Size Özel Reklam

Aöf Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları


Aöf Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Açık öğretim fakültesi bölümlerinden biri olan Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü hakkında bilgi bulabileceğiniz bu yazımızda tekrardan birlikteyiz. Eğer ki bölüm olarak acil durum ve afet yönetimi bölümünü okumak istiyorsanı bu yazımızda Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir, Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Ne İş Yapar, Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü İş İmkanları, Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Maaşları, Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Dikey Geçiş Sınavı Geçiş Bölümleri, Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümünde Okutulan Dersler ve Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Yorumları içeriklerini bulabilirsiniz.

Aöf Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir?

Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü 2 yıllık bir önlisans bölümü olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü ile karıştırılmakta olsa da, bu bahsi geçen bölüm 4 yıllık iken, bizim bu yazımızda bahsedeceğimiz bölüm ise 2 yıllık bir aöf bölümdür.

Aöf Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Ne İş Yapar?

Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü mezunu bir öğrenci Acil Durum ve Afet Yönetimi teknikeri olarak iş sahibi olabilir. Bu teknikerler ise herhangi bir afet öncesi, afet esnası ve afet sonrası olmak üzere üç kategoride iş sahibi olabilir. Bu teknikerler düşünüldüğü gibi yalnızca afet esnası ve afet sonrasında değil, afet öncesinde de etkin rol oynamaktadır. Bu işlere örnek olarak herhangi bir afet öncesi can ve mal kaybını en aza indirgeme çalışmaları gösterilebilir.

Aöf Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü İş İmkanları

Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü mezunu bir tekniker, KPSS ile devlet bünyesinde bir iş sahibi olabilir. Diğer 2 yıllık bölümler ile kıyaslandığında bu bölümün iş olanaklarının daha yüksek olduğu söylenebilir. Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü mezunlarının çalışabileceği yerler şu şekildedir:
-Afet ve Acil Durum Başkanlığı ve bu başkanlığa bağlı birimler (il müdürlükleri)
-Afet Yönetim ve Koordinasyon Merkezleri
-İtfaiye Teşkilatları
-Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri
-Sivil Toplum Kuruluşları
-Devlet Hastaneleri
-Üniversite hastaneleri
-Belediye başkanlıkları

Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Maaşları

Kamu içerisinde görev yapan Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü mezunu bir tekniker, asgari ücretin biraz üstünde bir maaş alabilirken, kamu içerisinde değil ise asgari ücret ile çalışabilmektedir.
Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Dikey Geçiş Sınavı Bölümleri
Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü mezunu bir birey isterse dikey geçiş sınavı ile birlikte aşağıdaki bölümelere geçiş yapabilir:
- Hemşirelik
- Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri
- Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans

Aöf Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Yorumları

Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü, dürüst olmak gerekirse herkes için uygun bir bölüm olarak nitelendirilmemelidir. Acil durum ve afetler konusunda kendinden önce afetzedeleri düşünebilecek bir psikolojik yapıya sahip olan insanların bu bölümü seçmesi hem kendisi açısından hem de olası bir afet durumunda çok daha yararlı bir tekniker olması konusunda daha yararlı olacaktır.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.