek degil
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.